Σελίδες

5 Οκτ 2012

Είναι σάπιο το σύστημα της εκμετάλλευσης...

ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΚΑΙ πάει στη Βουλή η περίφημη «λίστα» με τους έχοντες χρήματα στην Ελβετία. Αντε και τα μαθαίνουμε όλα τα στοιχεία. Αντε και κάθε όνομα βγαίνει στη φόρα καθώς και τα ποσά. Τι ακριβώς θα γίνει μετά;
Θα τους περιφέρουν στην πλατεία Συντάγματος με ...πίσσα και πούπουλα; Θα τους πάρουν τα χρήματα; Θα τους φορολογήσουν μήπως; Οχι βέβαια, τίποτε από όλα αυτά.
Μήπως είναι παράνομο να μεταφέρει κάποιος κεφαλαιοκράτης τεράστια χρηματικά ποσά από το ένα κράτος στο άλλο και μάλιστα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης; Κάθε άλλο, η «ελεύθερη μεταφορά κεφαλαίων» είναι ένας από τους λόγους που δημιουργήθηκε.

Είναι ίσως παράνομο το να γίνεται κανείς ...ζάπλουτος και να έχει τεράστια κέρδη στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ενωση; Τουναντίον, η κερδοφορία των επιχειρήσεων είναι κάτι σαν ευαγγέλιο, ο υπέρτατος νόμος του καπιταλισμού.
Μήπως πάλι είναι εκτός νόμου το να έχει κανείς πάρα πολλά χρήματα και πάρα πολλά κέρδη και να πληρώνει ελάχιστο ή και μηδενικό φόρο; Οποιος το υποστηρίζει αυτό, προφανώς δεν έχει ιδέα για τη φορολογία σε Ελλάδα και ΕΕ και τα «κίνητρα» που προβλέπει για την «ανάπτυξη» και τις διά νόμων φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο.
Τέλος, θεωρείται παράνομο το να κρύβει κανείς τα χρήματά του; Οχι, βέβαια, γι' αυτό έχουμε νόμιμες off shore, θεσμοθετημένο επιχειρηματικό και τραπεζικό απόρρητο. Γι' αυτό είναι απόλυτα νόμιμοι οι φορολογικοί παράδεισοι, οι σημαίες ευκαιρίας και όλα τα σχετικά.
Γι' αυτό, λοιπόν, ας κόψουν τα πολλά - πολλά με τη λίστα τόσο τα κανάλια όσο και οι κάθε λογής σχολιαστές του πράγματος. Κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε.
Γιατί μιλάνε και πολυλογούν αυτοί που αναπαράγουν αυτό το σύστημα της νόμιμης και σκόπιμης αδιαφάνειας για τα κέρδη που προκύπτουν από τους εργαζόμενους και τις θυσίες του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου