Σελίδες

4 Οκτ 2012

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ: Καταγγέλλει ομόφωνα το δουλεμπόριο που στήνει η «Χρυσή Αυγή»


Ψήφισμα καταδίκης της «Χρυσής Αυγής» για τα δουλεμπορικά «γραφεία ευρέσεως εργασίας Ελλήνων» που προωθεί, καθώς και της συγκυβέρνησης που την καλύπτει, εγκρίθηκε, ομόφωνα, στη συνεδρίαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.
Στο ψήφισμα αναφέρεται: 
« Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Λάρισας, με ομόφωνη απόφασή της, καταγγέλλει τους τραμπούκους νεοναζί της "Χρυσής Αυγής", που προωθούν την ίδρυση ενός καθαρά δουλεμπορικού ρατσιστικού παραμάγαζου, με την επωνυμία "γραφείο ευρέσεως εργασίας Ελλήνων", υποκαθιστώντας το ρόλο του ΟΑΕΔ, με στόχο να εξασφαλίζουν αφ' ενός πελατειακές σχέσεις με ανέργους και αφ' ετέρου φτηνό εργατικό δυναμικό, χωρίς ΣΣΕ, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στους εργοδότες, καλλιεργώντας το μίσος και το ρατσισμό ανάμεσα στους εργαζόμενους, ώστε να περνά πιο εύκολα η εκμετάλλευσή τους.
Και μ' αυτή την ενέργειά της δείχνει καθαρά ότι όχι μόνο δεν αντιπαλεύει το καπιταλιστικό σύστημα όπως διατείνεται υποκριτικά, αλλά το στηρίζει με όλες τις
δυνάμεις της, δουλεύει για τους μεγαλοεργοδότες, τους οποίους προσκυνά. Απόδειξη ότι ποτέ δεν παρέμβηκε και δεν κατήγγειλε εργοδότες που μειώνουν μισθούς, έχουν απλήρωτους και ανασφάλιστους τους εργαζόμενους, που τρομοκρατούν και απολύουν εργαζόμενους.
Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Λάρισας καταδικάζει επίσης την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, που παρέχει πλήρη κάλυψη σ' αυτή την ενέργεια της "Χρυσής Αυγής", όπως και σε κάθε λογής δουλεμπόρους, που εκμεταλλεύονται το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας που το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα δημιουργεί.
Αξιώνει από την κυβέρνηση:
-- Να ψηφίσει αμέσως νόμο που θα καταργήσει τα δουλεμπορικά γραφεία τόσο των νεοναζί της "Χρυσής Αυγής" όσο και κάθε άλλου που υπάρχει στη χώρα μας.
-- Να σταματήσει η υποβάθμιση και κάθε σκέψη ιδιωτικοποίησης του ΟΑΕΔ, αντίθετα να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα του, να αναβαθμίσει τις παροχές του σε ανέργους και εργαζόμενους, να του αποδώσει όλα τα χρήματα που του οφείλει από τις κρατήσεις των εργαζομένων και δεν τα αποδίδει το ΙΚΑ.
-- Να αυξήσει ουσιαστικά το ύψος του επιδόματος ανεργίας και να το δίνει σε όλους τους ανέργους για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Δηλώνει κατηγορηματικά ότι από κοινού με τα σωματεία και την εργατική τάξη της περιοχής μας (ανεξάρτητα από καταγωγή, φύλο, θρησκεία και χρώμα) θα αντιπαλέψει πιο αποφασιστικά τη βάρβαρη ταξική πολιτική που σαρώνει τη ζωή μας, την επίθεση της εργοδοσίας, αλλά και τη λειτουργία των δουλεμπορικών γραφείων της "Χρυσής Αυγής" ή άλλων προσώπων και την εκμετάλλευση των ανέργων. Θα δυναμώσει την πάλη του ενάντια στην ανεργία για την προστασία των ανέργων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου