Σελίδες

17 Οκτ 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό της εξουσίας των μονοπωλίων και της λυκοσυμμαχίας τους.


Συνήγορος της ΕΕ η «Αυγή»
«Συνεχίζεται η στοχοποίηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης από το ΚΚΕ». Με την πρόταση αυτή ξεκινά η χτεσινή «Αυγή» το ρεπορτάζ για τις προχτεσινές παρεμβάσεις του Κόμματος σχετικά με τα εργασιακά, το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του χρέους και την απόφαση για πώληση ληγμένων προϊόντων στα σούπερ μάρκετ. 
Η επιλογή των λέξεων δεν είναι τυχαία. 
Αβίαστα, η πρόταση αυτή οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η ΕΕ είναι αθώα και το ΚΚΕ αδίκως τη στοχοποιεί. 
Αναμενόμενο απ' την «Αυγή» και τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν χάνουν ευκαιρία να ξεπλύνουν την ευρωενωσιακή λυκοσυμμαχία από κάθε «αμαρτία» και να την εμφανίζουν σαν άσπιλη και αμόλυντη στα μάτια του λαού. 

Πώς αλλιώς να δικαιολογήσουν την άκρατη ευρωλαγνεία τους και τα κελεύσματά τους στο λαό να μην αμφισβητεί τον «ευρωμονόδρομο», ακόμα κι όταν είναι πια φως φανάρι ότι τον οδηγεί στον όλεθρο. 
Επιβεβαιώνεται ότι ο καθείς εφ' ω ετάχθη. 
Εν προκειμένω, ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό της εξουσίας των μονοπωλίων και της λυκοσυμμαχίας τους.

Βλέπει «κακή» τρόικα και «αδύναμη» κυβέρνηση
Στην υποτιθέμενη αδυναμία της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί εστιάζει σκοπίμως την κριτική του ο ΣΥΡΙΖΑ, για να συσκοτίσει ότι και τα συγκεκριμένα μέτρα πηγάζουν απ' τη στρατηγική της ΕΕ υπέρ των μονοπωλίων, απαντούν στις ανάγκες και τα συμφέροντά τους και ότι κανένας διαχειριστής και καμία μορφή διαχείρισης της αστικής εξουσίας δεν μπορεί να παρεκκλίνει απ' αυτά.
Σε ανακοίνωσή του πριν τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για τις διαπραγματεύσεις και τα νέα μέτρα, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για«εκβιαστικές απαιτήσεις της τρόικας» και για «αδυναμία της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί το παραμικρό», κάτι που «ενθαρρύνει την τρόικα σε ακόμα πιο σκληρές απαιτήσεις». Παρουσιάζοντας τις συζητήσεις σαν αστυνομικό σενάριο, ο ΣΥΡΙΖΑ αποκρύπτει ότι η στρατηγική έχει συνομολογηθεί απ' την τρόικα (ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ) και απ' τις κυβερνήσεις των κρατών - μελών της ΕΕ.
Σε άλλη ανακοίνωση, μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «άλλη μία θεατρική παράσταση σε ιδιαίτερα δραματικούς τόνους», επειδή «το μεγαλύτερο μέρος των εργασιακών μέτρων έχει ήδη ψηφιστεί και συμφωνηθεί από το Φεβρουάριο του 2012 και άρα οι όποιες πρόσκαιρες αντιδράσεις είναι απολύτως υποκριτικές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου