Σελίδες

6 Οκτ 2012

Μαντρόσκυλα του εκμεταλλευτικού συστήματος

«Εικόνες ντροπής» που οδηγούν «στο διεθνή διασυρμό της χώρας» είδαν τα αστικά ΜΜΕ στην κινητοποίηση των εργατών των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, αξιώνοντας την κεφαλή επί πίνακι όσων δεν επέβαλαν εξαρχής το νόμο και την τάξη. 
Δεν περίμενε βέβαια κανείς να ακούσει κάτι διαφορετικό από τα μαντρόσκυλα του συστήματος, που ασταμάτητα και άγρυπνα δείχνουν τα δόντια τους στο λαό που τολμά να σηκώσει το κεφάλι του και να απειλήσει με την οργανωμένη πάλη του τα αφεντικά τους. 
Δεν έχουν αφήσει κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων και του ΠΑΜΕ τα τελευταία χρόνια που να μην της έχουν κολλήσει τη «ρετσινιά» του διεθνούς διασυρμού της χώρας, της ζημιάς που τάχα προκαλούν στον τουρισμό και άλλα τέτοια φαιδρά. Ευτυχώς όμως που δεν έλειψαν τέτοιες «εικόνες ντροπής», γιατί τότε πράγματι ο λαός θα είχε σοβαρούς λόγους να αισθάνεται ντροπή. Γιατί τότε η εικόνα και το μήνυμα που θα έστελνε «προς τα έξω», στους άλλους λαούς, θα ήταν εικόνα του «ραγιά»,
του λαού δηλαδή που έχει υποταχθεί στη μοίρα που του επιφυλάσσουν, να γίνει δηλαδή σύγχρονος σκλάβος των μονοπωλιακών ομίλων. Και αυτό το μήνυμα πρέπει να βγαίνει από κάθε εργασιακό χώρο και γειτονιά ξεκάθαρα κατά του κοινού εχθρού, δηλαδή των μονοπωλίων και του πολιτικού προσωπικού τους. Σε κάθε περίπτωση βεβαίως, κυβέρνηση, πλουτοκρατία, τρόικα δεν κατάφεραν να επιβάλουν τη «σιγή του νεκροταφείου» που ήθελαν τα προηγούμενα χρόνια και το σίγουρο είναι ότι «οι εικόνες ντροπής», που αποτελούν ελπίδα και καμάρι για τον αγωνιζόμενο λαό, στο εξής θα γίνουν ο ζωντανός εφιάλτης τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου