Σελίδες

9 Οκτ 2012

Πρόταση του ΠΑΜΕ για Πανελλαδική Απεργία στις 18 Οκτώβρη


Να απαντήσουν άμεσα με Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 18 Οκτώβρη καλεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, καθώς συνεχίζονται οι συζητήσεις για το πότε θα κατατεθούν τα μέτρα, και το κίνημα καλείται να λάβει άμεσα αποφάσεις για την κλιμάκωση και οργάνωση των εργατικών αγώνων.
Με το σύνθημα «Ολοι στον αγώνα - Εχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε το δίκιο μας» το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί τους εργάτες και τις εργάτριες να παλέψουν για να εμποδίσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα, να μην αποδεχτούν καμιά θυσία για να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων.
Σε κάλεσμα που απευθύνει σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει:
«Προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της εργατικής τάξης
ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΜΑΣ ΑΛΥΣΟΔΕΝΟΥΝ!

Η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας προχωρά σε ένα νέο έγκλημα σε βάρος της εργατικής τάξης. Καταργεί την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση. Καταργεί τον κατώτερο μισθό και μεροκάματο, τσακίζει το 5ήμερο - 8ωρο, χτυπάει την κυριακάτικη αργία, καταργεί στην ουσία τη βάση υπολογισμού των κλαδικών συμβάσεων και όσα επιδόματα βασίζονται στον κατώτερο μισθό. Σχεδιάζει να επιβάλλει μισθούς και μεροκάματα 400 - 500 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους.
Τα μέτρα πτώχευσης του λαού δεν έχουν σχέση με το χρέος και τα ελλείμματα, την αντιμετώπιση της ανεργίας, ούτε είναι για το καλό της χώρας. Τα νέα βάρβαρα μέτρα όπως και τα προηγούμενα έχουν κερδισμένους τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, τη μεγαλοεργοδοσία. Είναι μέτρα για να στηριχθεί και να αυξηθεί η κερδοφορία τους. Είναι ένα ακόμη δώρο στη μεγάλη εργοδοσία, ικανοποιούν πάγια αιτήματά της.
Δεν πρέπει να αποδεχτούμε αυτή τη σκλαβιά.
Να μη σκύψουμε το κεφάλι!
Να μη δεχθούμε να δουλεύουμε 13 ώρες τη μέρα χωρίς δικαιώματα, για 400 ευρώ.
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ για να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων.
Η ΕΕ του ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα να απαντήσουν άμεσα με
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ, ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, στις 18 Οκτώβρη.
Εχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε το δίκιο μας!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου