Σελίδες

8 Σεπ 2012

ΕΣΘΟΝΙΑ: Φιάσκο στον τηλεοπτικό «αέρα»


Η ζωή ήταν καλύτερη επί ΕΣΣΔ, δηλώνει η πλειοψηφία προς έκπληξη των αστών συκοφαντών του σοσιαλισμού

Τη βδομάδα που μας πέρασε η εκπομπή «Omakohus, στο εσθονικό τηλεοπτικό δίκτυο TV3, αποφάσισε να ασχοληθεί με το πώς ήταν η ζωή στη Σοβιετική Ενωση. Μετά από ένα σχετικό ντοκιμαντέρ με πλάνα από την ΕΣΣΔ, κάλεσε τους τηλεθεατές που παρακολουθούσαν την εκπομπή σε απευθείας μετάδοση, να απαντήσουν στο ερώτημα: «Στην Εσθονική Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία η ζωή ήταν καλύτερη απ' ό,τι σήμερα;».
Οι τηλεθεατές ψήφιζαν παίρνοντας τηλέφωνα ή
στέλνοντας μηνύματα από το κινητό τους. Το αποτέλεσμα ήταν εντελώς απρόσμενο για τους δημοσιογράφους της εκπομπής, αφού πάνω από τους μισούς (το 58%) απάντησαν πως η ζωή ήταν πολύ καλύτερη απ' ό,τι σήμερα. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως η εκπομπή γινόταν στα εσθονικά και δεν απευθυνόταν στο ρωσόφωνο στοιχείο της Εσθονίας, που σε μεγάλο βαθμό έχει στερηθεί τα πολιτικά του δικαιώματα στη σημερινή «ελεύθερη» κι «ευρωπαϊκή» Εσθονία και έχει έναν επιπλέον λόγο να δηλώνει πως η ζωή επί ΕΣΣΔ ήταν καλύτερη, μιας και τότε όλοι είχαν τα ίδια κοινωνικο-πολιτικά δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Να σημειωθεί ακόμη πως στη χώρα αυτή το ΚΚ είναι παράνομο και διώκονται τα σύμβολα και η «προπαγάνδα» του κομμουνισμού και πλήρως αποκαταστάθηκαν όσοι πολέμησαν την ΕΣΣΔ, ακόμη κι όσοι ήταν στις «λεγεώνες» των φασιστικών SS. Παρόλα αυτά η αλήθεια, η υπεροχή του σοσιαλισμού δεν σβήνει, 20 χρόνια μετά την ανατροπή του, παρά τους τόνους λάσπης και δηλητηρίου που ρίχνουν στις συνειδήσεις των ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου