Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012

Υποκρισία και βρωμερά παιχνίδια


Πού μπορεί να φτάσει η υποκρισία; 
Διαβάζοντας τις παρεμβάσεις διαφόρων, μετά τις νέες επιθέσεις των χρυσαυγιτών, κανείς δεν ξέρει... Για παράδειγμα, γνωστός αστός δημοσιολόγος των «Νέων» και παρουσιαστής του «ΜΕΓΚΑ» έγραφε προχτές: «Θεωρώ απαράδεκτο μια ομάδα ταραχοποιών που υποδύεται το πολιτικό κόμμα να υποκαθιστά την αστυνομία και να παίρνει το νόμο στα χέρια της»... Τι κι αν το ...«νόμο» τον δίνει στα χέρια της «Χρυσής Αυγής» η ίδια η συγκυβέρνηση που μιλά για «ανακατάληψη της πόλης» για «κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη χώρα από το μεταναστευτικό» και στρώνει το έδαφος για τέτοιες επιθέσεις και κυρίως - το πιο επικίνδυνο - για να καλλιεργεί στη συνείδηση του λαού το δηλητήριο ότι «καλά έκαναν που τους χτύπησαν»... Αλλωστε, και ο ίδιος αυτό κάνει.
Συνδέει κινητοποίηση στα διόδια που οργανώνουν σωματεία, επειδή δεν αντέχουν να πληρώσουν και να στερήσουν απ' το παιδί τους το φαΐ, με τη δράση των φασιστοειδών που χτυπάνε μετανάστες.
Μιλάει ξεδιάντροπα «για λαθραία μαζική εισβολή» μεταναστών, κάνοντας σκονάκι από ανακοινώσεις της «Χρυσής Αυγής». Και δε λέει κουβέντα για τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τις συμφωνίες όπως του Δουβλίνου που στέλνουν και εγκλωβίζουν στη χώρα μας μετανάστες.
Δε λέει κουβέντα - ούτε η «Χρυσή Αυγή» το κάνει - για τα παγκόσμια
δουλεμπορικά κυκλώματα που θησαυρίζουν από εκατομμύρια βασανισμένους, αν προλάβουν να ζήσουν, όπως αυτοί οι 61 που ξεψύχησαν στο Αιγαίο.
Μιλά για πορνεία ανηλίκων και εμπόριο ναρκωτικών όταν ξέρει καλά πόσα τζιράρουν από αυτά μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Μιλά για «τάξη, νόμο, ασφάλεια, αστυνόμευση» και αναπαράγει αγαπημένα τσιτάτα της «Χρυσής Αυγής», της συγκυβέρνησης, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, χωρίς να πει, ποιοι καλλιέργησαν το ρατσισμό, την ξενοφοβία, ποιοι έφεραν τους μετανάστες στη χώρα για να πληρώνουν μεροκάματα ξεφτίλας οι επιχειρηματίες. Η προπαγάνδα και η δράση της «Χρυσής Αυγής» δεν προέκυψε από παρθενογένεση. Χρόνια τώρα, η αστική προπαγάνδα και οι ρητορείες - ανάμεσα σε αυτές και τα «σχήματα» του δημοσιολόγου των ΝΕΩΝ - έχουν θρέψει τη ρατσιστική βία. Είναι οι ίδιοι που μόστραραν μούντζες, κρεμάλες, συνθήματα του τύπου «να καεί να καεί το μπ... η Βουλή» των δήθεν αγανακτισμένων που τώρα τα κράζουν με φανατισμό, πλήρη αστυνομική εξάρτυση και μπλουζάκια με το λογότυπο της «Χρυσής Αυγής» τα «τάγματα εφόδου», που λέει και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης. Τότε, μιλούσαν για νέο κίνημα που γεννιέται...
Επαναφέρουν - όπως χτες η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - τη «θεωρία των άκρων». Λέει: «...τα ακροδεξιά τάγματα εφόδου θεωρούν ότι μπορούν να ελέγχουν ποιος είναι νόμιμος μετανάστης και ποιος όχι και τα ακροαριστερά να σταματούν κάθε νόμιμη επένδυση επειδή έτσι τους αρέσει». Και ακριβώς αυτό το σχήμα που λέγεται «ίδια είναι τα άκρα» δείχνει πόσο καλά παίζει το παιχνίδι της και η ίδια η «Χρυσή Αυγή». Πόσο βολεύει η δράση της τους καπιταλιστές και το αστικό πολιτικό σύστημα για να συκοφαντήσουν το ταξικό κίνημα που παλεύει, για να μπορούν οι εργάτες και τα άλλα λαϊκά στρώματα να ζήσουν. Προσπαθούν να αποπρασανατολίσουν το λαό από την ουσία του προβλήματος που είναι το ίδιο το σύστημα που υπηρετούν και η ανάγκη για ανατροπή του. Ο λαός δεν πρέπει να ανεχθεί την τραμπούκικη και δημαγωγική δράση της νεοναζιστικής «Χρυσής Αυγής» που επιτίθεται σήμερα σε μετανάστες και αύριο σε Ελληνες εργάτες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου