Σελίδες

21 Σεπ 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μοιράζεται «κοινούς στόχους» με τον Ράιχενμπαχ


Τη συνάντηση με τον επικεφαλής της «ομάδας δράσης» αποτίμησε ο Γ. Μηλιός
Διαβεβαιώσεις στο μεγάλο κεφάλαιο παρέχουν αφειδώς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με κάθε ευκαιρία, για τη διαχείριση που πρόκειται να ασκήσουν αν τους ανατεθεί η διακυβέρνηση.
Ο βουλευτής και ένας εκ των αρμοδίων για την οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μηλιός, μιλώντας χτες στον «Αθήνα 9.84» υπερασπίστηκε τον ευρωενωσιακό προσανατολισμό του κόμματος και ζήτησε πολιτική ενοποίηση της ΕΕ «με μια οπτική ομοσπονδιοποίησης». Παραδέχτηκε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να θίξει παραπέρα τα κυριαρχικά δικαιώματα, προσπέρασε όμως το θέμα, ισχυριζόμενος ότι «μπορεί (...) να υπάρξει μια ισορροπία», μέσα στον καπιταλισμό, που έχει για νόμο του την ανισομετρία.

Κληθείς να αποτιμήσει τη συνάντησή τους με τον Χ. Ράιχενμπαχ, ο Γ. Μηλιός είπε ότι «το βασικό είναι η συμφωνία σε κάποιους στόχους, εμείς στο στόχο του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού καταρχάς και στη συνέχεια τη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων, έχουμε συμφωνήσει». Αποσιωπά βεβαίως ότι οι στόχοι αυτοί επιτυγχάνονται με ένα μόνο τρόπο: Το τσάκισμα των δικαιωμάτων, την καρατόμηση δαπανών κοινωνικού χαρακτήρα και την αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος.
'Η προπαγανδίζει ότι μπορούν να επιτευχθούν με μια χρηστή διαχείριση, με «περιορισμό της κρατικής σπατάλης, των ακριβών προμηθειών, της διαρροής εσόδων από το λαθρεμπόριο καυσίμων, των πανάκριβων έργων σε κολλητούς φίλους», όπως ισχυρίστηκε ο Δ. Παπαδημούλης (ρ/σ ΝΕΤ) προσθέτοντας ότι οι κυβερνώντες την «αδυναμία και την έλλειψη πολιτικής βούλησης» να πράξουν αυτά, τη μετατρέπουν «σε ακόμη αγριότερες περικοπές».
Πρόκειται για συνειδητό ψέμα, γιατί ακόμα κι αν ήταν δυνατόν να αντιμετωπιστούν στο σύνολό τους τα φαινόμενα αυτά, που δεν είναι, τα έσοδα θα αποτελούσαν σταγόνα στον ωκεανό και σε τίποτα δεν θα επηρέαζαν την άγρια επίθεση σε βάρος του λαού, που είναι στρατηγικά αποφασισμένη και επεξεργασμένη από την ΕΕ και το ντόπιο κεφάλαιο.
Και η βουλευτής Ζ. Κωνσταντοπούλου (ρ/σ «Κανάλι 1») ήταν σαφέστατη, όταν, για να αποφύγει ένα κατηγορηματικό «όχι» σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις, αρκέστηκε να δηλώσει «εξαρτάται σε ποιες», ενώ έσπευσε να συμφωνήσει ότι «η εμπειρία με την Cosco είναι διαφορετική», λέγοντας ότι «δεν έχει καμία σχέση με αυτό που δρομολογείται και επιχειρείται, είναι η πώληση όλων των λιμανιών».
Ρίχνοντας νερό στο μύλο του αποπροσανατολισμού του λαού, ανήγαγε κι αυτή τις επιλογές των πολιτικών εκπροσώπων της άρχουσας τάξης σε ποινικό αδίκημα, ισχυριζόμενη πως «η στάση της τρόικας όπως και της ελληνικής κυβέρνησης είναι παράνομη και ποινικά ελεγχόμενη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου