Σελίδες

3 Σεπ 2012

Ολοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο


Κορυφαίος σταθμός στην προετοιμασία για να οργανωθεί γενική απεργία

"Μπροστά στη λαίλαπα χωρίς τέλος δύο είναι οι δρόμοι: 'Η υποταγή και εξαθλίωση ή αγώνας και επιβίωση".
 Με αυτό το σύνθημα το ΠΑΜΕ απευθύνεται στους εργαζόμενους και τους καλεί σε αντίσταση και αγώνα απέναντι στη νέα αντιλαϊκή καταιγίδα. Τους καλεί να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνει μαζί με την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ, στα εγκαίνια της ΔΕΘ, το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Αριστοτέλους. Εργάτες, μαζί με τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις γυναίκες, να μετατρέψουν το συλλαλητήριο σε κορυφαίο σταθμό στην πορεία κλιμάκωσης του αγώνα με πανελλαδική γενική απεργία, ενάντια στην επίθεση της τρικομματικής συγκυβέρνησης, της τρόικας και της ΕΕ.
Καθημερινά, με εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, μέσα από τις Λαϊκές Επιτροπές, με παρεμβάσεις και δράσεις που αφορούν το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργατικές λαϊκές οικογένειες, σαλπίζει ξεσηκωμό. Καλεί σε οργάνωση της πάλης ενάντια στην πολιτική που τσακίζει το λαό με φόρους και χαράτσια, που κλείνει τα εργοστάσια και μειώνει τους μισθούς και τις συντάξεις για να γεμίζουν οι τσέπες των επιχειρηματιών, που κλείνει τα μικρομάγαζα και οδηγεί στην ανεργία τους αυτοαπασχολούμενους, που διαλύει τα νοσοκομεία, στερεί από τους ασφαλισμένους τα φάρμακα, που στέλνει τη νεολαία στη μετανάστευση.

Προσπαθώντας να δυναμώσει την κοινωνική συμμαχία, να αναδείξει τη σημασία του κοινού και συντονισμένου αγώνα, οργανώνει κοινές δράσεις μπροστά στο συλλαλητήριο. Σήμερα Κυριακή προγραμματίζονται κοινές εξορμήσεις ΠΑΜΕ και ΠΑΣΥ στα χωριά της Θεσσαλονίκης και των άλλων νομών της Κεντρικής Μακεδονίας.
Σήμερα Δευτέρα, θα γίνουν συγκεντρώσεις έξω από παιδικούς σταθμούς με την απαίτηση εγγραφής όλων των παιδιών σ' αυτούς. Μαζικές παραστάσεις εκπροσώπων των συνδικάτων, λαϊκών επιτροπών, δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλων όλων των δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος, στους δημάρχους της πόλης, με το ίδιο αίτημα.
Το απόγευμα της Τρίτης 4 Σεπτέμβρη θα γίνουν πικετοφορίες στις συνοικίες της Θεσσαλονίκης.
Στο μεταξύ, τη μαζική κάθοδο στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ σχεδιάζουν το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, τα σωματεία μέλη του και δεκάδες σωματεία της Θεσσαλονίκης (Οικοδόμοι, Εμποροϋπάλληλοι, ΣΕΤΗΠ, Συνταξιούχοι, κ.λπ.) και άλλων νομών της Κεντρικής Μακεδονίας που ήδη έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής. Αντίστοιχη δουλειά οργανώνεται και από τις Λαϊκές Επιτροπές που δρουν στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης αλλά και σε χώρους εργασίας.
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Την Πέμπτη η συνέντευξη
Την Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη, στις 10.30 π.μ., στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου της Πανελλαδικής Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, όπου θα παρουσιασθεί το πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα και η πρόταση του ΠΑΜΕ για κήρυξη Γενικής Απεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου