Σελίδες

11 Σεπ 2012

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επαληθεύουν ότι «καημός» τους είναι ένα άλλο μείγμα πολιτικής, με χρεοκοπημένο το λαό


Τη βολική για το σύστημα και αποπροσανατολιστική για το λαό τακτική της απόδοσης ευθυνών αποκλειστικά σε πρόσωπα προκρίνει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αποκρύπτοντας ότι η κυβέρνηση εκπροσωπεί τα συμφέροντα της αστικής τάξης που εξουσιάζει και πορεύεται σύμφωνα με τη στρατηγική της ευρωενωσιακής τους συμμαχίας.
Σε σχόλιό του για τη συνάντηση Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τον υπουργό Οικονομικών, λέγοντας πως γι' αυτόν «τα δισ. είναι νούμερα» και όχι «ανθρώπινες ζωές», αλλά και τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς τους οποίους κατηγορεί για συνενοχή στο έγκλημα.
Στο ίδιο ακριβώς πνεύμα, ο εκπρόσωπος Τύπου Π. Σκουρλέτης, σε δήλωση για
την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, χαρακτήρισε τον Α. Σαμαρά «υποταγμένο στις αγορές και τη Μέρκελ» και εξέφρασε την ανησυχία του κόμματός του για το γεγονός ότι η πολιτική της κυβέρνησης «αποδομεί την ίδια την Ευρώπη, οδηγώντας την στον εκτροχιασμό».
Ο ίδιος, σε συνέντευξή του στον ρ/σ της ΕΤ3 αποσαφήνισε ότι η παραμονή στο ευρώ είναι στόχος και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θεωρεί ότι δεν υπηρετείται με την πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση. Επιτέθηκε με σφοδρότητα στον υπουργό Οικονομικών, χαρακτηρίζοντάς τον «ψυχρό, παγερό τεχνοκράτη» που σκέφτεται περισσότερο «με τη λογική των δανειστών, παρά ως ένας υπουργός Οικονομικών που υπερασπίζεται τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας»!
Επιμένοντας στην επιζήμια για το λαό αντίληψη ότι είναι αρκετή η αλλαγή διαχειριστή της αστικής εξουσίας, ισχυρίστηκε πως η ανατροπή της κυβέρνησης και η ανατροπή της πολιτικής «πάνε μαζί»! Στη βάση αυτή επέκρινε το ΚΚΕ επειδή δεν προσχωρεί στο κλαμπ των επίδοξων διαχειριστών, λέγοντας ότι μετά τις εκλογές«εξακολουθεί και είναι δέσμιο στρατηγικών που ουσιαστικά το περιχαρακώνουν».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης συνέστησε χτες (Αθήνα 9.84) προσοχή στα στελέχη του κόμματος για τα όσα δηλώνουν, με αφορμή την αντιπαράθεση που τροφοδότησε η αποστροφή του Αλ. Τσίπρα περί Αργεντινής.
Από την πλευρά του, ο Δ. Στρατούλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπερασπίστηκε χτες στον ρ/σ «Real» ότι «υπάρχει εναλλακτική λύση απέναντι στις εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές» και προσπαθώντας να την υποδείξει επικαλέστηκε την Αργεντινή, ισχυριζόμενος πως «όταν έδιωξε το ΔΝΤ, ανέκοψε τις πολιτικές λιτότητας και αποδέσμευσε το εθνικό νόμισμά της από το δολάριο, άρχισε στην αρχή σιγά - σιγά και αργότερα με πιο ταχείς ρυθμούς να ανακάμπτει οικονομικά και κοινωνικά»!
Πρόκειται για εξόφθαλμο ψέμα που θέλει να στηρίξει την αυταπάτη που πλασάρει ο ΣΥΡΙΖΑ στο λαό περί της δήθεν δυνατότητας να υπάρξει φιλολαϊκή διαχείριση στο πλαίσιο του καπιταλισμού. Είναι γνωστό ότι η ανάκαμψη της οικονομίας της Αργεντινής δεν ήρε κανένα βάρος απ' τις πλάτες του λαού της που συνεχίζει ως σήμερα να είναι βυθισμένος στην φτώχεια και την ανεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου