Σελίδες

21 Σεπ 2012

ΔΗΜΑΡ Χυδαίος συκοφάντης των εργατικών - λαϊκών αγώνων


Αναπαράγει την κυρίαρχη αστική προπαγάνδα και ταυτίζει τους προβοκάτορες με απεργούς και διαδηλωτές
Το πραγματικό της πρόσωπο έδειξε για μια ακόμη φορά χτες στη Βουλή η «κυβερνώσα αριστερά» της ΔΗΜΑΡ, στη διάρκεια της συζήτησης σχετικά με την αποζημίωση όσων τα καταστήματά τους καταστράφηκαν πέρσι το Φλεβάρη, από τη δράση παρακρατικών μηχανισμών, στο περιθώριο των μεγάλων λαϊκών κινητοποιήσεων ενάντια στο μεσοπρόθεσμο.
Αναπαράγοντας την κυρίαρχη αστική προπαγάνδα για τη συκοφάντηση των εργατικών αγώνων, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Δ. Αναγνωστάκης τσουβάλιασε τους προβοκάτορες με τους απεργούς και τους διαδηλωτές, λέγοντας μεταξύ άλλων στην ομιλία του: «Πουθενά δεν ρίχνουν λάδια στους δρόμους, δεν κλείνουν τα λιμάνια, δεν εμποδίζουν τους τουρίστες να κατέβουν από τα πλοία. Πουθενά δεν σπάνε τα φανάρια, τις τζαμαρίες, δεν κλείνουν τα ξενοδοχεία. Αυτοί που κάνουν τις καταστροφές αυτές, καταστρέφουν το εμπόριο, τον
τουρισμό και είναι κοινή ομολογία ότι είναι τα μόνα που στηρίζουν την ελληνική οικονομία.
Αυτοί λοιπόν είναι εχθροί της ελληνικής κοινωνίας, εχθροί της ελληνικής οικονομίας και πρέπει να το πούμε, να μην κρυφτούμε, γιατί έχω την εκτίμηση ότι για όλα όσα ζούμε ο ηθικός αυτουργός είμαστε εμείς. Και επιτρέψτε μου η ταπεινότητά μου να συμπεριληφθεί στους δημοκράτες, με μια συγκεκριμένη διαδρομή που έχω. Και είμαστε ο ηθικός αυτουργός, γιατί ανεχτήκαμε τον αυταρχισμό, ανεχτήκαμε τον ρεβανσισμό, τον βανδαλισμό. Το λάθος, λοιπόν, βαραίνει όχι γενικά και αόριστα μόνο την πολιτεία, βαραίνει και τον καθένα και την καθεμιά ξεχωριστά».
Απάντηση στις αθλιότητες της ΔΗΜΑΡ έδωσε στην παρέμβασή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτης, λέγοντας ανάμεσα σε άλλα: «Φαίνεται ότι η στήριξη αυτής της αντιλαϊκής, αντεργατικής πολιτικής από την ΔΗΜΑΡ, δεν έχει πάτο. Κατηγορεί όσους αγωνίζονται ότι είναι εχθροί της δημοκρατίας και της οικονομίας της χώρας.
Κατήγγειλε τους ναυτεργάτες, τους ξενοδοχοϋπάλληλους ότι με τους αγώνες τους εχθρεύονται την οικονομία. Δηλαδή, είναι νόμιμο και δημοκρατικό να επιβάλεις σύνταξη στα 70, αλλά είναι ανομία και αντιδημοκρατική πράξη να διαδηλώνει ο λαός ενάντια σε αυτές τις πολιτικές. Είναι νόμιμο και δημοκρατικό να καταργείς τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, να μειώνεις τους μισθούς και τις συντάξεις, να καταργείς το οκτάωρο, τις αποζημιώσεις, το πενθήμερο, αλλά είναι ανομία και αντιδημοκρατική πράξη το να διαδηλώνει ο λαός και να απεργεί».
Με τη σειρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σ. Χαλβατζής, τόνισε στην παρέμβασή του ότι οι προσπάθειες συκοφάντησης του ταξικού κινήματος δεν πιάνουν τόπο και κατήγγειλε τις «πολεμικές κραυγές»εναντίον του, υπογραμμίζοντας ότι το ταξικό κίνημα δεν έχει καμία σχέση με προβοκατόρικους και παρακρατικούς μηχανισμούς.
Είναι αθλιότητα, συνέχισε, να επιχειρείται η ταύτιση του κινήματος με τους προβοκάτορες και τις καταστροφές, όπως έκανε ο αγορητής της ΔΗΜΑΡ και ξεκαθάρισε ότι οι εργαζόμενοι παλεύουν οργανωμένα και συνειδητά με καθαρό πρόσωπο, το οποίο δεν κρύβουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου