Σελίδες

7 Σεπ 2012

Αποπροσανατολισμός με μοιρασμένους ρόλους των κομπάρσων της συγκυβέρνησης


Σηκώνουν κουρνιαχτό για να κρύψουν τη στρατηγική συμφωνία τους στο τσάκισμα του λαού

Επικοινωνιακό «κουρνιαχτό», με αφορμή το χρόνο διεξαγωγής της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση και με στόχο να παραπλανήσουν τα λαϊκά στρώματα ενόψει του νέου πακέτου μέτρων, σηκώνουν με μοιρασμένους ρόλους οι ηγεσίες των κυβερνητικών εταίρων.
Χτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό Αν. Σαμαρά, από τον οποίο ζήτησε να υπάρξει ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα για τις επαφές του στο Βερολίνο, τόσο στον ίδιο, όσο τον Φ. Κουβέλη. Μάλιστα, συνεργάτες του Βενιζέλου εμφάνιζαν «ενοχλημένο» τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ γιατί δεν ενημερώθηκε άμεσα από τον υπουργό Οικονομικών για το περιεχόμενο της συνάντησης με τον Γερμανό ομόλογό του Β. Σόιμπλε.
Παράλληλα, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών πριν τη συνάντηση του Αν. Σαμαρά με τους επικεφαλής της τρόικας την επόμενη Δευτέρα, «γιατί οι εξελίξεις πυκνώνουν».
 Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, απέφυγε να καθορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ για τη διεξαγωγή της σύσκεψης.
Στελέχη του ΠΑΣΟΚ υποστήριζαν ότι ο Ευάγ. Βενιζέλος ζήτησε την «άμεση διεξαγωγή σύσκεψης» μέσα στη βδομάδα, προκειμένου όπως υποστήριζαν να«καθοριστεί κοινή γραμμή για τα μέτρα» πριν τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την τρόικα. «Δεν έχει νόημα να γίνει μετά η συνάντηση, μόνο για να υπάρξει η επικύρωση των μέτρων», υποστήριζαν οι ίδιες πηγές. Πίσω από τη νέα φαρσοκωμωδία, οι εταίροι της τρικομματικής συγκυβέρνησης θέλουν να κρύψουν ότι έχουν συμφωνήσει στο σύνολο των σκληρών μέτρων και επιδιώκουν με «τερτίπια» να στρέψουν αλλού την προσοχή του λαού.
Αργά χτες το απόγευμα, όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου, ο Γ. Στουρνάρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους Βενιζέλο και Κουβέλη για να τους ενημερώσει σχετικά με τη συνάντηση με τον Σόιμπλε.
Στο μεταξύ, ο Ευ. Βενιζέλος συνέχισε και χτες το πρόγραμμα των επαφών με υπουργούς της συγκυβέρνησης και συναντήθηκε με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, προκειμένου να δηλώσει την απόλυτη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στην υλοποίηση των αντιδραστικών πολιτικών της συγκυβέρνησης. «Ο νέος νόμος για τα πανεπιστήμια πρέπει να εφαρμοστεί, αφού ως θεσμός αποτελεί εγγύηση για την ποιότητα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τη συνάντηση, υπερασπιζόμενος το νόμο-έκτρωμα που οδηγεί στη διάλυση της Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Ο Ευ. Βενιζέλος συναντήθηκε επίσης με τους προέδρους των ομοσπονδιών του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος, στους οποίους υποσχέθηκε ότι το πετσόκομμα στους μισθούς τους θα γίνει με«εσωτερική ισορροπία και δικαιοσύνη»!

1 σχόλιο:

  1. Έλα μωρέ ευκαιρία θέλει ο Βενιζέλος να πατήσει και στην άλλη βάρκα καλύτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή