Σελίδες

11 Σεπ 2012

Ηθικοί αυτουργοί για τις φασιστικές συμμορίες

Τροϊκομματική
συγκυβέρνηση
«Γι' αυτό αρχίσαμε και το κυνηγητό του παραεμπορίου, που σκοτώνει και το νόμιμο εμπόριο και την αγορά και την οικονομία.(...). Οι λαθρομετανάστες εξάγουν συνάλλαγμα από την Ελλάδα προς χώρες εκτός ευρώ. Αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται. Δεν μπορεί να εξάγουν νόμιμα συνάλλαγμα από παράνομη εργασία!». 
Με τη φράση αυτή ο πρωθυπουργός στην ομιλία του το μεσημέρι του Σαββάτου στη ΔΕΘ θέλησε να επιβεβαιώσει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να συνεχίσει το κυνήγι των μεταναστών στο όνομα της πάταξης του παρεμπορίου. Ομως την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός δεν θέλησε να πει ούτε λέξη για τη φασιστική επίθεση που είχε γίνει το προηγούμενο βράδυ στη Ραφήνα από τους τραμπούκους της «Χρυσής Αυγής». Μόνο τυχαία βέβαια δεν είναι η αυτή παράλειψη. Ομως ακόμα και αν έκανε κάποια δήλωση, είναι σίγουρο ότι δεν θα ξέφευγε από τα συνήθη
πλαίσια της υποκριτικής αποδοκιμασίας και των φραστικών λεονταρισμών του τύπου «δεν θα γίνουν δεκτά στη χώρα μας τα τάγματα εφόδου» που επαναλαμβάνει μονότονα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, ενώ την ίδια στιγμή οι φασιστικές συμμορίες συνεχίζουν ανενόχλητες τις τραμπούκικες επιθέσεις. Από την άλλη, η αντίδραση της κυβέρνησης ότι θα παραπέμψει στη δικαιοσύνη τα «τάγματα εφόδου» είναι αποπροσανατολιστική. Γιατί το πρόβλημα δεν είναι απλά η νομιμότητα των τραμπούκικων επιθέσεων κατά των μεταναστών από τη «Χρυσή Αυγή» - η ίδια στη δήλωσή της εμφανίζεται ως θεματοφύλακας της νομιμότητας - αλλά η «νομιμοποίησή» τους από το ανελέητο κυνηγητό που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση κατά των μεταναστών, αναπαράγοντας τα συνθήματα της «Χρυσής Αυγής» - π.χ. να ανακαταλάβουμε τις πόλεις - και υλοποιώντας τις προτάσεις της (για στρατόπεδα συγκέντρωσης, σαρωτικές απελάσεις κ.ο.κ). Οι κυβερνώντες είναι οι ηθικοί αυτουργοί και συνυπεύθυνοι για τη δράση των «ταγμάτων εφόδου». Τη δράση δολοφονικών οργανώσεων, μαζί και της κρατικής καταστολής, μπορεί και πρέπει να την αντιμετωπίσει και να τη βάλει στο περιθώριο μόνο ο οργανωμένος λαός που παλεύει για τη δική του εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου