Σελίδες

26 Σεπ 2012

Αποφασιστικά με το ΠΑΜΕ

Μέρες τώρα ο Γ. Τράγκας, γνωστός «αντιμνημονιακός» και προστάτης των «αγανακτισμένων», καλεί τον κόσμο «να αφήσει τον καναπέ» και «να βγει στους δρόμους»... για να ενισχύσει την κυβέρνηση και τον Αντ. Σαμαρά «να διαπραγματευτεί καλύτερα με την τρόικα»! 
Ως συνήθως δεν μίλαγε στην τύχη. 
Την ίδια ακριβώς «γραμμή» εκπέμπει το Μέγαρο Μαξίμου ενόψει της σημερινής πανεργατικής απεργίας. «Μία μαζική αλλά χωρίς έκτροπα διαδήλωση, δεν είναι κατ' ανάγκη κακή, ενδεχομένως να βοηθήσει διαπραγματευτικά την κυβέρνηση», δηλώνει (στο «Πρώτο Θέμα») σύμβουλος του πρωθυπουργού. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να ελέγξει τις λαϊκές αντιδράσεις και στο πλαίσιο αυτό δεν διστάζει, μεταξύ άλλων, να το παίζει «φίλος του λαού» και των εργαζομένων, η οποία τάχα διαπραγματεύεται σκληρά με την τρόικα για να σώσει ό,τι μπορεί. Το χειρότερο όμως είναι ότι τη βοηθάνε με τη στάση τους οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ που από την πρώτη στιγμή καλλιεργούν στους εργαζόμενους το παραμύθι της «κακιάς» τρόικας, ενώ συμμετέχουν
στους «διαλόγους» που οργανώνει η κυβέρνηση για το σφαγιασμό των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. 
Στην πραγματικότητα κάνουν ό,τι μπορούν για να διοχετευτεί η λαϊκή αντίδραση σε ανώδυνη κατεύθυνση για τα μονοπώλια και το καπιταλιστικό σύστημα. 
Στην ίδια ρότα κινείται και η προσκείμενη στο ΣΥΡΙΖΑ συνδικαλιστική παράταξη που δεν βλέπει τίποτα πέρα από την εναλλακτική πρόταση διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης εντός του ευρωμονόδρομου και με πρωταγωνιστές τα μονοπώλια.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα έχουν την πείρα για να αντιληφθούν τον επιζήμιο και ύπουλο ρόλο που έχουν παίξει οι παραπάνω συνδικαλιστικές ηγεσίες, και να συστρατευτούν ανοικτά με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ που από την πρώτη στιγμή έγραψε στις σημαίες του αγώνα «ΟΧΙ άλλες θυσίες για την πλουτοκρατία - διέξοδος για το λαό και όχι για τα μονοπώλια».

1 σχόλιο:

  1. Ώστε ο Τράγκας καλεί σε απεργία για να ενισχύσει τη διαπραγματευτική του θέση ο Σαμαράς; Αυτός δεν ήταν που "έσπρωχνε τον ΣΥΡΙΖΑ" προεκλογικά; Αυτός δεν ήταν που είχε πει τα μύρια όσα για το ΚΚΕ τότε; Εγκατέλειψε τον ΣΥΡΙΖΑ ή μήπως και ο Τράγκας λειτουργεί στα πλαίσια της σωτηρίας του συστήματος και απλά παίζει σε όλες τις θέσεις, ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας και τις εντολές του προπονητή;
    Στο μεταξύ μας προέκυψε και ο Κύρτσος στην κεντροαριστερά;
    Τσ! Τσ! Τσ! Μύλος! Ή μηπως όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή