Σελίδες

6 Σεπ 2012

Ολοι το Σάββατο στα συλλαλητήρια


Απάντηση στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που ήδη εφαρμόζεται και στα νέα επώδυνα μέτρα που ετοιμάζονται, πρέπει να δώσουν εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι, γυναίκες και συνταξιούχοι, μέσα από τη μαζική τους συμμετοχή στα συλλαλητήρια στα οποία καλούν εργατικά συνδικάτα και συνταξιουχικές οργανώσεις, στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Είναι η πρώτη αγωνιστική αναμέτρηση μετά τις εκλογές και το καλοκαίρι που μεσολάβησε και γι' αυτό τα λαϊκά στρώματα πρέπει να δείξουν το μπόι τους. Φτάνει με την αναμονή και τις αυταπάτες. Τώρα είναι η ώρα της δράσης και η οργάνωση της πάλης και αυτό πρέπει να σηματοδοτήσουν τα συλλαλητήρια του Σαββάτου.
Αλλος δρόμος για την εργατική λαϊκή οικογένεια δεν υπάρχει. Το δίλημμα είναι αμείλικτο, όπως και η επίθεση του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων. «'Η υποταγή και εξαθλίωση ή αγώνας και επιβίωση». Ο φόβος, η υποταγή στους εκβιασμούς που εκτοξεύει η πλουτοκρατία και τα κόμματά της δεν οδηγούν στη σωτηρία. Η κατάσταση θα γίνεται κάθε μέρα ακόμα χειρότερη. Η επίθεση δε θα ανακοπεί. Η βαρβαρότητα δε θα τελειώσει. Τέλος στην εξαθλίωση, που οδηγούν το λαό μας οι καπιταλιστές και τα όργανά τους, μπορεί να δώσει μόνο ο οργανωμένος αγώνας του, με σαφές ταξικό περιεχόμενο που θα αντιπαλεύει την πολιτική και την ίδια την εξουσία των καπιταλιστών, που θα αμφισβητεί τους ιερούς νόμους της κερδοφορίας των μονοπωλίων.
Η κυβέρνηση δεν πρέπει να πάρει ούτε ένα λεπτό πίστωση χρόνου. Μετά από τρία χρόνια, που η ζωή του εργαζόμενου λαού έγινε κόλαση, μετά από τις γνωστές εναλλαγές στη διακυβέρνηση της χώρας, μετά από τόσα «πακέτα διάσωσης» που έκαναν τη ζωή των εργαζομένων ακόμα πιο ανυπόφορη, τώρα δεν μπορεί να υπάρχει η παραμικρή αυταπάτη. Είναι ώρα που ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Και αναλαμβάνω την ευθύνη αυτή τη στιγμή σημαίνει μπαίνω στον αγώνα, με όσες δυσκολίες και αν συνεπάγεται.
Αυτή την ελπιδοφόρα προοπτική ανοίγει η πρόταση του ΠΑΜΕ για να αποφασιστεί η προκήρυξη Γενικής Απεργίας. Απεργία που πρέπει να αξιοποιηθεί για να οργανωθεί η αντίσταση στα νέα μέτρα, η καταδίκη και η συσπείρωση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, η απαίτηση για κατάργηση των δανειακών συμβάσεων, των μνημονίων και των νόμων που τα υλοποιούν. Να συμβάλει στην εξασφάλιση των προϋποθέσεων για ένα βήμα μπροστά στην πιο πλατιά οργάνωση της πάλης και των αγώνων του λαού μας. Για μια τέτοια αναμέτρηση απαιτείται σχέδιο, οργάνωση, αντοχή στις δυσκολίες, πολιτικοποίηση των αγώνων με την ανάδειξη των βαθύτερων αιτιών και του ταξικού περιεχομένου που έχει η αντιλαϊκή πολιτική.
Συνδικάτα, συνδικαλιστές, Επιτροπές Αγώνα, Λαϊκές Επιτροπές πρέπει να «πιάσουν τον ταύρο από τα κέρατα». Να κάνουν τη Γενική Απεργία υπόθεση καθημερινής δράσης στους χώρους δουλειάς. Τα εργοστάσια, οι επιχειρήσεις, κάθε τόπος δουλειάς, τα γραφεία, οι δημόσιοι χώροι, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια να σηκωθούν στο πόδι. Ο λαός μας έχει τη δύναμη να βάλει φρένο στη βαρβαρότητα, με την πάλη του μπορεί «να φέρει τα πάνω κάτω». Με μπροστάρη την εργατική τάξη, με όπλο την Κοινωνική Συμμαχία να μην αφήσει μια χούφτα μονοπώλια να χαντακώσουν τη ζωή του και υποθηκεύσουν το μέλλον των παιδιών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου