Σελίδες

13 Σεπ 2012

Μουχλιασμένη προπαγάνδα... και συκοφαντίες κατά του ΚΚΕ


Τα ΜΜΕ των καπιταλιστών κόπτονται για τον «902»!!! 
Η ειρωνεία είναι καταφανής, γιατί καταφανής είναι και η προσπάθεια ορισμένων δημοσιογράφων και αστικών ΜΜΕ να παραστήσουν ότι δήθεν «στενοχωριούνται» για την παύση λειτουργίας του τηλεοπτικού «902», αξιοποιώντας ταυτόχρονα αυτό το γεγονός, που από μόνο του δυσχεραίνει την προπαγανδιστική δυνατότητα του ΚΚΕ, για να χτυπήσουν το ίδιο το Κόμμα.
Οπως ο ΣΚΑΪ προχτές, έτσι χτες το ηλεκτρονικό «Βήμα» και ο Γιώργος Μαλούχος αναρωτιούνται: «Αν αύριο η κυβέρνηση επιχειρήσει μια αντίστοιχη κίνηση λ.χ. σε κάποιο από τα κρατικά κανάλια ή τα ραδιόφωνα, ή σε άλλους φορείς του δημοσίου, το ΚΚΕ θα θυμηθεί ότι ήταν ο πρώτος διδάξας ή "θα μπει μπροστά";».
Αν ο Γ. Μαλούχος ανησυχεί, μπορούμε να τον διαβεβαιώσουμε ότι το ΚΚΕ παραμένει μπροστάρης των δίκαιων αγώνων των εργαζομένων και των ανέργων και είναι το μόνο Κόμμα που παλεύει για την εξάλειψη της ανεργίας με την εξάλειψη του καπιταλισμού, που όσο υπάρχει θα τη θρέφει. Και ταυτόχρονα έχει πολλές φορές εκφράσει τη θέση του για την αναγκαιότητα ύπαρξης και λειτουργίας των κρατικών ΜΜΕ, που τα ανταγωνίζονται τα αστικά ιδιωτικά ΜΜΕ, υπηρέτης των οποίων είναι ο Γ. Μαλούχος. Το ΚΚΕ παλεύει γενικά κατά της
αντιλαϊκής πολιτικής που ο Γ. Μαλούχος και το «Βήμα» στηρίζουν με νύχια και με δόντια. Εχει επαναληφθεί η λαθροχειρία και από άλλους. Μόνο που ο «902» δεν είναι επιχείρηση, δεν ανήκει σε κάποιον επιχειρηματικό όμιλο, όπως είναι ο ΔΟΛ, αλλά αποτελεί προπαγανδιστικό μέσο του ΚΚΕ. Και ως τέτοιο δε θα μπορούσε να έχει, όπως τα άλλα κανάλια, έσοδα από τις «άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες» των ιδιοκτητών του. Το μοναδικό κέρδος του ΚΚΕ από τη λειτουργία της τηλεόρασης του «902» είναι η τηλεοπτική προβολή των θέσεών του, που τα αστικά ΜΜΕ θάβουν, διαστρεβλώνουν ή συκοφαντούν. Κι όμως, ο Γ. Μαλούχος βάζει στο ίδιο τσουβάλι τις απολύσεις που επιφέρει η παύση λειτουργίας του σταθμού με τις απολύσεις και τις δραματικές περικοπές μισθών που γίνονται χάριν της «ανταγωνιστικότητας» των επιχειρηματικών ομίλων, για να μεγαλώσει το κέρδος του επιχειρηματία. Δεν είδαμε να λέει λέξη για τους απολυμένους από το συγκρότημα Λαμπράκη...
Αντίστοιχα, στη χτεσινή εφημερίδα «Ελλάδα αύριο», ο Γιώργος Πενταράκης, ο οποίος για μερικά χρόνια τρεφόταν από τον «902», χρεώνει στο ΚΚΕ ότι πήγαινε τον τηλεοπτικό «902» για «κλείσιμο» από την ίδρυσή του! Και αυτό γιατί ο «902», που ως τηλεόραση του ΚΚΕ προπαγάνδιζε τις θέσεις του και πρόβαλλε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, όταν τα άλλα ΜΜΕ τα συκοφαντούσαν, κατά τον συντάκτη ήταν «κομματικός μονόλογος, αποκλεισμός κάθε διαφορετικής άποψης και μια ομάδα πολυάριθμων κομισάριων που ήλεγχε τα κείμενα, για να μην αλλοιωθεί η "κομματική γραμμή"»!
Ο Γ. Πενταράκης επιδίδεται σε μια επιχείρηση διαχωρισμού βάσης - καθοδήγησης, αναφερόμενος στον «902» ως «μέσο προπαγάνδας» όχι του ΚΚΕ αλλά... «της ηγετικής του ομάδας» και τις αναγκαστικές περικοπές στον «902» ως «εκκαθαρίσεις» της «ηγετικής ομάδας του ΚΚΕ». Και για κερασάκι, ο συντάκτης δηλώνει «σεβασμό» στον «κόσμο του ΚΚΕ», αλλά «για την ηγετική ομάδα δεν αξίζουν, ωστόσο, δάκρυα»...
Γνωστά και σάπια τερτίπια μιας δημοσιογραφίας που βρίσκεται στην υπηρεσία της συκοφάντησης του ΚΚΕ και των προπαγανδιστικών του μέσων, της υπονόμευσης της διεξόδου που προτείνει το ΚΚΕ, ενώ εκείνοι προπαγανδίζουν ότι μπορεί στον καπιταλισμό να μηδενιστεί η ανεργία, όπως κάνουν, π.χ., το «Εθνος» και η «Ελλάδα αύριο», που χλευάζουν τη θέση του ΚΚΕ και κάνουν γαργάρα τα αναγκαία μέτρα προστασίας των ανέργων που μόνο το ΚΚΕ προτείνει. 
Παριστάνουν τους υπερασπιστές των ανέργων εκείνοι που βάζουν πλάτη στην εφαρμογή της πολιτικής που προκαλεί στρατιές ανέργων και μισοεργαζομένων. 
Να χαίρονται τα έργα τους.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος13/9/12, 3:44 μ.μ.

    ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΤΩΡΑ ΠΑΜΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
    ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
    ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή