Σελίδες

25 Σεπ 2012

Αλέκα Παπαρήγα: "Το αστικό πολιτικό σύστημα έχει κυριολεκτικά σαπίσει"


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΣΔΕΠ, ΟΣΕΠ-ΤΕΙ & ΕΝ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ 

«Με την ευκαιρία της σημερινής συνάντησης να θυμίσουμε ότι το ΚΚΕ είναι ριζικά αντίθετο με τη λογική που έχει η κυβέρνηση, και η προηγούμενη και η σημερινή, που λέει: Περικόπτω τις κρατικές επιχορηγήσεις, μειώνω κατά πολύ τους μισθούς των καθηγητών όλων των βαθμίδων, όλων όσων συντελούν εν πάση περιπτώσει στην παραγωγή της μόρφωσης ή στην έρευνα. Συγχωνεύω τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ με στόχο πάλι τη λιτότητα, και όχι βεβαίως με κάποια αντικειμενικά κριτήρια, άλλωστε οι ίδιοι τα πολλαπλασίασαν, κάθε πόλη και ένα ΤΕΙ, κάθε πόλη και ένα πανεπιστήμιο. Η λογική της είναι η εξής: Να μειώσω τις δημόσιες παροχές στην Παιδεία, όχι μόνο τώρα για την περίοδο της κρίσης, αλλά και μετά την ανάκαμψη.

Είμαστε ριζικά αντίθετοι επίσης στη λογική που λέει να μειώσω το μέσο μισθό για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης. Ο στόχος είναι ο εξής: Όλοι οι μισθοί να πλησιάσουν τον κατώτατο μισθό πείνας, τη σύνταξη πείνας. Πρόκειται για μέτρα τα οποία αν ο λαός δεν τα αντιπαλέψει, διεκδικώντας μια φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση, που δεν χωράει στη σημερινή πολιτική και στη λογική και την πολιτική της ΕΕ, τότε και η κρίση θα παραταθεί, αλλά και όταν η Ελλάδα βγει από την κρίση, τα δικαιώματα του λαού θα είναι κυριολεκτικά στον πάτο».

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε: 

«Αυτό το αστικό πολιτικό σύστημα έχει κυριολεκτικά σαπίσει. Και βέβαια όταν σαπίζει ένα σύστημα επηρεάζει και τους πολιτικούς, αρκετούς πολιτικούς ή λιγότερους, επηρεάζει όμως. Από εκεί και πέρα και με τα συγκεκριμένα ονόματα πρέπει να γίνει έρευνα. Εάν προκύψει ζήτημα, τότε βεβαίως πρέπει να ασχοληθεί και η Βουλή με βάση τους ισχύοντες νόμους. Όμως να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Πολλές φορές η ανάδειξη της σαπίλας των προσώπων γίνεται ακριβώς για να βγάλει αναμάρτητο το σύστημα. Εμείς θεωρούμε ότι τα πρόσωπα πρέπει να τιμωρούνται, αλλά ο λαός πρέπει να καταλάβει ότι το σύστημα είναι αμαρτωλό από τη φύση του και πρέπει να το ανατρέψει ο λαός». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου