Σελίδες

7 Σεπ 2012

Να «πλημμυρίσει» το αυριανό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ!

Ολοι οι δρόμοι αύριο οδηγούν στην πλατεία Αριστοτέλους, στις 6 το απόγευμα, στο μεγάλο πανεργατικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στη νέα σφαγή που ετοιμάζουν η τρικομματική κυβέρνηση, η τρόικα και η ΕΕ του κεφαλαίου. Εκεί θα ανταμώσουν χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι, μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νεολαίοι, που κόντρα στο δρόμο της υποταγής και της εξαθλίωσης, τραβούν το δρόμο του αγώνα για την επιβίωση, το δρόμο της πάλης για την ανατροπή της βαρβαρότητας και της εξουσίας των μονοπωλίων. Εκεί θα ανταμώσουν χιλιάδες λαού που έχουν κάνει δική τους υπόθεση την οργάνωση του αγώνα σε κάθε τόπο δουλειάς και στις γειτονιές, που δουλεύουν ακούραστα για την κλιμάκωση του αγώνα με Γενική Απεργία, μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ.
Χτες οι ταξικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης συνέχισαν τις εξορμήσεις και τις περιοδείες μεταφέροντας σε όσο το δυνατόν περισσότερους το κάλεσμα ξεσηκωμού. Και σήμερα μέχρι την τελευταία ώρα θα συνεχίσουν να καλούν το λαό να πει το μεγάλο ναι, να κάνει το μεγάλο βήμα και να μπει μαζικά και αποφασιστικά στη μάχη, να περάσει στην αντεπίθεση που θα κάνει παρελθόν τους νεκροθάφτες των δικαιωμάτων και της ζωής του.

Μαγείρεψαν ...κατσαμάκι!
Στο πλαίσιο αυτής της παγκινητοποίησης οι συνταξιουχικές οργανώσεις της Θεσσαλονίκης, χθες από τις 8 το πρωί και μέχρι το βράδυ, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ (οδό Αριστοτέλους) στη Θεσσαλονίκη. Κατήγγειλαν την εγκληματική πολιτική της συγκυβέρνησης που στερεί από το λαό τα φάρμακα και τις υπηρεσίες Υγείας Πρόνοιας μετατρέποντάς τα σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.
Μπροστά από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ έστησαν μια σκηνή και λίγο πιο πέρα έστησαν ένα τσουκάλι, όπου μαγείρεψαν και μοίρασαν στον κόσμο το γνωστό κατσαμάκι (με καλαμποκάλευρο και νερό), έδεσμα δημοφιλές στην περίοδο της Κατοχής, της περιόδου της μεγάλης πείνας για το λαό.
Οπως είπε ο Χρήστος Σαλονικιός, πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, με αυτή τη συμβολική κίνηση θέλουν να αναδείξουν ότι «με τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, τις περικοπές συντάξεων, τα χαράτσια, κλπ. μας οδηγεί στην περίοδο της Κατοχής. Τότε οι σημερινοί συνταξιούχοι ήμασταν παιδιά και έχουμε γευτεί το κατσαμάκι, το πιο φθηνό και χορταστικό φαγητό που αποτελούσε ίσως τη μοναδική επιλογή για το φτωχό λαό.
Επιπλέον, μας έχουν κόψει φάρμακα, γιατρούς και δεν ξέρουμε πού θα πάει η κατάσταση. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μαζί με τα ταξικά σωματεία, το ΠΑΜΕ. Και καλούμε όλο το λαό να συμπορευτεί με το ταξικό κίνημα, να μπει στον αγώνα για να ανατρέψουμε την πολιτική που οδηγεί τη συντριπτική πλειοψηφία στη φτώχεια, στην πείνα και στην εξαθλίωση».
Με τα πανό και τα συνθήματα κατήγγειλαν: «600 δισ. τοκίζονται στην Ελβετία και στην Ελλάδα κλείνουν τα νοσοκομεία» και απαίτησαν «Φάρμακα - Υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους».
Ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για το μεγάλο αυριανό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
Στις διαδηλώσεις αύριο όλες οι λαϊκές οικογένειες!
Στην Αθήνα, το ραντεβού είναι στις 11 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης


Απάντηση στην κυβέρνηση, στους εκπροσώπους και υπηρέτες των πολυεθνικών που βασανίζουν κυριολεκτικά την εργατική - λαϊκή οικογένεια καλούνται να δώσουν μέσα από τις αυριανές κινητοποιήσεις σε διάφορες πόλεις όλης της χώρας, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, οι γυναίκες, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, κ.λπ. Τις κινητοποιήσεις οργανώνουν από κοινού συνταξιουχικές οργανώσεις και εργατικά συνδικάτα, με στόχο να αξιοποιηθούν για την κλιμάκωση του αγώνα με πανελλαδική γενική απεργία ενάντια στη βάρβαρη επίθεση της τρικομματικής συγκυβέρνησης, της τρόικας και της ΕΕ.
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στα αυριανά συλλαλητήρια απευθύνουν η ΟΓΕ, ηΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, η ΕΕΔΥΕ, όπως επίσης και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), η Επιτροπή Αγώνα ΤΑΞΙ της ΠΑΣΕΒΕ, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων - Επαγγελματιών και Εμπόρων στο Δήμο Αθήνας.
Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο έχει οριστεί στις 11 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά). Στις αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο προστίθεται και αυτή του ΔΣ του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.
Σε πολλές πόλεις
Μέχρι σήμερα, έχουν οριστεί αγωνιστικές κινητοποιήσεις αύριο σε:
  • Γιάννενα, 11 π.μ., στο Δημαρχείο.
  • Πάτρα, 11 π.μ., στην πλατεία Γεωργίου.
  • Βόλος, 11 π.μ., στην πλατεία Αγίου Νικολάου.
  • Ηράκλειο, 11 π.μ., στα Λιοντάρια.
  • Λασίθι, 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία Αγίου Νικολάου.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος8/9/12, 1:09 μ.μ.

    Ο Α. Σαμαράς OYΣIAΣTIKA παραδέχθηκε: "EIMAΣTE ΣE πτωτική πορεία" !!! KAI TEZA KAI TEPMA !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή