Σελίδες

1 Σεπ 2012

Για τα κέρδη του κεφαλαίου...


ΠΕΦΤΕΙ ΔΟΥΛΕΜΑ ΜΕΓΑΛΟ, είναι προφανές! 
Από τους «μαραθώνιους» και τις «αναγκαίες θυσίες» το γύρισαν στο... «δεν πάθαμε και τίποτε βρε παιδιά».
Ο Γ. Στουρνάρας, μας λέει «μην κάνετε έτσι, δεν γίναμε και Αργεντινή», ο Γ. Προβόπουλος πως πάμε καλά γιατί «τα πράγματα κινούνται». Πάλι καλά που δε μας είπαν ότι η φτώχεια είναι απλά... στο μυαλό και στη φαντασία μας.
Αυτά την ώρα που - όπως όλοι γνωρίζουν - ψήνουν νέο πακέτο μέτρων και ήδη έχουν αρχίσει να τρομοκρατούν για τις φοβερές καταστροφές που θα έρθουν αν δεν το αποδεχτούμε χωρίς αντίρρηση.
Για να λέμε φυσικά και την πλήρη αλήθεια, τα πράγματα δεν πάνε για όλους άσχημα. Είμαστε βέβαιοι ότι τα αφεντικά της Τράπεζας Πειραιώς, που πήρε (με το αζημίωτο) όλη την Αγροτική Τράπεζα, δεν μπορεί να έχουν παράπονο.
Ούτε και οι εφοπλιστές, που τους εγκρίνουν νέα κονδύλια για να μας κάνουν την τιμή (όταν τους βολεύει) να βάζουν καράβια 30 χρόνων και βάλε στις άγονες γραμμές, ζορίζονται ιδιαιτέρως.

Οι εταιρείες πάλι που πληρώνουν μισθούς πείνας, έχουν νέους εργαζόμενους ανασφάλιστους, καταστρατηγούν τις Συμβάσεις κι όλα αυτά απολύτως... νόμιμα, έχουν με τη σειρά τους λόγους να χαμογελούν.
Προφανώς σε όλους αυτούς αναφέρονται ο Γ. Στουρνάρας και ο Γ. Προβόπουλος και κάνουν τις σχετικές δηλώσεις. Αυτές που πολύ θα θέλαμε να τους δούμε να επαναλαμβάνουν έξω από ένα παράρτημα του ΟΑΕΔ που περιμένουν άνεργοι. Ισως και σε κανένα ΙΚΑ όπου είναι στημένοι συνταξιούχοι.
ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ από τις περισπούδαστες αναλύσεις των διαφόρων ειδικών των καναλιών... Η ΕΕ έχει - λένε - χωριστεί σε Βόρειους (Γερμανούς, Γάλλους, Ολλανδούς κ.λπ.) και Νότιους (Ισπανούς, Ιταλούς, Ελληνες, Πορτογάλους) ενόψει του νέου της προϋπολογισμού.

Γρηγοριάδης Κώστας
Μειώσεις θέλουν οι πρώτοι, αυξήσεις οι δεύτεροι. Ελα όμως που με κάποιον περίεργο τρόπο «Βόρειοι και Νότιοι» περικόπτουν μισθούς, προκαλούν ανέργους και κόβουν κοινωνικές παροχές.
Είτε σε «κεντροευρωπαϊκή» είτε σε «μεσογειακή» εκδοχή ίδιες κατευθύνσεις έχουν οι πολιτικές τους. 
Είτε με μνημόνιο, είτε χωρίς. Υποθέτουμε θα είναι απλή... σύμπτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου