Σελίδες

4 Σεπ 2012

"Αναπαλαίωση" της σαπίλας ΠΑΣΟΚ


Αναπαλαίωση με στόχο τη χειραγώγηση του λαού
Φτιαγμένη με τα πιο αντιδραστικά υλικά από τη σαπίλα της αστικής διαχείρισης, η «νέα διακήρυξη» που παρουσίασε χτες ο Ευ. Βενιζέλος
Να σπείρει αυταπάτες και να αναπαράγει την προπαγάνδα της συγκυβέρνησης περί δήθεν «τελευταίου πακέτου μέτρων», επιχείρησε χτες ο Ευ. Βενιζέλος από το βήμα της εκδήλωσης για την 38η επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ. Στην εκδήλωση δεν παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοΐδης, ο βουλευτής Αν. Λοβέρδος και η πρώην υπουργός Αν. Διαμαντοπούλου, επιβεβαιώνοντας την κινητικότητα στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, στο πλαίσιο των συνολικότερων διεργασιών για την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού.

Ο Ευ. Βενιζέλος παρουσίασε τη «νέα διακήρυξη» του κόμματός του, η οποία αποτελεί προσαρμογή στις σύγχρονες συνθήκες της διαχρονικής αντιδραστικής στρατηγικής του. Θέτει σαν προτεραιότητα της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας τη συμβολή στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής και αντεργατικής επέλασης για τη διασφάλιση των συμφερόντων του κεφαλαίου και δεσμεύεται για την παραπέρα θωράκιση του αστικού πολιτικού συστήματος. Για λόγους εντυπωσιοθηρίας, ο Ευ. Βενιζέλος παρουσίασε και τον «νέο ήλιο του ΠΑΣΟΚ», με επτά ακτίνες, όπως και το 1974, αντί των εννέα που έχει σήμερα και ανέφερε ότι συμβολίζουν τις «σύγχρονες αξίες» του κόμματός του.
Στην ομιλία του ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ μέσα από τη συμμετοχή του στη συγκυβέρνηση θα προωθήσει μέτρα που θα διασφαλίσουν τη «δημοσιονομική και μακροοικονομική ισορροπία», με συνέχιση της άγριας λιτότητας. Τόνισε ότι με την πολιτική του και την προώθηση των «αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών» θα διασφαλίσει την «ανταγωνιστικότητα» της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Ακολουθώντας τα βήματα του Αν. Σαμαρά, ο Ευ. Βενιζέλος είπε αναφερόμενος στο πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ: «Στόχος μου είναι να μπορέσω να διαβεβαιώσω και εγώ τον ελληνικό λαό ότι αυτό είναι πράγματι το τελευταίο σκληρό και επώδυνο πακέτο μέτρων που πρέπει να είναι εσωτερικά ισορροπημένο και δίκαιο». Ο ίδιος υποστήριξε ότι «το πακέτο δημοσιονομικών μέτρων συνοδεύεται από δυο αντίρροπα πακέτα αναπτυξιακών και κοινωνικών μέτρων που μπορούν να ανασχέσoυν την ύφεση και να οδηγήσουν την ελληνική οικονομία σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης έστω από το 2014».
Πίσω από τις διακηρύξεις του Ευ. Βενιζέλου κρύβεται το γεγονός ότι η συγκυβέρνηση ετοιμάζει αλλεπάλληλα πακέτα νέων σκληρών μέτρων με αντεργατικές και αντιασφαλιστικές ανατροπές. Η«ανάπτυξη» που υποσχέθηκε δεν αφορά τον εργαζόμενο λαό, αλλά τα συμφέροντα και τα κέρδη των μονοπωλίων, που στηρίζονται στη μεγαλύτερη εκμετάλλευση της εργατικής τάξης.
Σόου με τα «νέα σύμβολα»
Παρουσιάζοντας το «νέο σύμβολο» του ΠΑΣΟΚ και το τι συμβολίζουν οι επτά ακτίνες, ο Ευ. Βενιζέλος είπε:
-- «Ακτίνα 1: Εθνική κυριαρχία και ακεραιότητα». Οπως σημείωσε «η παλιά αντι-εξαρτησιακή θεώρηση της εθνικής κυριαρχίας έχει δώσει τώρα τη θέση της πρωτίστως στην ανάγκη να ανακτηθεί η ουσιαστική θεσμική και πολιτική ισοτιμία της χώρας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ευρωζώνη. (...) Ο πατριωτισμός, συνεπώς, στις μέρες μας, περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο, ταυτίζεται με τη γνώση και την πλήρη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών και των διεθνών συσχετισμών. Από την διορατική παρακολούθηση των νέων συσχετισμών στη Μεσόγειο και τον αραβικό κόσμο». Στρατηγικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ παραμένουν η απόλυτη ευθυγράμμιση της πολιτικής του με τη βαρβαρότητα του ευρωμονόδρομου και την ακόμα βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς και πολεμικούς σχεδιασμούς.
-- «Ακτίνα 2: Δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία». Οπως ανέφερε ο Ευαγ. Βενιζέλος θα«προχωρήσουν ριζοσπαστικές αλλαγές στο κοινοβουλευτικό σύστημα διακυβέρνησης που πρέπει να αρχίσουν με το εκλογικό σύστημα και να ολοκληρωθούν με μια νέα εκτεταμένη αναθεώρηση του Συντάγματος». Με στόχο την ενίσχυση της εξουσίας της αστικής τάξης απέναντι στον εχθρό λαό.
-- «Ακτίνα 3: Κράτος δικαίου», μέσα από τη διεύρυνση των ταξικών ανισοτήτων, την ένταση της αστυνομοκρατίας, του περιορισμού των συνδικαλιστικών και κοινωνικών ελευθερίων και τα πογκρόμ εναντίον των μεταναστών.
-- «Ακτίνα 4: Κοινωνική δικαιοσύνη, συνοχή και αλληλεγγύη», η οποία θα βασίζεται πρώτα και κύρια στην αυστηρή τήρηση της «δημοσιονομικής προσαρμογής», δηλαδή της λιτότητας δίχως τέλος, και θα πετάει ψίχουλα μόνο για όσους κατατάσσονται στα ακραία φαινόμενα της φτώχειας.«Τώρα υπό συνθήκες δημοσιονομικής προσαρμογής (...) πρέπει να αντιμετωπίσουμε νέες μορφές φτώχειας και νέες ανισότητες, μέσα από το απολύτως αναγκαίο, εγγυημένο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης».
-- «Ακτίνα 5: Η Ελλάδα της δημιουργίας, της εργασίας και της παραγωγής - Η Ελλάδα ανάπτυξης». Η Ελλάδα της ανάπτυξης για το ΠΑΣΟΚ θα στηριχθεί στην «ανταγωνιστικότητα» και στη δημιουργία «ενός φιλοεπενδυτικού κράτους», για να διασφαλιστούν τα κέρδη του κεφαλαίου, με παραπέρα υποτίμηση της εργατικής δύναμης.
-- «Ακτίνα 6: Ευρωπαϊκή φυσιογνωμία και πορεία της χώρας». Οπως είπε ο Ευ. Βενιζέλος,«βασική στρατηγική επιδίωξη της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας πρέπει να είναι η ολοκλήρωση του μετέωρου βήματος της Ευρώπης». Δηλαδή η «πολιτική ενοποίηση» της λυκοσυμμαχίας, που θα σηματοδοτήσει την κλιμάκωση της ενιαίας επέλασης εναντίον των λαών στα κράτη μέλη της ΕΕ.
-- «Ακτίνα 7: Οικολογική ευαισθησία». Ο Ευ. Βενιζέλος έκανε λόγο για τη «διαφύλαξη του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος ως εθνικού αναπτυξιακού πλούτου», όταν το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση και σήμερα συμμετέχοντας στην συγκυβέρνηση έχει βγάλει στο σφυρί τη δημόσια περιουσία και το φυσικό πλούτο της χώρας.



2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4/9/12, 1:35 μ.μ.

    Δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα !!! T-E-P-M-A KAI .... -
    Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη χρήση του όρου «τουρκική μειονότητα», από τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρ.Τ. Ερντογάν (KAI TON ... Γιωργάκη του ΔΝΤ !!!) ανέφερε τα εξής:
    "... κάτι που δεν υπάρχει στις διεθνείς συμβάσεις, τις οποίες ο ίδιος επικαλείται. Η συνέπεια προς τα συμβατικά κείμενα και ο αμοιβαίος σεβασμός είναι βασικά συστατικά για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης" !! "Oικοδόμηση εμπιστοσύνης";;;; "στις διεθνείς συμβάσεις" ;;;;;; πOY ZAς PE Δελαβέκουρα ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/9/12, 9:32 μ.μ.

    Ο τσακωμός των ηγεσιών ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος είναι σήμερα περισσότερο ΠΑΣΟΚ είναι δικό τους θέμα.
    Ωστόσο δεν διάλεξαν την κατάλληλη ημερομηνία.
    Γιατί η διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη, ανεξάρτητα πόσο την πίστευαν οι εμπνευστές της, είχε και ριζοσπαστικά συνθήματα,
    όπως όχι στην ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ, που οι μετέπειτα κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και σήμερα οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ τα έχουν ρίξει στον κάλαθο των αχρήστων.
    Παναγιώτης Μεντρέκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή