Σελίδες

21 Σεπ 2012

Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα

Για επιχείρηση εξαπάτησης του λαού έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης, αλλά της ίδιας σχολής είναι και αυτός. 
Εξαπάτησε ή όχι το λαό υποσχόμενος λαγούς με πετραχήλια για να τα πάρει όλα πίσω την επομένη των εκλογών, όπως, π.χ., την κατάργηση του μνημονίου που την έκανε επαναδιαπραγμάτευση; 
Οι δήθεν λεονταρισμοί του απέναντι στον «πλούτο» γενικώς και αορίστως έχουν την ίδια αξιοπιστία με τους
προεκλογικούς βρυχηθμούς απέναντι στην τρόικα και την «ομάδα δράσης» που μετατράπηκαν σε ικεσίες για μια συνάντηση, που όταν τελικά έγινε, με τον Χ. Ράιχενμπαχ, διαπιστώθηκαν το καλό κλίμα και η συμφωνία σε στόχους που προϋποθέτουν το σφαγιασμό του λαού όπως, για παράδειγμα, ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός.
Οσο για τη «δέσμευση» του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα αντικαταστήσει το κοινό αντιλαϊκό σχέδιο κυβέρνησης - τρόικας με «το πρόγραμμά του για κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας, προστασία της εργασίας και του κοινωνικού κράτους, αναδιανομή του πλούτου και ανάπτυξη», ισχύει ως προς μία μόνο πλευρά. Θα εφαρμόσει, αν το επιτρέψουν και οι συνθήκες, πολιτική «οικονομικής ανασυγκρότησης, ανάπτυξης», όπου το μόνο που θα ανασυγκροτηθεί και θα αναπτυχθεί θα είναι η καπιταλιστική κερδοφορία. Αυτό αυτομάτως αποκλείει όλα τα υπόλοιπα, που δεν είναι παρά υποσχέσεις δίχως κανένα αντίκρισμα και δε θα μπορούσε να είναι αλλιώς όταν υποκλίνεται στην ΕΕ και την αστική εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου