Σελίδες

7 Σεπ 2012

Και φοροληστεύουν και εμπαίζουν το λαό...


ΤΕΡΜΑ Η ΑΝΟΧΗ στους φοροφυγάδες. 
Το είπε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Στουρνάρας, και μας ανακοίνωσε και 121 κατασχέσεις από το ΣΔΟΕ. Μιλάμε για πολύ ...αυστηρότητα.
Οσοι κλέβουν το κράτος, δηλώνει το υπουργείο, θα παταχθούν αμείλικτα. Τελεία και παύλα.
Κατά έναν περίεργο λόγο όμως, σε αυτούς που «κλέβουν το κράτος» δε συμπεριλαμβάνονται οι τραπεζίτες που έχουν επιδοτηθεί με καμιά 200αριά δισ. ευρώ.
Ούτε και οι εφοπλιστές που έχουν να πληρώσουν φόρο από ...καταβολής ελληνικού κράτους. Και τα παίρνουν κι από πάνω με επιδοτήσεις γραμμών και άλλα πολλά.
Εκτός του καταλόγου και οι βιομήχανοι που ξεκοκαλίζουν επί δεκαετίες επιδοτήσεις για να μεταφέρουν τα εργοστάσιά τους σε τριγύρω χώρες
αναζητώντας φθηνότερα εργατικά χέρια.
Στην ίδια μοίρα και οι πολυεθνικές που καταπατούν εκτάσεις, εξαιρούνται από νόμους, απολαμβάνουν διάφορα «fast truck» πάντα με το αζημίωτο.
Κατά τ' άλλα, όσοι αδειάζουν τα κρατικά ταμεία θα συλληφθούν, θα κυνηγηθούν, θα εκτεθούν, θα λιντσαριστούν και ποιος ξέρει τι άλλο. Αλλιώς: Οταν η κοροϊδία πάει σύννεφο.
ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ για «κοροϊδία», πώς σας φαίνεται αυτή η δήλωση του Μπαρόζο περί του ότι «θα ήταν σφάλμα να καταστρέψουμε το κράτος πρόνοιας και το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο»;
Προφανώς μέγιστο δούλεμα. Ιδίως από τη στιγμή ...που δεν υφίσταται κανένα ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο.
Αλλωστε, όπως λέει και ο ίδιος, αυτός ο στόχος πρέπει να επιτευχθεί ενώ παράλληλα «θα ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητά μας».
Μόνο που κρατικός μηχανισμός που ταυτοχρόνως να καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες και τις ανάγκες των πολυεθνικών απλούστατα δεν μπορεί να υπάρξει. Κι αυτό ακριβώς θέλουν να κρύψουν με τέτοια κόλπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου