Σελίδες

27 Σεπ 2012

ΠΟΡΕΙΑ ΑΜΕΑ στην Αθηνα - ΜΑΓΚΕΣ! Αστυνομικοί χτύπησαν και κλώτσησαν τα άτομα με αναπηρία έξω από τη Βουλή




- Άνδρες των ΜΑΤ έβριζαν τους συγκεντρωμένους
- Προφανώς ήταν έγκλημα των ΑΜΕΑ η επιθυμία να επιδόσουν ψήφισμα στη Βουλή
- Κατέβασαν δυο κλούβες 
και μια διμοιρία των MAT στη Βουλή για τα... ΑΜΕΑ!
- Λίγο μετά τις 12:30 αντιπροσωπεία των ΑΜΕΑ έφτασε στο Μαξίμου για να δει τον πρωθυπουργό
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ με φωτογραφίες και video
Μοιάζει απίστευτο αλλά όπως αποδεικνύει ο φωτογραφικός φακός είναι πέρα για πέρα αλήθεια...





Άνδρες των ΜΑΤ δε δίστασαν να αποδείξουν τον ανδρισμό τους και να χτυπήσουν με τις ασπίδες τους τους ανθρώπους με αναπηρία που είχαν φτάσει μέχρι τη Βουλή, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές των επιδομάτων τους. Ήταν να περάσουν στη Βουλή για να επιδόσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας. Και προφανώς αυτό, για τους ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ, είναι έγκλημα!

Όταν η πορεία έφτασε μπροστά στη Βουλή, οι συγκεντρωμένοι είδαν να τους... περιμένουν δυο κλούβες των ΜΑΤ και μια διμοιρία!

Παρατάχθηκαν κι εκείνοι μπροστά στις κλούβες. 
Αντιπροσωπεία τους, εκτός από τη Βουλή, έφτασε και στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Θέλουν να δουν τον πρωθυπουργό για να του γνωστοποιήσουν τα αιτήματά τους.
Περισσότερα από 1500 άτομα μετέχουν στην πορεία και διαμαρτύρονται για τις περικοπές επιδομάτων. 
Συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια και μέσω Σταδίου ξεκίνησαν προς το υπουργείο Οικονομικών. Από εκεί, έφτασαν στη Βουλή.
Μια ακόμη κραυγή από ανθρώπους με αναπηρίες.
«Οι Ελληνίδες και Έλληνες με αναπηρία δεν προσφέρονται για κοινωνική ευθανασία» είναι το μήνυμα της κινητοποίησης των Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), των Χρονίως Πασχόντων και των οικογενειών τους.
Περιπολικό κλείνει την Πειραιώς, στο ύψος της ΟμόνοιαςΠεριπολικό κλείνει την Πειραιώς, στο ύψος της Ομόνοιας
Όπως επισημαίνουν, τα περιθώρια φυσικής, κοινωνικής και οικονομικής αντοχής τους είναι περιορισμένα, αφού απειλούνται από την ανεργία, τη φτώχεια αλλά και τον κοινωνικό αποκλεισμό και ζητούν, μεταξύ άλλων, την προστασία των αναπηρικών επιδομάτων, των συντάξεων και των μισθών των ΑμεΑ, αλλά και των ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων, ενώ ζητούν εξαίρεση από την εργασιακή εφεδρεία. 
«Η αδιαμφισβήτητη οικονομική εξαθλίωση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους συνδέεται άμεσα με πολιτικές αποδιοργάνωσης του συστήματος κοινωνικής φροντίδας και με πολιτικές που καταργούν στοιχειώδεις κοινωνικές παροχές που λάμβαναν μέχρι σήμερα», υπογραμμίζουν.
Προσθέτουν πως η οικονομική και κοινωνική ζωή των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους πλήττεται «από τη διαρκή υποβάθμιση του δημόσιου Συστήματος Υγείας και από το σχεδιασμό ενός συστήματος παροχών που δεν εγγυάται την πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» και χαρακτηρίζουν ανεπαρκείς τις πολιτικές απασχόλησης και εκπαίδευσης τους. 
Τα ΑμεΑ, οι Χρονίως Πάσχοντες και οι Οικογένειες τους θεωρούν κρίσιμη τη διασφάλιση της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ και την κατάρτιση νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών που θα εγγυάται τη δωρεάν χορήγηση ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψης, ιδιαίτερα των άπορων πολιτών με αναπηρίες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ



Πηγη

2 σχόλια:

  1. ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
    Απαράδεκτη η βάρβαρη επίθεση
    Εξηγήσεις για το ποιος έδωσε εντολή να χτυπηθούν τα ΑμεΑ ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ
    Τη βάρβαρη επίθεση κατά των συγκεντρωμένων ΑμεΑ στην είσοδο της Βουλής κατήγγειλε, με παρέμβασή του, στην Ολομέλεια της Βουλής ο Κοινοβουλευτικος Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης τονίζοντας:
    «Θέλουμε να καταγγείλουμε τη βάρβαρη επίθεση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στην είσοδο της Βουλής, κατά επιτροπής των ΑμεΑ, οι οποίοι συνοδευόμενοι μάλιστα από βουλευτή του ΚΚΕ, ζητούσαν να επισκεφτούν τα κόμματα, πράγμα το οποίο τελικά έγινε.
    Η αστυνομία χτύπησε άτομα με αναπηρία και τεράστια προβλήματα. Το καταγγέλλουμε και ζητάμε και εξηγήσεις και από το προεδρείο της Βουλής και επειδή είναι παρών και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, ή Προστασίας του Πολίτη να μας πουν ποιος έδωσε την εντολή να χτυπήσουν αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι ζητούσαν, πράγμα που είχαν και το δικαίωμα, να επισκεφτούν τα πολιτικά κόμματα στη Βουλή. Θεωρούμε απαράδεκτο, το καταγγέλλουμε και περιμένουμε εξηγήσεις και από την κυβέρνηση και από το προεδρείο της Βουλής».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΚΕ
    Απάνθρωπη πολιτική, απάνθρωπα τα μέσα επιβολής της
    Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για την επίθεση των ΜΑΤ κατά των αναπήρων:
    «Οσο βάρβαρο είναι να καταδικάζεις ανθρώπους με αναπηρία στην εξαθλίωση, άλλο τόσο βάρβαρο είναι να τους υποδέχεσαι με τα ΜΑΤ επειδή διαμαρτύρονται. Η σημερινή επίθεση των ΜΑΤ στους ανάπηρους αποδεικνύει ότι η απάνθρωπη πολιτική με απάνθρωπα μέσα επιβάλλεται. Αποδεικνύει όμως και το φόβο της κυβέρνησης απέναντι στη λαϊκή κινητοποίηση».

    ΑπάντησηΔιαγραφή