Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012

Να δοθεί απάντηση με γενική απεργία!


Να συζητηθεί σε κάθε τόπο δουλειάς η ανάγκη για καταδίκη των μέτρων, να αρνηθεί ο λαός τις θυσίες για την πλουτοκρατία

Οσο δεν οργανώνει ο λαός την αντίστασή του θα δυναμώνει αμείωτα η θύελλα που σαρώνει τις κατακτήσεις, τις ανάγκες του, ακόμα και τις στοιχειώδεις, την ίδια την επιβίωσή του. Αυτό φάνηκε και τη βδομάδα που πέρασε, αυτό βεβαιώνουν όχι μόνο τα νέα βάρβαρα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση, αλλά και η κατάσταση μες στους τόπους δουλειάς, η καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες σε όλη τη χώρα. Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ έχει ήδη απευθύνει κάλεσμα σε προετοιμασία γενικής απεργίας. Μιας απεργίας που πρέπει να οργανωθεί και να γίνει δίνοντας ηχηρή απάντηση στα βάρβαρα σχέδια, εκφράζοντας τη μαζική λαϊκή καταδίκη στα μέτρα, δίνοντας ώθηση στην οργάνωση και συνέχεια της σκληρής αναμέτρησης με όσους οδηγούν το λαό στην εξαθλίωση.
Ηδη, η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία έχει καταθέσει αίτημα για προκήρυξη γενικής πανελλαδικής πανεργατικής απεργία στη διοίκηση της ΓΣΕΕ. Αντίστοιχη πρόταση κατέθεσαν οι ταξικές δυνάμεις και στην ΑΔΕΔΥ.
Βασικός σταθμός στην πορεία για την κλιμάκωση της πάλης και για την προετοιμασία γενικής απεργίας αποτελεί το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο καλούν ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ - ΜΑΣ στις 8 Σεπτέμβρη στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους.

Ηδη, τα Εργατικά Κέντρα Σάμου, Λέσβου και Νάουσας πήραν απόφαση και καλούν σε προετοιμασία γενικής απεργίας, απαιτούν από τη ΓΣΕΕ να μην πάρει μέρος σε κανέναν κοινωνικό «διάλογο».
Σχέδιο και περιεχόμενο
Την περασμένη Πέμπτη, συνεδρίασε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ συζητώντας τη δράση που χρειάζεται να αναπτυχθεί για την οργάνωση της λαϊκής αντίστασης στη βαρβαρότητα. Τονίστηκε ότι η πρόταση για προετοιμασία γενικής απεργίας πρέπει να συζητηθεί σε κάθε τόπο δουλειάς, σε γενικές συνελεύσεις, να πάρουν οι εργάτες θέση, να κατατεθεί σχετική πρόταση σε κάθε συνδικάτο, ανεξάρτητα από το ποιες δυνάμεις πλειοψηφούν.
Μεταξύ άλλων, σημειώθηκε πως η προετοιμασία της απεργίας μπορεί και πρέπει να γίνει το όχημα για να ανοίξει ουσιαστική κουβέντα στους χώρους δουλειάς. Δε φθάνει μόνο να παίρνονται αποφάσεις για την απεργία. Θα πρέπει να παρουσιάζεται το ενιαίο της επίθεσης και οι φορείς της, οι πραγματικές αιτίες και οι στόχοι της. Να αποκαλύπτεται σε κάθε τους βήμα ο ρόλος των πολιτικών και συνδικαλιστικών δυνάμεων που στηρίζουν τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Με σαφή συγκροτημένη επιχειρηματολογία να καταδεικνύεται ότι η μοναδική εφικτή διέξοδος για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι να αρνηθούν κάθε θυσία για τα κέρδη των καπιταλιστών, να οργανωθούν ενάντια σε όσους διαχειρίζονται την κρίση για να διασωθεί το κεφάλαιο και γι' αυτό τσακίζουν κάθε δικαίωμα που έχει απομείνει στο λαό. Χρειάζεται να δυναμώσει η αντιπαράθεση με τις αυταπάτες και τους εκβιασμούς που επιστρατεύει το μεγάλο κεφάλαιο για να υποτάξει τους εργάτες στη μοιρολατρία και την υποταγή, να αναδεικνύεται αυτό που τόνιζε και το ΠΑΜΕ στο κάλεσμά του για προετοιμασία γενικής απεργίας: «Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, των μονοπωλίων δεν υπάρχει ζωή, δεν υπάρχει καμία προοπτική. Χρειάζεται οργάνωση, αγώνας, συμμαχία για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Τέρμα οι θυσίες για τα κέρδη των καπιταλιστών. Αποδέσμευση από την ΕΕ, διαγραφή του χρέους, άλλος, φιλολαϊκός δρόμος ανάπτυξης. Πρέπει να εμπιστευτούμε τις δυνάμεις μας. Με ισχυρό ταξικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία που θα αμφισβητεί το μονόδρομο της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Που θα βάζει επί τάπητος την αναγκαιότητα άλλης οργάνωσης της οικονομίας, του κράτους, της κοινωνίας, που στο κέντρο θα έχει τις ανάγκες της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων».
Η ανάδειξη αυτών των ζητημάτων απαιτεί συγκεκριμένο σχέδιο παρέμβασης που θα δίνει το κίνητρο για τη συζήτησή τους, η οποία πρέπει να γίνει υπόθεση κάθε εργαζόμενου. Για αυτό χρειάζεται προσπάθεια ώστε να παίρνουν το λόγο οι εργαζόμενοι και με τη συμβολή των ταξικών δυνάμεων να σχεδιάζουν ο καθένας στον τόπο δουλειάς του την κινητοποίηση του συνόλου των συνάδελφών τους. Η δράση πρέπει να είναι στοχευμένη, να παίρνει υπόψη της τα ζητήματα που αφορούν τον κάθε κλάδο, την κάθε επιχείρηση, την πείρα των εργαζομένων. Να παρακινεί και να κεντρίζει το ενδιαφέρον. Απώτερος στόχος η ενιαιοποίηση της πάλης, ώστε να αποκτήσει τη δύναμη που μπορεί να έχει μόνο η ταξικά συντονισμένη δράση του συνόλου των εργαζομένων.
Αγωνιστικές αποφάσεις και δράσεις
Ηδη σε μια σειρά χώρους έχουν ληφθεί πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση να γίνουν παρεμβάσεις για τα προβλήματα, να ανοίξει ουσιαστική και πολύπλευρη κουβέντα, να κινητοποιηθούν όλο και μεγαλύτερα τμήματα των εργαζομένων.
Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, κλιμακώνοντας τη δράση του για τα ζητήματα Υγείας - Πρόνοιας, στις 11 Σεπτέμβρη, οργανώνει πλατιά λαϊκή σύσκεψη όλων των σωματείων - φορέων και εργαζόμενων, άνεργων, αυτοαπασχολούμενων με στόχο την οργάνωση κινητοποίησης και πανναουσαϊκής απεργίας. Ταυτόχρονα, καλεί σε μαζική κάθοδο στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσαλλονίκη, και οργανώνει μετακίνηση με λεωφορεία που θα ξεκινήσουν στις 4 μ.μ., από το Εργατικό Κέντρο.
Το Εργατικό Κέντρο Σάμου οργανώνει γενική συνέλευση την Τρίτη 4 Σεπτέμβρη με τους εργαζόμενους στα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» που είναι δύο μήνες απλήρωτοι.
Η Γραμματεία Χρηματοπιστωτικού του ΠΑΜΕ καλεί σε σύσκεψη για τις εξελίξεις στον κλάδο, την Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη, 6.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Τιτάνια».
Η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη, οργανώνει κινητοποίηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια (παιδικοί σταθμοί κ.λπ.). Η κινητοποίηση θα γίνει στις 11 π.μ. στα γραφεία της αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου.
Στις 19 Σεπτέμβρη το Συνδικάτο Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αττικής καλεί σε γενική συνέλευση, στις 6.30 μ.μ., με στόχο να παρθεί απόφαση για 24ωρη απεργία. Η συνέλευση θα γίνει στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (πλατεία Κάνιγγος, Βερανζέρου 1, 2ος όροφος).
Στη μάχη της κλιμάκωσης και η ΠΑΣΕΒΕ
Πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Γραμματείας
Ο προγραμματισμός και η οργάνωση της δράσης ενάντια στη νέα επίθεση που εξελίσσεται σε βάρος των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, σε κοινό αγωνιστικό - αντιμονοπωλιακό μέτωπο με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης της Γραμματείας της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ. Με γνώμονα την κοινωνική συμμαχία συζητήθηκαν οι προτάσεις και οι σκέψεις γύρω από το πώς θα οργανωθεί καλύτερα η πάλη, σε κάθε κλάδο, σύλλογο και ένωση, να παρθούν αποφάσεις για κοινή δράση με τους εργαζόμενους και από κοινού συμμετοχή σε γενική απεργία καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής.
Η Γραμματεία ανέλαβε συγκεκριμένες αποφάσεις και δράσεις. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσε είναι το εξής:
«Πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ, με αντικείμενο τον προγραμματισμό της δράσης και την οργάνωση της αντίδρασής μας στη νέα επίθεση που εξελίσσεται σε βάρος εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και συνταξιούχων.
Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που οδηγούν χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους στη χρεοκοπία και την ανεργία, το αγωνιστικό - αντιμονοπωλιακό κίνημα αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της πάλης για τη διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα που μας πνίγουν.
Συνεχίζοντας σταθερά στο δρόμο της κοινωνικής συμμαχίας, παίρνουμε πρωτοβουλίες σε όλα τα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος στην κατεύθυνση να παρθούν αποφάσεις για κοινή δράση με τους εργαζόμενους και κοινή συμμετοχή στη Γενική απεργία που πρέπει να είναι η πρώτη απάντηση στο νέο αντιλαϊκό πακέτο μέτρων των 11,5 δισ.
Καθορίστηκαν οι άξονες πάλης και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για κινητοποιήσεις.
Συζητήθηκαν οι προτάσεις και οι σκέψεις για το πώς η αντίδραση στα βάρβαρα μέτρα θα οργανωθεί σε κάθε κλάδο και σε κάθε σύλλογο και ένωση, μέσα από συνεδριάσεις και συσκέψεις σωματείων και Ομοσπονδιών που θα εξασφαλίζουν την όσο γίνεται μεγαλύτερη συμμετοχή των συναδέλφων.
Συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις:
Σάββατο 8/9/12: Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις πόλεις.
Τετάρτη 26/9/12: Πανελλαδική ημέρα δράσης για το φορολογικό με κινητοποιήσεις και παραστάσεις στις κατά τόπου εφορίες.
Τετάρτη 10/10/12: Κινητοποίηση για το καυτό ζήτημα των χρεών σε τράπεζες, εφορία, ΟΑΕΕ κ.λπ.
Κλαδικές συσκέψεις και κινητοποιήσεις σε κλάδους που αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της πολιτικής της κυβέρνησης».

1 σχόλιο:

  1. "ΠOLITIKH": "Καινοφανείς θέσεις γα την ανάληψη από Ευρωπαίους αξιωματούχους διοικητικού ελέγχου αυτόνομων οικονομικών περιφερειών εντός της ελληνικής επικράτειας, εκφράζει με συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γερμανός, Μάρτιν Σουλτς !!" O Martin Schulz EINAI AΠO TO KOMMA .... SPD (ΠΑΣΟΚ), EINAI E.E. KAI ... πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου !!!!!! O.K. ;;; Καλά NA ΠAθETAI !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή