Σελίδες

4 Σεπ 2012

Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Σχεδιάζει ένταση της καταστολής για να χτυπήσει το λαϊκό κίνημα


ΔΕΝΔΙΑΣ/ΜΑΤ
Την εκπόνηση νομοθετήματος για την παραπέρα καταστολή και απαγόρευση των διαδηλώσεων, τη χρήση αντλιών νερού εναντίον διαδηλωτών, την οργάνωση της αστυνομίας κατά τα πρότυπα των δυνάμεων καταστολής της Νέας Υόρκης και πιο βαρύ οπλισμό για αστυνομικές ομάδες, έχει «στα σκαριά» η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Στόχος τους να δημιουργήσουν ένα μηχανισμό για το χτύπημα του εργατικού λαϊκού κινήματος.
Για όλα τα παραπάνω μίλησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα. Το νομοθέτημα για τον περιορισμό και την απαγόρευση των διαδηλώσεων θα έχει ως βάση την πρόταση του δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη. Πρόκειται για πρόταση η οποία βρίσκεται στην κατεύθυνση όσων έχουν προτείνει κατά καιρούς ΣΕΒ, ΕΒΕΑ, μεγαλοξενοδόχοι, μεγαλέμποροι. Πρόταση στρεφόμενη ευθέως κατά του δικαιώματος του οργανωμένου εργατικού λαϊκού κινήματος να παλεύει ενάντια στην πολιτική Ευρωπαϊκής Ενωσης - συγκυβέρνησης.

Θυμίζουμε ότι η πρόταση Καμίνη προβλέπει απαγόρευση κινητοποιήσεων. Θεσπίζει την υποχρέωση γνωστοποίησης της συγκέντρωσης εγγράφως στις αστυνομικές αρχές 24 ώρες πριν την πραγματοποίησή της με πλήρη στοιχεία του διοργανωτή. Επιτρέπει την επιβολή περιορισμών σε συγκεντρώσεις. Τέλος, προβλέπει ποινές φυλάκισης εάν κριθεί ότι οι διοργανωτές της συγκέντρωσης δεν «συνεμορφώθησαν» προς τους περιορισμούς που επιβάλλει κάθε φορά η αστυνομική αρχή. Με λίγα λόγια, όλα αυτά ανοίγουν το δρόμο για την απαγόρευση συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας, αφού μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα επιδιώκουν την επιβολή «σιγής νεκροταφείου» στο κέντρο για να προχωρήσουν σε ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους. Επίσης, μπροστά στα αντιλαϊκά μέτρα που οδηγούν στην εξαθλίωση τις εργατικές λαϊκές οικογένειες, ετοιμάζουν τα σχέδια για να τσακίσουν κάθε λαϊκή αντίδραση.
Χημικά, αντλίες νερού και πρότυπο οι ΗΠΑ...
Στα σχέδια του υπουργείου είναι να προστεθεί άλλο ένα όπλο καταστολής. Οι αντλίες νερού θα προστεθούν στα χημικά που ρίχνουν οι ειδικές μονάδες της Αστυνομίας κατά των διαδηλωτών. Ο Ν. Δένδιας ισχυρίζεται ότι σχεδιάζει μια «νέου τύπου διαχείριση» με τη ρίψη νερού. Το τελευταίο είναι επικίνδυνο για τραυματισμούς, αφού το νερό που ρίχνουν οι υδραντλίες θα πέφτει με μεγάλη δύναμη πάνω σε κορμιά διαδηλωτών.
Για να μη μείνει αμφιβολία για τον τρόπο που θα αντιμετωπίζονται οι λαϊκές κινητοποιήσεις, πρότυπο αστυνόμευσης του Ν. Δένδια είναι το παράδειγμα της «μηδενικής ανοχής» των αρχών της Ν. Υόρκης. Από εκεί το υπουργείο Δημόσιας Τάξης θα αντλήσει τεχνογνωσία, ενώ θα ...αξιοποιήσει τη βρετανική πείρα στην καταστολή στη Β. Ιρλανδία, όπως και αυτήν του Ισραήλ στην καταστολή του παλαιστινιακού κινήματος.
Παράλληλα ανέφερε πως θα συγκροτηθεί ειδικά εκπαιδευμένη αστυνομική μονάδα με πιο βαρύ οπλισμό, τόνισε την ανάγκη ίδρυσης μηχανισμού αποτροπής των προσφύγων της παγκοσμιοποίησης στη θάλασσα με τη συνεργασία Λιμενικού και Πολεμικού Ναυτικού, είπε ότι θα αναδιαρθρωθεί η Αστυνομία με μείωση κατά 50% του συνόλου των οργανικών μονάδων. Ανακοίνωσε Αστυνομία 40.000-42.000 ατόμων. Επίσης, τόνισε πως θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες απελάσεων, οι αντιμεταναστευτικές επιχειρήσεις θα ενταθούν και θα επεκταθούν και θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη άλλο ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης.
Σημειώνεται ότι την περασμένη Κυριακή προσήχθησαν 187 αλλοδαποί. Μέχρι στιγμής, από την έναρξη της απάνθρωπης επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», έχουν προσαχθεί 15.976 αλλοδαποί, έχουν συλληφθεί 2.115 αλλοδαποί χωρίς χαρτιά. Διενεργήθηκαν 193 έρευνες σε σπίτια παρουσία εισαγγελικών λειτουργών. Ελέγχθηκαν 123 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά και παροχής υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου