Σελίδες

5 Σεπ 2012

Αντιλαϊκά μέτρα και καταστολή πάνε μαζί


Ενα νέο κατασταλτικό νομοθέτημα που έχει στα σκαριά η συγκυβέρνηση (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) προανήγγειλε τις προηγούμενες μέρες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας. Πραγματικός τους στόχος είναι η τρομοκράτηση και το τσάκισμα του εργατικού λαϊκού κινήματος. Ετσι, στα πλαίσια αυτά όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, το νομοθέτημα θα περιλαμβάνει παραπέρα καταστολή και απαγόρευση των διαδηλώσεων, χρήση αντλιών νερού εναντίον διαδηλωτών (προφανώς για ενίσχυση των χημικών), την οργάνωση της αστυνομίας κατά τα πρότυπα των δυνάμεων καταστολής της Νέας Υόρκης και πιο βαρύ οπλισμό για αστυνομικές ομάδες. Με λίγα λόγια η συγκυβέρνηση ετοιμάζει ένα μηχανισμό καταστολής με διάφορα μέσα και μάλιστα σε μια περίοδο που η λαϊκή οργή φουντώνει από τα άγρια αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα.
Η συγκυβέρνηση δε γνωρίζει απλά, είναι σίγουρη και σπεύδει να πάρει τα μέτρα της: Τα νέα άγρια μέτρα που έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα των τελευταίων χρόνων οδηγούν στη πλήρη εξαθλίωση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Εχει έτοιμες λοιπόν νέες μεθόδους, άγριας καταστολής για να καταπνίξει τις λαϊκές κινητοποιήσεις, την οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Μεθοδεύει λοιπόν τη λήψη νέων κατασταλτικών μέτρων ώστε να εφαρμοστεί η πολιτική της κυβέρνησης μέσα σε ένα κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού του λαού, που δε θα επιτρέπει να κουνηθεί ούτε φύλλο και όπου θα επικρατήσει «σιγή νεκροταφείου»! Και αυτή η «σιγή» που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση στους δρόμους και στις πλατείες, θα πολλαπλασιάσει την ήδη μεγάλη τρομοκρατία εκεί που φοβάται ακόμα περισσότερο τις αντιδράσεις, στους χώρους εργασίας.
Αλλωστε αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που έγινε τον περασμένο Ιούλη, δηλαδή η επιστράτευση τεράστιας δύναμης ΜΑΤ και αστυνομίας έξω από την πύλη της «Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο, προκειμένου να σπάσει την ηρωική απεργία των εργαζομένων. Η καταστολή της συγκεκριμένης απεργίας δεν ήταν απλά «βοήθεια» στο συγκεκριμένο βιομήχανο αλλά ένα μήνυμα σε όλη την εργατική τάξη. Οτι η κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό της εργοδοσίας και θα καταπνίξει κάθε εργατική αντίσταση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι το νομοθέτημα που ετοιμάζεται στηρίζεται σε συγκεκριμένες προτάσεις του δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη, του ΣΕΒ, του ΕΒΕΑ, των μεγαλοξενοδόχων και των μεγαλεμπόρων.
Οι επιχειρηματίες είτε στο κέντρο της Αθήνας, είτε μέσα στα εργοστάσια και στις επιχειρήσεις, απαιτούν ένα αποστειρωμένο περιβάλλον. Να μην «αναστατώνονται» τα συμφέροντά τους, να μην εμποδίζεται η επιχειρηματική τους δραστηριότητα και κερδοφορία. Και αυτό σημαίνει εργαζόμενοι με σκυμμένα κεφάλια, για εργασία χωρίς δικαιώματα με μισθούς πείνας και εξαθλίωσης. Μακριά από κάθε οργανωμένη δράση ενάντια στη βάρβαρη πολιτική συγκυβέρνησης και ΕΕ. Γι' αυτό οι εργαζόμενοι και γενικότερα ο λαός πρέπει να στείλει ξεκάθαρη απάντηση στην κυβέρνηση, ότι δεν πρόκειται να τρομοκρατηθεί και να φοβηθεί. Θα αναπτύξει και θα οργανώσει ακόμα πιο αποφασιστικούς, μαζικούς και αποτελεσματικούς ταξικούς αγώνες, που θα αντιμετωπίσουν και θα ακυρώσουν και τα σχέδια καταστολής. Γιατί είναι ο μόνος δρόμος για να σταματήσουν την άγρια φτώχεια που θέλουν να επιβάλλουν στη ζωή τους, να ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική, να πάρουν την κατάσταση στα δικά τους χέρια, χωρίς μονοπώλια και εκμετάλλευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου