Σελίδες

14 Σεπ 2012

Πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 26 Σεπτέμβρη


ΠΑΜΕ: «Ολοι σαν ένας άνθρωπος να βροντοφωνάξουμε "τέρμα οι θυσίες για την πλουτοκρατία"»!

Να ριχτούν στη δουλειά για την επιτυχία της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στις 26 Σεπτέμβρη καλούνται οι εργαζόμενοι σε ολόκληρη τη χώρα. Χωρίς καμιά καθυστέρηση και μαζί με το ΠΑΜΕ πρέπει να δοθεί σκληρή μάχη, με επίκεντρο τους τόπους δουλειάς, ώστε να καταδικαστούν μαζικά όχι μόνο το νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων αλλά και γενικά η πολιτική που διαχειρίζεται την κρίση με στόχο τη διάσωση του κεφαλαίου, που τσακίζει τα δικαιώματα της εργατικής - λαϊκής οικογένειας προκειμένου να ανακάμψει η καπιταλιστική κερδοφορία.
Απόφαση για απεργία έλαβαν οι διοικήσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Ομως, το πλαίσιο με το οποίο καλούν σε απεργία οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες αφήνει στο απυρόβλητο την πλουτοκρατία και τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου».
Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, που είχε απευθύνει κάλεσμα για γενική
απεργία από τις 27 Αυγούστου, εξέδωσε ανακοίνωση για τη γενική απεργία, η οποία έχει ως εξής:
Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ
«ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
Τώρα να ριχτούμε στη μάχη της απεργίας στις 26 Σεπτέμβρη.
Με τα νέα βάρβαρα μέτρα μας γυρνούν στην εποχή του σκλαβοπάζαρου, στην ασταμάτητη δουλειά ήλιο με ήλιο.
Να χτυπήσει η καμπάνα του αγώνα παντού, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε σωματείο, σε κάθε εργατική γειτονιά, σε κάθε σχολείο και σχολή. Με Γενικές Συνελεύσεις, με συσκέψεις και συζητήσεις, με τη συμμετοχή όλων μας, οργανώνουμε την πάλη, με εμπιστοσύνη στη δύναμη και το δίκιο μας.
Ηρθε η ώρα για αμείλικτη απάντηση στον πόλεμο των καπιταλιστών, της ΕΕ, των κομμάτων τους και των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών που έχουν καθίσει στο σβέρκο μας.
Ολοι σαν ένας άνθρωπος να βροντοφωνάξουμε "τέρμα οι θυσίες για την πλουτοκρατία".
Το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η μόνιμη ανασφάλεια.
Δεν αποδεχόμαστε να καθορίζεται από την κυβέρνηση ο μισθός και το μεροκάματο, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων.
Δεν αποδεχόμαστε κατάργηση του οκτάωρου, της σταθερής και μόνιμης δουλειάς, τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.
Δεν αποδεχόμαστε να παίρνουμε σύνταξη στα 70 και αυτή να είναι ένα επίδομα.
Δεν αποδεχόμαστε τις 13 ώρες δουλειά.
Δεν αποδεχόμαστε τις περικοπές κοινωνικών δαπανών.
Εμείς είμαστε το αίμα, εμείς είμαστε η φωτιά!
Εμείς παράγουμε όλον τον πλούτο και τον καρπώνονται οι εκμεταλλευτές μας.
Να τσακιστεί μέσα σε κάθε εργοστάσιο και τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, η πολιτική των μονοπωλίων και του πολιτικού προσωπικού τους. Να απαντήσουμε στα βάρβαρα μέτρα, με οργάνωση, με δυνάμωμα της ταξικής συσπείρωσης και ενότητας.
Κριτήριο πρέπει να είναι οι σύγχρονες ανάγκες μας για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για ζωή με αξιοπρέπεια. Με ισχυρό ταξικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία μπορούμε να ανατρέψουμε τους σχεδιασμούς τους.
Σπάμε το φόβο και την τρομοκρατία.
Φοβισμένος λαός σημαίνει επίθεση χωρίς τέλος.
Κανένας εργάτης να μη μείνει μόνος του, κανένας να μην κάνει πίσω.
Να πάρουν φωτιά τα εργοστάσια. Να νεκρώσουν οι τόποι δουλειάς. Να κλιμακώσουμε τον αγώνα.
Κάθε σωματείο, κάθε λαϊκή επιτροπή να μπει μπροστά, να οργανώσει τον αγώνα, να πάρει κάθε μέτρο για να παραλύσει η χώρα.
Είναι ώρα μάχης.
Οχι στην υποταγή και στην εξαθλίωση.
Εργατική αντεπίθεση.
ΕΡΓΑΤΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ».
Συνελεύσεις και συσκέψεις
Για την επιτυχία της απεργίας προγραμματίζονται ήδη μια σειρά συσκέψεις και συνελεύσεις σε κλάδους, τόπους δουλειάς αλλά και εργατογειτονιές. Μεταξύ άλλων:
  • Αύριο, Σάββατο 15 Σεπτέμβρη, η Εργοστασιακή Επιτροπή του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Νομού Αττικής τηςΝΟΥΝΟΥ προχωρά σε συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, στις 12 το μεσημέρι.
  • Τη Δευτέρα 17 Σεπτέμβρη:
Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου πραγματοποιεί μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία, στις 8 π.μ., ενάντια στη φοροληστεία μέσω των εκκαθαριστικών.
  • Την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη, το Σωματείο Εργαζομένων στη ΦΑΓΕ προχωρά σε στάση εργασίας, 1 μ.μ. - 3 μ.μ., και Γενική Συνέλευση. Σε Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση προχωρά την ίδια μέρα και το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΒΓΑ.
  • Την Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη:
Το Συνδικάτο Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αττικής καλεί σε Γενική Συνέλευση στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (πλατεία Κάνιγγος, Βερανζέρου 1, 2ος όροφος).
Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ) οργανώνει συγκέντρωση, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας, στις 8 π.μ., στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στο ΙΚΑ Ζακύνθου.
  • Την Κυριακή 23 Σεπτέμβρη, το Σωματείο Εργαζομένων του «ΛΙΝΤΛ»προχωρά σε συνέλευση στις 11 π.μ. στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων. Οπως επίσης και το Συνδικάτο Καθαριστών - Καθαριστριών Ν. Αττικής, που θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.
  • Τη Δευτέρα 24 Σεπτέμβρη το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής προχωρά σε Γενική Συνέλευση, στις 6 μ.μ., στα γραφεία του στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ, 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου