Σελίδες

23 Αυγ 2012

E, όχι ρε Στάθη!

Αυτό το σκίτσο , Στάθη,  πώς
το χαρακτηρίζεις εσύ;
ΑΠΟ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
Προχθές, Τρίτη 21/8, ασχολήθηκα με τον γνωστό σκιτσογράφο Στάθη και το αντιΚΚΕ πόνημα του. Επανέρχομαι , γιατί ο Στάθης ξαναχτύπησε με ένα ακόμα δημοσίευμα.


Πριν συνεχίσετε καλό είναι να διαβάσετε το σημερινό του άρθρο , εδώ.
Όπως διαβάσατε , θίχτηκε ο γνωστός σκιτσογράφος για τα "απρεπή,αγενή και υβριστικά σχόλια που έθιξαν την υπόληψη του". Φαντάζομαι πως γνωρίζει καλά ότι οι κομμουνιστές δεν επιτίθενται απρεπώς και αγενώς, ούτε είναι στην πολιτική πρακτική τους να θίγουν την τιμή και την υπόληψη κανενός. Αν συμβεί καμιά φορά από μέλη ή οπαδούς του ΚΚΕ είναι γιατί "άνθρωποι είμαστε κι εμείς" 'όπως είπε και η Αλέκα όταν ο Μαυρίκος, αγενώς και απρεπώς, εκσφενδόνισε το μνημόνιο στο Βενιζέλο.
Εξάλλου όπως ξέρεις πάααρα πολύ καλά , πολλά στελέχη του ΚΚΕ, αλλα και το ΚΚΕ, ειδικά στην πρώτη περίοδο μετά την διάσπαση υπέστησαν άγριες και υβριστικές επιθέσεις από εφημερίδες σαν την Ελευθεροτυπία ας πούμε, αλλά και από στελέχη του ΣΥΝ .
Ειδικά δε η Γ.Γ. της Κ.Ε του ΚΚΕ, δέχτηκε και δέχεται συχνότατα επιθέσεις και υβριστικά σχόλια σε πολλά μπλογκ και ιστοσελίδες όπως σε αυτό που γράφεις εσύ. Δε θυμάμαι να ζήτησες να "λογοκρίνονται" τα

σχόλια αυτά. Μάλλον σε βόλευε η απαξιωτική έως υβριστική αναφορά στην Αλέκα, γιατί αυτό σήμαινε ψηφαλάκια στο ΣΥΡΙΖΑ.
Έχεις το θράσος να μιλάς για ιδεολογική τρομοκρατία εσύ που το κόμμα σου (γιατί κόμμα είναι πια) και τα στελέχη του οργίασαν κυριολεκτικά στην προεκλογική περίοδο; Και τι δεν είπαν και τι δεν έκαναν σε βάρος του ΚΚΕ! Προβοκάτσιες, ψέματα, επιθέσεις, εκβιασμούς. Να μια σχετική ανάρτηση.
Όλη αυτή η χυδαιότητα είναι η τακτική των μελών και στελεχών του κόμματος σου.
ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ;
Άσε λοιπόν τα παραμύθια περί...ιδεολογικής τρομοκρατίας.
Αλήθεια ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να αναφέρεσαι στις Κ.Ο.Β του ΚΚΕ με τέτοιο άθλιο τρόπο; "Οποιος θέλει να βρίζει, ας βρίζει στο σαλονάκι της μάνας του, στη συνέλευση της ΚΟΒας του (αν τολμάει), ή στη Θύρα του. Εδώ, όχι! Η στήλη δεν θα γίνει ριγκ για να βαράει ο κάθε Κασιδιάρης τις λέξεις και τις σκέψεις στο δόξα πατρί.". Και μόνο αυτή την αναφορά σου στις κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ αρκεί για να σε χαρακτηρίσει κάποιος. Τίποτα περισσότερο πάνω σε αυτό.
Κλείνω με το ποίημα του Δήμου Τανάλια ( Κώστα Βάρναλη).
Νομίζω πως περιγράφει ακριβώς τη συμπεριφορά σου. Αν το βρίσκεις χυδαίο και υβριστικό, τα παραπονα στον μπαρμπα -Κώστα. Τον τίτλο του αποσπάσματος βρες τον μόνος σου.


Κι αν όλοι σβήσουνε οι αχοί σε δάση και σε θάλασσες
και στων ανθρώπων τις καρδιές,
το γέλιο μου, που σφυριχτό ή βραχνό, βαθυά ξεσπάει
σαν τον αγέρα του χινόπωρου
μέσα στα κρύα και γυμνωμένα δάσα,
πάνω στα μαύρα κύματα και μες τα μαύρα ξάρτια,
όλη θα γέμει τη ζωή με το φαρμάκι του!
Δεν είναι γέλιο της χαράς
ή της καρδιάς, πό’χει το χρέος της κάνει•
είναι το γέλιο της ασύνειδης ταπείνωσης,
που δε μπορεί άλλο να ταπεινωθεί,
είναι το ηδονικό άστραμμα του Μίσους,
που δεν μπορεί να εκδικηθεί!

3 σχόλια:

  1. Η αλήθεια είναι ότι μου έκανε εντύπωση το ύφος πιο πολύ από όλα. Φράσεις του στυλ ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να αναφέρεσαι στις Κ.Ο.Β του ΚΚΕ δε νομίζω ότι χωρούν εύκολα σε ένα σοβαρό και δομημένο κείμενο (και συγνώμη αν φαίνομαι εριστικός). Με το Στάθη με χωρίζει τόση άβυσσος όση και εσένα. Το λιγότερο μου είναι αδιάφορη η κριτική του, γιατί εν τέλει μένει μακριά από τα προβλήματα του ίδιου του λαού.
    Ωστόσο, θα σημειώσω ότι επιθετική συμπεριφορά και προβοκάτσιες βιώσαμε όλη την προεκλογική περίοδο. Και το ΚΚΕ είχε σοβαρό μερίδιο ευθύνης (όχι σαν ΚΕ, αλλά μέλη ή φίλοι του που δεν είναι φυσικά δυνατόν να ελεγχθούν) και πρωτίστως η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ και τα δοσίλογα μίντια. Αλλά αυτά τα τελευταία δεν τα βάζουμε στο παιχνίδι τώρα, αν και το κλίμα είχε διαμορφωθεί από τα δύο τότε μεγάλα κόμματα.

    Εντωμεταξύ, χαρακτηρίζονται άνθρωποι που κάνουν λάθη οι κομμουνιστές, αλλά προφανώς οι άλλοι δεν είναι άνθρωποι, γιατί δεν τους αναγνωρίζεται το δικαίωμα του λάθους (και δε μιλώ για ΚΕ ή ΚΣ, αλλά για απλούς ψηφοφόρους).

    Διάβασα βέβαια για "καναπέ", αλλά προφανώς ο αρθρογράφος έμεινε στο 1990, γιατί σε κινήσεις αλληλεγγύης ή μαζικά κοινωνικά κινήματα στο μικρόκοσμό μου δεν είχα δει ΚΚΕ ή το έβλεπα μόνο και λίγο (πχ ΣΜΑ Ευκαρπίας, αγώνας για τα απορρίμματα της Θεσσαλονίκης, κινήσεις ενίσχυσης απόρων και επανάχρησης αγαθών κλπ). Αυτά δεν αποδεικνύουν καναπέ, αλλά μάλλον -τουλάχιστον- αγωνία και μικρές δράσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/8/12, 9:47 μ.μ.

    Κυριε Σταυροπουλε μηπως πριν αναρωτηθειτε που ειναι το ΚΚΕ του 4, 5% , θα επρεπε να μας πειτε που ειναι ο ΣΥΡΙΖΑ του 28% του οποιου εισασταν υποψηφιος; Eκτος και αν την ενοτητα της αριστερας την θελετε , για να κατεβαινουν οι αλλοι στο δρομο , κι εσεις να κανετε υψιλη πολιτικη με συναντησεις τυπου Περες !
    ΑΝΤΩΝΗΣ Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος24/8/12, 9:52 μ.μ.

    Παντα πιστευα, πως ο συγκαλυμενος αντικομμουνισμος, ειναι χειροτερος απο τον απροκαλυπτο.
    Συμφωνα με τα οσα εχω διαβασει, αυτο κανει και ο αγαπητος σταθης μεσα απο τη στηλη του.
    Οπως πολλοι αναγνωστες , που με το προσωπειο του αστου δημοκρατη , προσπαθουν να προσεταιριστουν ενα κοσμο, που προσπαθει να βγει απο τη στρουγκα και να τον ξαναβαλουν απο αλλη πορτα.
    Φοβουνται μη τυχον και ο λαος , ξεπερασει τη κυριαρχη ιδεολογια και παψει πια να βαυκαλιζεται με τη φρουδα ελπιδα ενος καπιταλισμου με ανθρωπινο προσωπο και αρχισουν να καταλαβαινουν την αναγκαιοτητα της ανατροπης του.
    Εχω επιχειρησει με διαφορους τροπους να ξεσκεπασω ολο αυτο ετεροκλητο πληθος αντικομμουνιστων,
    αυτο που εγω καταλαβα , οτι ο μονος τροπος τελικα, ειναι να τους κανεις να χασουν την ψυχραιμια τους.
    Τοτε αποκαλυπτονται.
    Τοσο οι φασιστες για την αγραμματοσυνη τους και την τερατωδη σκεψη τους, οσο και οι αστοι δημοκρατες-νεοκοποι σοσιαλιστες....
    Κοινος τους στοχος ειναι ενας, το χτυπημα του λαου και του ταξικου του κομματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή