Σελίδες

21 Αυγ 2012

Επιχείρηση παρεμπόδισης της προπαγάνδας του Φεστιβάλ


Επιχείρηση παρεμπόδισης της προπαγάνδισης των θέσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ εκδηλώθηκε το περασμένο Σάββατο 18 Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη, με προσαγωγές μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και με πρόσχημα δήθεν την παράνομη αφισοκόλληση.
Η επιχείρηση αυτή εκδηλώθηκε με την έναρξη της πανεξόρμησης (εξορμήσεις με υλικό, αφισοκολλήσεις, κ.λπ.) που ξεκίνησαν το Σαββατοκύριακο οι Οργανώσεις Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ για την προπαγάνδιση των τριήμερων εκδηλώσεων του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» που θα γίνει στις 6-7-8 Σεπτέμβρη στο πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελά.
Το πρωί του Σαββάτου, αστυνομικές δυνάμεις προσήγαγαν στο Α.Τ. Σταυρούπολης δύο στελέχη της ΝΟ Δυτικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, ένα μέλος της ΚΝΕ και ένα μέλος του ΚΚΕ με την κατηγορία της παράνομης αφισοκόλλησης. Εναντίον τους κατατέθηκε μήνυση από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα και αναμένεται να δικαστούν το επόμενο διάστημα. Λίγη ώρα αργότερα και πάλι στην περιοχή της Σταυρούπολης, αστυνομικοί εμπόδισαν την πραγματοποίηση αφισοκόλλησης και κράτησαν τα στοιχεία μέλους του ΓΠ της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ για να του απαγγείλουν επίσης κατηγορίες για παράνομη αφισοκόλληση.

Παρά την αστυνομική επιχείρηση παρεμπόδισης, τα μέλη της ΚΝΕ πραγματοποίησαν το πρώτο μεγάλο πλατύ άνοιγμα στη νεολαία και το λαό της Θεσσαλονίκης και την Κυριακή μπήκαν στο χώρο που θα φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ και ξεκίνησαν τις κατασκευαστικές εργασίες.
Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωσή τους: «Η ενέργεια αυτή δεν είναι άσχετη ούτε από τη χρονική στιγμή που εκδηλώνεται ούτε και από το ποιους έχει βάλει στο "στόχαστρο". Αποτελεί άλλη μια ενέργεια αυταρχισμού και επίθεσης στους κομμουνιστές και μέσω αυτών σε όσους επιμένουν να αντιστέκονται στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Γίνεται σε μια περίοδο που εντείνεται η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς, με πρόσχημα το βάθεμα της καπιταλιστικής κρίσης, το κεφάλαιο σε συνεργασία με τη συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ προσπαθούν να πάρουν πίσω ό,τι κερδήθηκε με θυσίες και αγώνες. Σε μια περίοδο που εντείνεται η εργοδοτική τρομοκρατία και η κρατική καταστολή, εκατοντάδες εργάτες σέρνονται στα δικαστήρια γιατί υπερασπίζονται το δίκιο τους, θεωρούνται τελεσθέντα εγκλήματα οι κινητοποιήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι τέτοιες ενέργειες δεν πρόκειται να μας φοβίσουν. Οι κομμουνιστές δεν κάνανε πίσω σε πολύ πιο δύσκολους καιρούς. Οι εμπνευστές και οι ηθικοί αυτουργοί της "επιχείρησης", που αποτελεί άλλη μια προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης των κομμουνιστών είναι γελασμένοι αν πιστεύουν πως το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα κάνουν πίσω.
Εμείς, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δε θα τους κάνουμε τη χάρη. Θα πρωτοστατήσουμε στην έμπρακτη καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής και όσων τη στηρίζουν, μπαίνοντας μπροστά στην οργάνωση της αντίστασης του λαού και της νεολαίας ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό.
Σήμερα απαιτείται ένταση της δράσης πρώτα και κύρια των εργαζομένων για την οργάνωση της πάλης στους τόπους δουλειάς, για να μη χάσουν τα τελευταία δικαιώματα που τους έμειναν, αλλά και για να βάλουμε τις βάσεις για τη δημιουργία της λαϊκής συμμαχίας, που θα ανατρέψει το σάπιο εκμεταλλευτικό τους σύστημα και θα οικοδομήσει τη λαϊκή εξουσία - οικονομία, το σοσιαλισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου