Σελίδες

22 Αυγ 2012

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α κοιμάται τον ύπνο του ...ευρωμονοδρόμου.


Όταν το 27 % μοιάζει με ... 0,27 %
Μαζί με την "ανικανότητα" και την πλήρη υποταγή στη Τρόικα της συγκυβέρνησης Ν.Δ , ΠΑ.ΣΟ.Κ, ΔΗ.ΑΡΙ έρχεται να προστεθεί η ανυπαρξία ενός κόμματος του ...27 % !

Στις εκλογές που έγιναν τον Ιούνιο ο λαός έδωσε μια τρομακτική εκλογική δύναμη στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα. Ξεπέρασε τα ιστορικά υψηλότατα ποσοστά της Ε.Δ.Α. Θα περίμενε κανείς λοιπόν έναν αντιμνημονιακό κόμμα όπως λέει πως είναι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α να πράξει το αυτονόητο. Να προσανοτολίσει τον λαό προς δράσεις και αντιδράσεις που θα φέρουν την πολυπόθητη σωτηρία μας από τα μνημόνια και την Τρόικα.Να οργανώσει την αντεπίθεση κατά της Τρόικας...

Και όμως αντί για αυτό βλέπουμε έναν μονολοθικό και εσωστρεφή ΣΥ.ΡΙΖ.Α να έχει κολλήσει στην αναδιαπραγμάτευση μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαικής 'Ένωσης ! Ένα κόμμα με 27 %, με λαικό ρεύμα και απήχηση είναι εκνευριστικά μονότονο και αρχίζει να θυμίζει έντονα τις εποχές που ο Σαμαράς ήταν "αντάρτης" και "αντιμνημονιακός" !  Ένα κόμμα που δεν πείθει ούτε για την ενότητα στο εσωτερικό του , ούτε για την ύπαρξη κοινής αποδεκτής στρατηγικής από τις συνιστώσες του.Ένα κόμμα που "μάτωσε" να συνεργαστεί με τους καλύτρους φίλους της Ε.Ε. ! Και εξηγώ:
Η Δημοκρατική "Aριστερά" την οποία με πάθος καλούσαν να συνεργαστούν για μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση είναι τώρα ξεκάθαρα στην αντίπερα όχθη. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ξέμεινε πια από μελλοντικούς συμμάχους για αριστερές κυβρνήσεις ( πέρα ίσως των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ ) , αλλά το κυριότερο ξέμεινε από ξεκάθαρες λύσεις.

Κουβέντα καμιά για την λανθασμένη στρατηγική  να επιμένει να συνεργαστεί με ένα κομμάτι του ΣΥΝ που έφυγε πριν λίγο καιρό γιατί έβρισκε τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α πολύ αριστερό και μαρξιστικό.

Στρατηγική βέβαια που στην ουσία αποσκοπούσε στα ψηφαλάκια όπως και αυτή η στρατηγική του καλέσματος του Κ.Κ.Ε σε συμμαχία !

 Στρατηγική εξαπάτησης αφού οι αγεφύρωτες διαφορές ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΔΗ.ΑΡΙ και ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Κ.Κ.Ε ήταν δεδομένες. Στην μεν πρώτη περίπτωση είχαμε ένα κόμμα ,την ΔΗ.ΑΡΙ. που είναι το πιο κολλημένο ελληνικό κόμμα στην Ε.Ε. και στην δεύτερη γιατί το Κ.Κ.Ε δεν θα εγκατέλειπε ποτέ την μόνη προοπτική σωτηρίας της χώρας και του λαού , τον αγώνα για λαϊκή εξουσία. Και δεν την εγκατέλειψε για να πάρει μερικές κυβερνητικές θεσούλες σε μια κυβέρνηση αντιλαϊκή και δήθεν "αριστερή".  


Και το αστείο στην όλη υπόθεση είναι πως η Ν.Δ. παλεύει να αποδείξει πως ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α είναι κατά της Ε.Ε ! Τραγικοί οι Νεοδημοκράτες στο επικοινωνιακό κοντεύουν να ξεπεράσουν το ΠΑ.ΣΟ.Κ του ΓΑΠ σε ανακοινώσεις κενές περιεχομένου, που απλά κατηγορούν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για κάτι που δεν ισχύει.Φοβούνται οι Σαμαρικοί πως ο λαός απογοητευμένος από την συγκυβέρνηση θα στηρίξει μαζικά τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α που στο κάτω κάτω της γραφής λέει με τα δικά του λόγια αυτά που έλεγε κάποτε ο Σαμαράς όταν ήταν "αντάρτης"... Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α είναι υπέρμαχος της Ε.Ε.

Απόδειξη η Ρένα Δούρου που μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ έχρισε τον ΣΥΡΙΖΑ μοναδικό αληθινό υπέρμαχο της «διαπραγμάτευσης» με την τρόικα και την ΕΕ, λέγοντας ότι«εμείς λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας την υπόθεση της διαπραγμάτευσης. Αυτό για το οποίο ακριβώς κατηγορούμε τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών είναι ότι ουδέποτε κατανόησαν το νόημα της διαπραγμάτευσης».

Όλοι λοιπόν υπέρ της Ε.Ε. και ο λαός παραπλανημένος και απομακρυσμένος από το Κ.Κ.Ε. το μόνο κόμμα που εξακολουθεί να έχει ξεκάθαρη θέση σε κάθε θέμα που έχει προκύψει μετεκλογικά.Από την ΑΤΕ ως τις "διαπραγματεύσεις" με τους Ευρωπαίους.

Το Κ.Κ.Ε που έχει σταθερή θέση και πρόταση διεξόδου.

Η χτεσινή ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος βάζει στην θέση τους τα πράγματα. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Ή ευρωμονόδρομος με τα αστικά κόμματα ή  λαϊκή εξουσία εκτός Ε.Ε.

Η ανακοίνωση του K.K.E.  ολόκληρη, παρακάτω :

 Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να πιστέψει ότι τα άγρια μέτρα είναι μπόρα που κάποτε θα περάσει, όπως δεν πρέπει και να περιμένει τίποτα από την  κεντροδεξιά και αριστερή διαπραγμάτευση με την ΕΕ, γιατί και η μια και η άλλη είναι σκέτη κοροϊδία. Ο λαός βρίσκεται σε κατάσταση επιταχυνόμενης χρεοκοπίας, από την οποία δεν θα βγει ούτε με το ευρώ ούτε με τη δραχμή, όποια κυβέρνηση κι αν υπάρχει.
Μόνη φιλολαϊκή λύση αποτελεί η οργάνωση της πάλης και η λαϊκή συμμαχία που θα παρεμποδίζει και θα ανοίγει δρόμο για να έχει ο λαός στα χέρια του την εξουσία και την οργάνωση της οικονομίας. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος22/8/12, 7:47 μ.μ.

    και το ΚΚΕ τον ύπνο του δικαίου.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε το ΚΚΕ δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα ούτε το φιλοπτωχο της εκκλησίας ...
    Το ΚΚΕ δείχνει το δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης των δικαιωμάτων του λαού .
    Αν ο λαός δεν καταλάβει και χρησιμοποιείσει τη δύναμη που έχει στα χέρια του κανένα ΚΚΕ δε του κάνει τίποτα στη λύση των προβλημάτων του ... Το ΚΚΕ θα σταθεί μπροστάρης στον αγώνα του μαζικού κινήματος και θα προασπίσει τα συμφέροντα των εργαζομένων όταν οι εργαζόμενοι και όλα τα λαϊκά στρώματα ξυπνήσουν από τον αφιονισμο που τα ποτίζουν καθημερινά ...
    Δυστυχώς όμως ο λαός είναι κατώτερος κάθε προσδοκίας για μια καλύτερη ζωή...
    Η εκπαίδευση που τόσα χρόνια του έκαναν τον κάνει γρανάζι στο τροχό της εξουσίας και όχι δύναμη που θα κινήσει το τροχό της ιστορίας .... Εύχομαι ολόψυχα να έχω λάθος και να έχω εκτιμήσει λάθος καταστάσεις ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή