Σελίδες

8 Αυγ 2012

ΕΦΟΔΟΣ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΔΕΝΔΙΑ

Ο Δένδιας (για τον οποίο κόβει φλέβες ο Γεωργιάδης του Καρατζαφέρη και τώρα του Σαμαρά), συνολικά η κυβέρνηση παίζουν ένα εξαιρετικά επικίνδυνο παιχνίδι. 
Το γεγονός ότι χτες στο λιμάνι του Πειραιά με την ανοχή της κυβέρνησης επιχειρήθηκε να αποδοθεί σε ομάδα της «Χρυσής Αυγής» ρόλος «λαϊκού τιμωρού», ξεφεύγει από τα όρια του απαράδεκτου. 
Η κυβέρνηση αναλαμβάνει τεράστια ευθύνη για τις πολιτικές συνέπειες της πράξης της, γιατί είναι δική της πράξη (και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ) το μπάσιμο των τραμπούκων του Μιχαλολιάκου στο λιμάνι υπό πλήρη τηλεοπτική κάλυψη.

Υπό το βλέμμα δυνάμεων της Αστυνομίας και του Λιμενικού, φασιστοειδή της «Χρυσής Αυγής», με κοντάρια στα χέρια και ορισμένοι με καλυμμένα τα πρόσωπά
τους, έκαναν έφοδο στο καράβι που μετέφερε τον 21χρονο Πακιστανό όταν έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά με στόχο να τον λιντσάρουν. Το σκηνικό, που είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί, προβλήθηκε σε ζωντανή μετάδοση από τα δελτία ειδήσεων των 8.
Περίπου 50 άτομα επιτέθηκαν κατά της κλούβας της Αστυνομίας, μέσα στο καράβι με το οποίο επέστρεφε ο κατηγορούμενος από τη Σύρο, όπου κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή.
Πολλά ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι αν και ήταν λίγο πολύ γνωστό τι θα γινόταν και παρά την κινητοποίηση των φασιστοειδών, στο σημείο βρέθηκαν ελάχιστοι αστυνομικοί και λιμενικοί, όπως ένα περιπολικό και μία «ομάδα» περίπου 10 ατόμων του Λιμενικού, εκ των οποίων περίπου οι μισοί εκτελούσαν ...τροχονομικές υπηρεσίες στο λιμάνι.
Οταν το πλοίο ξεφόρτωσε επιβάτες και οχήματα, τα φασιστοειδή μπούκαραν στο γκαράζ του καραβιού και έσπασαν το παρμπρίζ του οχήματος της ΕΛ.ΑΣ. Ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και βγήκε από το καράβι όπου και ακολουθήθηκε από δύο μοτοσικλετιστές της ομάδας «ΔΙΑΣ». Τα φασιστοειδή επιβιβάστηκαν σε μοτοσικλέτες και κυνήγησαν το βαν της ΕΛ.ΑΣ.
Μέχρι αργά το βράδυ, δεν έγινε γνωστό αν πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές ή συλλήψεις των παραπάνω ατόμων.
Στο μεταξύ, η 15χρονη εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή στην Εντατική του Νοσοκομείου «Αττικόν». Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, η κατάσταση της υγείας της είναι κρίσιμη αλλά σταθερά ελεγχόμενη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου