Σελίδες

2 Αυγ 2012

Πρόσω ολοταχώς για γενικευμένη σφαγή των λαϊκών δικαιωμάτων


Ξεκάθαρο μήνυμα ότι θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις και θα φέρουν σε πέρας την αποστολή τους να υπηρετήσουν πιστά το στρατηγικό στόχο του κεφαλαίου στην Ελλάδα, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, να πληρώσει ο λαός τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης προκειμένου να διασωθεί η πλουτοκρατία και να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των μονοπωλίων, έστειλαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, εγκρίνοντας ομόφωνα την άμεση εφαρμογή του νέου πακέτου μέτρων που εξαθλιώνουν το λαό. Παράλληλα, προκειμένου να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα κλιμακώνουν τους εκβιασμούς και την ιδεολογική τρομοκρατία, ενώ σε προκαθορισμένους ρόλους οι εταίροι της κυβέρνησης εμπαίζουν ξεδιάντροπα το λαό αναπαράγοντας το παραμύθι της επαναδιαπραγμάτευσης, το οποίο προβάλλουν και τα άλλα λεγόμενα «αντιμνημονιακά» κόμματα.
Οι αποφάσεις της «τρικολόρ» κυβέρνησης κινούνται στο πλαίσιο της στρατηγικής
και των αποφάσεων της ΕΕ, υπηρετούν τις ανάγκες του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και καμιά επαναδιαπραγμάτευση και διεκδίκηση μέσα στην ΕΕ δεν πρόκειται να ανακουφίσει το λαό. Η μονομερής διαγραφή του χρέους και η αποδέσμευση από την ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία με λαϊκή εξουσία, με το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει, είναι η μόνη διέξοδος, ενώ αποκτά επικαιρότητα η πρόταση νόμου που έχει καταθέσει το ΚΚΕ στη Βουλή για την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων, του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των εφαρμοστικών νόμων, που τσακίζουν μισθούς, συντάξεις και τα λαϊκά εισοδήματα, καταργούν Συλλογικές Συμβάσεις, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, επιβάλλουν δυσβάσταχτα φορολογικά βάρη και χαράτσια στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων.
Με τη χτεσινή απόφασή τους οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί έδωσαν το αναμενόμενο «σινιάλο» για να επιταχυνθεί η νέα σφαγή των μισθών, των συντάξεων, των επιδομάτων, των δαπανών για την Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια, το νέο πλιάτσικο στη δημόσια περιουσία. Αυτό είναι το περιεχόμενο του νέου πακέτου ύψους 11,5 δισ. που οριστικοποίησαν χτες οι τρεις αρχηγοί, συμφωνώντας με τη θέση του πρωθυπουργού ότι η υλοποίησή του αποτελεί προϋπόθεση για να ξεκινήσει η επαναδιαπραγμάτευση.
«Ο πρωθυπουργός εισηγήθηκε ότι πρέπει να γίνει δεκτή, ως αναγκαία προϋπόθεση για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και τη δυνατότητα περαιτέρω διαπραγμάτευσης, η περικοπή των δημοσίων δαπανών κατά 11,5 δισ. ευρώ. Η εισήγηση αυτή έγινε αποδεκτή», δήλωσε μετά τη δίωρη σύσκεψη ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, δίνοντας το στίγμα των αποφάσεων που πάρθηκαν. Ο ίδιος απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ανέφερε ότι ξεκινούν διαπραγματεύσεις με την τρόικα για να οριστικοποιηθούν τα συγκεκριμένα μέτρα, εκτιμώντας ότι η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί προς το τέλος Αυγούστου. Παράλληλα, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι τα μέτρα θα είναι πολύ πιο άγρια από αυτά που έχουν «διαρρεύσει» μέχρι τώρα, δηλώνοντας ότι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι «να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο πακέτο 11,5 δισ. ευρώ».
Ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς επιστράτευσε τον κίνδυνο της χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ προκειμένου να τρομοκρατήσει το λαό για να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα. Στην εισήγησή του ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «προτιμά την απόφαση με τις θετικές συνέπειες, δηλαδή την παραμονή μας στο ευρώ και τη δυνατότητα να κερδίσουμε τη διετή επιμήκυνση, παρά τη βεβαιότητα της αρνητικής έκθεσης και της ρήξης με τους εταίρους που συνεπάγεται τραγικούς κινδύνους». Υπεραμυνόμενος της απόφασης για έγκριση του νέου πακέτου των μέτρων υποστήριξε ότι «η απόφαση αυτή δίνει κλίμα διεθνούς αξιοπιστίας... Αν δεν παίρναμε τώρα την απόφαση θα μπαίναμε στην απομόνωση και στις κλειστές πόρτες». Στο ίδιο μήκος κύματος συμπλήρωσε ότι «χωρίς αυτή την απόφαση θα υπάρξει άρνηση εκταμίευσης για μισθούς και συντάξεις τον Σεπτέμβριο».
Από την πλευρά τους οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ συνέχισαν να εμπαίζουν απροκάλυπτα το λαό, εμφανιζόμενοι ως δήθεν ο εσωτερικός πόλος στη συγκυβέρνηση που δίνει μάχη για την επαναδιαπραγμάτευση και την εφαρμογή των άγριων αντιλαϊκών μέτρων με λιγότερο «επώδυνο τρόπο». Παραδέχθηκαν όμως ότι στηρίζουν πλήρως την κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση υλοποίηση των μέτρων.
«Εφόσον ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι η άμεση λήψη όλων των μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ είναι αυτό που θα του επιτρέψει στη συνέχεια να συζητήσει διεθνώς και ότι μόνο αυτό διασφαλίζει την καταβολή των επομένων δόσεων και τη θέση της χώρας στο ευρώ, είμαι αναγκασμένος να δεχτώ την εκτίμησή του γιατί αυτός έχει την ευθύνη των χειρισμών και περιμένουμε τα αποτελέσματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ε. Βενιζέλος, επιχειρώντας να κρατήσει κάποιες «αποστάσεις ασφαλείας», ακριβώς για να βοηθάει καλύτερα την εφαρμογή των μέτρων. Εσπευσε επίσης να ξεκαθαρίσει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, δηλώνοντας μάλιστα ότι «η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει τον τετραετή κύκλο της γιατί δεν υπάρχει πραγματικά άλλη καλύτερη λύση για τη χώρα»!
Στην ίδια γραμμή πλεύσης ο Φ. Κουβέλης ανακοίνωσε εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ότι «θα υπάρξει από τη μεριά της κυβέρνησης συγκεκριμένη πρόταση αναφορικά με το πακέτο των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ», αλλά παρ' όλα αυτά δε δίστασε να ισχυριστεί ανερυθρίαστα ότι «δεν θα προχωρήσουμε σε μέτρα τα οποία θα επιβαρύνουν την κοινωνία»!
Ο λαός να ξεμπερδέψει με τα διλήμματα και τους εκβιασμούς
Σε σχόλιό του για τη συνάντηση των τριών αρχηγών, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Η λεγόμενη επαναδιαπραγμάτευση εντός της ΕΕ, όποιος κι αν την κάνει, με όποιον τρόπο κι αν την κάνει, ένα αποτέλεσμα θα έχει για το λαό: Εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων και νέα μνημόνια. Γι' αυτό είναι επιτακτική ανάγκη ο λαός να ξεμπερδέψει με τα διλήμματα και τους εκβιασμούς που καλλιεργούν τα κόμματα της ΕΕ».

1 σχόλιο: