Σελίδες

10 Αυγ 2012

Να αποτρέψουμε τα ιμπεριαλιστικά σχέδια


H κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία, που αξιοποιεί εδώ και ένα χρόνο ως «αιχμή του δόρατος» την λεγόμενη αντιπολίτευση, αποδεικνύει όλο και περισσότερο ότι το διακύβευμα δεν είναι τα «δικαιώματα και οι ελευθερίες του συριακού λαού», όπως καθημερινά βομβαρδίζουν με την προπαγάνδα τους τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία και η έκφρασή τους στα ΜΜΕ, αλλά ακριβώς η αντιπαράθεση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που εκδηλώνεται σε μια περιοχή τεράστιας γεωστρατηγικής σημασίας, για τα ενεργειακά της αποθέματα, και ως πέρασμα των δρόμων μεταφοράς τους. Ο λεγόμενος «Ελεύθερος Συριακός Στρατός» των «αντιπολιτευόμενων» είναι ακριβώς ένα κατασκεύασμα των ιμπεριαλιστών, κυρίως των ΗΠΑ, ΕΕ, Τουρκίας, των αυταρχικών μοναρχιών του Περσικού Κόλπου, Κατάρ, Σαουδικής Αραβίας, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που το χρηματοδοτούν και ενισχύουν με όπλα και ως τώρα δυσκολεύεται να πετύχει την αποστολή του.
Οι ηγεσίες Ρωσίας και Κίνας και άλλων χωρών λειτουργούν για τα συμφέροντα των μονοπωλίων των χωρών τους και σε αυτό το πλαίσιο διαφοροποιούνται διεκδικώντας καλύτερες θέσεις στο ιμπεριαλιστικό σύστημα. Η ιμπεριαλιστική επέμβαση στα εσωτερικά της Συρίας, αν και ακόμα όχι ανοιχτή, είναι πολύμορφη, πολιτική, διπλωματική, οικονομική, στρατιωτική και είναι ενταγμένη σε γενικότερους σχεδιασμούς που περιλαμβάνουν και το Ιράν. Είχε αφετηρία τις επεμβάσεις σε Ιράκ και Αφγανιστάν και συνεχίστηκε με την Τυνησία, την Λιβύη, την Αίγυπτο, με το καμουφλάζ της λεγόμενης «Αραβικής Ανοιξης». Αυτό το ιδεολόγημα είναι ακριβώς ο αναγκαίος αστικός εκσυγχρονισμός, ώστε το πολιτικό σύστημα και το νέο πολιτικό προσωπικό, να προσαρμοστούν στις σημερινές ανάγκες κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων.
Οι λαοί πλέον, και ο δικός μας, είναι σε θέση να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα για το τι σημαίνουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι πόλεμοι και γιατί γίνονται. Είναι στον γενετικό κώδικα του ίδιου του εκμεταλλευτικού συστήματος. Αυτό τα γεννάει, ως ζωτική του ανάγκη για να εξασφαλιστεί η συνέχειά του, για να ξαναμοιραστούν οι σφαίρες επιρροής ανάμεσα στα μονοπώλια. Οι λαοί από αυτή τη διαδικασία βγαίνουν πάντα χαμένοι.
Σήμερα γίνεται ζήτημα πρώτης γραμμής να αποκρουστούν και να ματαιωθούν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια όπως και να υπερασπιστούμε το δικαίωμα κάθε λαού να μπορεί αυτός να αποφασίζει για την τύχη του, χωρίς ξένες επεμβάσεις. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα στην Ελλάδα που χωρίς μισόλογα, χωρίς εξισώσεις του θύτη με το θύμα, προειδοποιεί, ενημερώνει και διαφωτίζει τον λαό για τις επικίνδυνες εξελίξεις. Ταυτόχρονα τον καλεί να είναι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Για να αποτραπεί η συμμετοχή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που η αστική τάξη θέλει να την μπλέξει.
Το πρόσφατο ταξίδι του Ισραηλινού προέδρου, Σιμόν Πέρες, στη χώρα μας επιβεβαιώνει τους κινδύνους από την στενή «στρατηγική», όπως την λένε οι αστοί, συνεργασία με το κράτος - τρομοκράτη της Μέσης Ανατολής. Στα αιτήματα αιχμής του λαϊκού κινήματος πρέπει να μπουν επίσης να μη χρησιμοποιηθεί η αμερικανική βάση της Σούδας και να μην τηρηθούν οποιεσδήποτε «συμβατικές» υποχρεώσεις με τους «συμμάχους» μακελάρηδες των λαών, να επιστρέψουν τώρα όλοι οι στρατιωτικοί που υπηρετούν ΝΑΤΟικά συμφέροντα σε άλλες χώρες. Αυτή η στάση είναι η καλύτερη συμβολή στον κοινό αγώνα των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου