Σελίδες

7 Αυγ 2012

Κανένας εφησυχασμός, αγώνας αντιιμπεριαλιστικός, λαϊκός, μαζικός


67 ΧΡΟΝΙΑ ΧΙΡΟΣΙΜΑ - ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ
Η συμπλήρωση 67 χρόνων από τα πυρηνικά ολοκαυτώματα σε Χιροσίμα, στις 6 Αυγούστου 1945 και Ναγκασάκι στις 9 Αυγούστου 1945, που προκάλεσαν οι Αμερικάνοι «εγκαινιάζοντας» την εποχή του πυρηνικού τρόμου για την ανθρωπότητα, έρχεται φέτος να θυμίσει ότι ο ιμπεριαλισμός συνεχίζει να είναι ο εχθρός των λαών και της ειρήνης. 
Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), διοργανώνει σήμερα Τρίτη 7 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ. στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, αγωνιστική κινητοποίηση με αφορμή τη συμπλήρωση 67 χρόνων από τις ρίψεις των πυρηνικών βομβών. 
Καλεί το λαό της Αθήνας και του Πειραιά στη συγκέντρωση - εκδήλωση να δώσει αγωνιστικό - αντιιμπεριαλιστικό «παρών» στους πρόποδες της Ακρόπολης και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς το Σύνταγμα.
Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ τονίζονται τα ακόλουθα:

«67 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ την ισοπέδωση της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι από τις αμερικανικές πυρηνικές βόμβες με θύματα 300.000 αθώους ανθρώπους και με τους σημερινούς ιμπεριαλιστικούς πολέμους, η ιστορία μας διδάσκει για τη φύση του ιμπεριαλισμού, τότε και σήμερα.
67 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ καταδικάζουμε την επικίνδυνη κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης των ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στη Συρία που δημιουργεί προϋποθέσεις για γενικευμένη σύρραξη στην ευρύτερη περιοχή.
Η πολιτική της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, οι εκρηκτικές αντιθέσεις με δυνάμεις που διεκδικούν ρόλο στην περιοχή όπως της Ρωσίας και της Κίνας, η εμπλοκή αντιλαϊκών καθεστώτων της περιοχής που φιλοδοξούν να εκπληρώσουν αναβαθμισμένο ρόλο, όπως η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, η Τουρκία φέρνουν πιο κοντά την προοπτική της γενικευμένης σύγκρουσης και της ανοιχτής στρατιωτικής επέμβασης όπως στη Λιβύη, στη Συρία και στο Ιράν. Στα επικίνδυνα αυτά σχέδια εμπλέκεται άμεσα και η Ελλάδα κυρίως λόγω της στρατηγικής σημασίας της Αμερικανονατοϊκής βάσης της Σούδας και της προθυμίας της ελληνικής συγκυβέρνησης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) να συμμετέχει στους εγκληματικούς σχεδιασμούς εναντίον των λαών της περιοχής, δίνοντας γη, αέρα και θάλασσα, τη βάση της Σούδας και άλλες διευκολύνσεις, μετατρέποντας την Ελλάδα σε μια απέραντη βάση και ορμητήριο του ιμπεριαλισμού.
Οι εξελίξεις δείχνουν ότι ήδη έχει σημάνει συναγερμός!
Ο λαός μας μαζί με την καθημερινή μάχη για το μισθό, τη σύνταξη, τα εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα, έχει υποχρέωση να πάρει αποφασιστικά μέρος στον αγώνα ενάντια στην επίθεση κατά της Συρίας και του Ιράν για να αποτραπεί η με οποιονδήποτε τρόπο συμμετοχή της Ελλάδας στο νέο αιματοκύλισμα που προετοιμάζεται στην περιοχή μας. Ο πόλεμος είναι η συνέχιση της πολιτικής με άλλα βίαια μέσα. Η πολιτική που εκμεταλλεύεται τους λαούς για να αυξηθούν τα κέρδη των μεγάλων οικονομικών ομίλων οδηγεί σε όξυνση τον ανταγωνισμό και σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Αυτό έχει αποδείξει η Ιστορία.
Οι εξελίξεις στη Συρία είναι αποκλειστικά υπόθεση του λαού της που είναι ο μόνος υπεύθυνος να αποφασίσει για το μέλλον του και την πορεία της χώρας του.
Η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ και τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 29 Ιουνίου για Συρία - Ιράν με υποστήριξη και της ελληνικής κυβέρνησης. Σηματοδοτούν κλιμάκωση των πολεμικών προετοιμασιών στην περιοχή.
Η ΕΕΔΥΕ καλεί τον ελληνικό λαό και τη νεολαία να αξιοποιήσουν την πείρα τους και να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα διεκδικώντας και απαιτώντας από την κυβέρνηση:
-- Να μη συμμετάσχει η Ελλάδα με κανέναν τρόπο στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που ετοιμάζονται κατά της Συρίας και του Ιράν.
-- Να μην παραχωρηθεί ούτε γη, ούτε αέρας, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών, μετατρέποντας την Ελλάδα και πάλι σε ορμητήριο εναντίον άλλων λαών της περιοχής.
-- Να μη χρησιμοποιηθεί η βάση της Σούδας, να κλείσει τώρα.
-- Να μην τηρηθεί καμία «συμβατική υποχρέωση» που εμπλέκει την Ελλάδα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σε πιθανό πόλεμο.
-- Να επιστρέψουν τώρα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων.
-- Να ακυρωθούν οι στρατιωτικές συμφωνίες της χώρας μας με το Ισραήλ.
Οι εξελίξεις καθιστούν αναγκαίο να ενταθεί η πάλη του λαού για αποδέσμευση από όλες τις λυκοσυμμαχίες, για έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Καμιά αναμονή, καμιά προσδοκία από τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Καμιά εμπιστοσύνη στις δυνάμεις που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και υποστηρίζουν τον Ευρωμονόδρομο και την ΝΑΤΟική Λυκοσυμμαχία, επιχειρώντας με ελιγμούς να θολώσουν τα νερά για να κοροϊδέψουν το λαό.
Με αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες τιμάμε τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.
Κανένας εφησυχασμός, αγώνας αντιιμπεριαλιστικός, λαϊκός, μαζικός.
Καμιά εμπλοκή στο Ιράν και τη Συρία.
Στον ιμπεριαλισμό καμία υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου