Σελίδες

31 Αυγ 2012

Ο λαός πρέπει τώρα να πάρει τη δική του υπόθεση στα δικά του χέρια


Το κάλεσμα του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ, που δημοσίευσε χτες ο «Ριζοσπάστης», πρέπει να αξιοποιηθεί πλατιά και σχεδιασμένα από τα μέλη και τους οπαδούς του Κόμματος, να οργανωθούν πολύμορφες παρεμβάσεις που θα αναδείξουν στο λαό ότι είναι αδύνατο να σωθεί και ο ίδιος και τα μονοπώλια. Οτι οι θυσίες του δεν πρόκειται να τον γλιτώσουν από τη συνεχή αντιλαϊκή επίθεση, αντίθετα αυτή θα δυναμώνει. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι να αναδειχτεί ολοκληρωμένα το περιεχόμενο που πρέπει να αποκτήσει η πάλη αυτή του λαού, γιατί σήμερα δε χρειάζεται απλά να γίνουν αγώνες.
Οπως σημειώνει και το κάλεσμα του ΠΓ, «ο λαός πρέπει τώρα να πάρει τη δική του υπόθεση στα δικά του χέρια, άμεσα με γενικευμένους κοινωνικοπολιτικούς αγώνες που ενώνουν σε ενιαία κατεύθυνση και σταθερή συμμαχία την εργατική τάξη, είτε δουλεύει στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα, τη φτωχή αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τη νεολαία». «Σε αυτή τη φάση τα μέτωπα πάλης και η αντίσταση σε χώρους δουλειάς, σε κλάδους και συνοικίες να γίνουν ρυάκια που να συγκλίνουν και να δυναμώσουν το παλλαϊκό σύνθημα για τη φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση, με μαχητικές μαζικές κινητοποιήσεις και αντίστοιχα μαχητικές μορφές πάλης, που στηρίζονται στη μαζική συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων και στην οργάνωση της υλοποίησής τους. Ο αγώνας απαιτεί μαζικότητα, οργάνωση και πολιτική κατεύθυνση ρήξης με τα συμφέροντα και τις επιλογές των μονοπωλίων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο», επισημαίνει.
Το πρόβλημα που ένας κλάδος ή μια μερίδα εργαζομένων αντιλαμβάνεται ως «δικό του» μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί για να αναδειχθεί η επίθεση που ενιαία εξαπολύει η πλουτοκρατία στο σύνολο του λαού. Για παράδειγμα, η λειτουργία των νοσοκομείων με τους όρους που απαιτεί η προστασία της υγείας του λαού δεν μπορεί να αφορά μόνο τους υγειονομικούς, δε συνδέεται μόνο με την ανάγκη για σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα (που προφανώς επιδρά άμεσα με τις συνθήκες νοσηλείας και φροντίδας των ασθενών). Αφορά συνολικά τα λαϊκά στρώματα, που βλέπουν τα νοσοκομεία να «βουλιάζουν» στις ελλείψεις προσωπικού - αναλώσιμων - φαρμάκων, στην υποχρηματοδότηση και την εμπορευματοποίηση και τα ίδια να πληρώνουν πανάκριβα για φάρμακα και νοσηλεία. Γι' αυτό και πρέπει να απασχολήσει τα εργατικά συνδικάτα, τους συνδικαλιστικούς φορείς των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, το μαζικό κίνημα των γυναικών και των νέων των λαϊκών στρωμάτων. Να «πυροδοτήσει» αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αφενός με αιτήματα για άμεση στήριξη της λαϊκής οικογένειας (π.χ. για κρατική χρηματοδότηση νοσοκομείων και ΕΟΠΥΥ, δωρεάν υπηρεσίες και φάρμακα), αφετέρου να απεγκλωβίζει συνειδήσεις από την πολιτική που αντιμετωπίζει Υγεία και Φάρμακο ως εμπόρευμα.
Ο λαός να οργανωθεί και να δράσει ενάντια στην πολιτική που διαχειρίζεται την κρίση για να διασωθεί το κεφάλαιο. Να δυναμώνει η διαφωτιστική δουλειά που θα απεγκλωβίζει συνειδήσεις από την αυταπάτη ότι μπορούν να συμβιβαστούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων με αυτά του λαού. Να σταθεροποιείται η δράση για την οργάνωση δυνάμεων ενάντια στον ίδιο τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής, αφού αυτός γεννά τις κρίσεις αυξάνοντας δραματικά τα βάσανα του λαού κι έπειτα φέρνει ξανά μια ανάπτυξη που πάλι αδυνατεί να ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες, χτισμένη στα αποκαΐδια των λαϊκών κατακτήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου