Σελίδες

3 Αυγ 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Αντιπολίτευση τύπου «διαχειριστικού ελέγχου»


Καθημερινά επιβεβαιώνει όλο και περισσότερο ο ΣΥΡΙΖΑ ότι τα όρια της αντιπολίτευσής του είναι κριτική στα επιφαινόμενα και έλεγχος των διαδικασιών εντός της ΕΕ και των οργάνων της. Ο Αλ. Τσίπρας, σε δηλώσεις του χτες μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, ανέφερε ότι «η κακόγουστη, θεατρική "φιλολαϊκή" παράσταση του κ. Βενιζέλου και του κ. Κουβέλη, τελείωσε άδοξα χτες (σ.σ. προχθές) βράδυ. Μαζί τελείωσαν και οι όποιες αυταπάτες, ψευδαισθήσεις ότι θα επαναδιαπραγματευτούν το μνημόνιο και θα τηρήσουν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις. Τα νέα μέτρα που συνυπογράφουν αποτελούν την ταφόπλακα της ελληνικής οικονομίας. Ταυτόχρονα, όμως, βάζουν και τη σφραγίδα στο διαβατήριο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη». Επίσης επανέλαβε τα περί «τριανδρίας της δραχμής» που «παίρνει την οριστική ευθύνη της διάλυσης της χώρας».
Δεν παρέλειψε να αναπαράγει τα όσα λέγονται και αποτελούν το άλλοθι της επίθεσης ενάντια στους εργαζόμενους περί ανάγκης «ενός εθνικού σχεδίου
ανασυγκρότησης της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας, αναδιάρθρωσης της δημόσιας διοίκησης, προκειμένου να γίνει πιο παραγωγική, πιο αποδοτική στην κοινωνία και στον πολίτη». Για να προσθέσει ότι «αυτό δεν συναρτάται με απολύσεις και οριζόντιες περικοπές», αφήνοντας έμμεσα να φανεί πως δεν αποκλείει μη οριζόντιες περικοπές. Επίσης είπε ότι «ταυτόχρονα συζητήσαμε για τις αναγκαίες και τολμηρές τομές που πρέπει να γίνουν στο συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι αναγκαία η επανίδρυση, η ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος, προκειμένου να μπορεί να εκφράσει σήμερα τη μεγάλη μερίδα της εργασιακής επισφάλειας, τους νέους ανθρώπους που χάνουν την ελπίδα τους και φεύγουν μαζικά στο εξωτερικό». Λες και είναι πρόβλημα δομών και όχι προσανατολισμού.
Η επιβεβαίωση της πολιτικής του διαχειριστκού ελέγχου που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται και από ανακοίνωση του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τα «σοκαριστικά» όπως αναφέρει στοιχεία που προκύπτουν από τα έγγραφα που διέρρευσαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τα οποία «αφήνουν έκθετη την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών». Τα στοιχεία αυτά δείχνουν τις λογιστικές αλχημείες που γίνονται από την κυβέρνηση και την τρόικα. Ετσι λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί «μετά την αποκάλυψη του απίστευτου αυτού σκανδάλου, την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να απολογηθεί εδώ και τώρα στον ελληνικό λαό».
Κάνοντας σαν να μην έχει πάρει χαμπάρι τα σκληρά μέτρα που εφαρμόζουν Ισπανία και Ιταλία, μετά τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής του Ιούνη για την απ' ευθείας χρηματοδότηση των τραπεζών τους από την ΕΕ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής εξέδωσε ανακοίνωση όπου προβάλλει την απάντηση του αρμόδιου για οικονομικές υποθέσεις επιτρόπου της ΕΕ, Ολι Ρεν, σε ερώτηση που του είχε καταθέσει σχετικά με το θέμα της απευθείας χρηματοδότησης και των ελληνικών τραπεζών. Οπως γράφει ο Χουντής, ο Ολι Ρεν «είπε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα "συμβάλλει στη γρήγορη εφαρμογή των δεσμεύσεων της συνόδου" και άφησε με σαφήνεια να εννοηθεί ότι η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από το νέο ευρωπαϊκό μηχανισμό ενδέχεται να συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής του φθινοπώρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου