Σελίδες

9 Αυγ 2012

Η υπηρέτρια του βιομήχανου ...


Οταν έστειλε τα ΜΑΤ να χτυπήσουν τους απεργούς χαλυβουργούς, ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, ισχυρίστηκε ότι το έκανε για να προστατέψει το «δικαίωμα στην εργασία», όπως ονόμαζε την απεργοσπασία. 
Οι εξελίξεις που ακολούθησαν αποδεικνύουν ότι πράγματι ο υπουργός είναι προστάτης όχι μόνο του βιομήχανου Μάνεση αλλά συνολικά των καπιταλιστών.
Καταγραμμένη ήδη η άρνησή του να επιστρέψει ο κατώτερος μισθός στα 700 ευρώ. Καταγραμμένο και το θέατρο που παίζει αυτές τις μέρες που εμφανίζεται σαν κυνηγός συντάξεων-μαϊμού, όταν αυτό που πράγματι προωθεί είναι νέες περικοπές στις συντάξεις και νέα αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης. 
Εκεί, όμως, που συνεχίζει να δίνει ρέστα - μέσα από τις υπηρεσίες του υπουργείου που προΐσταται - είναι στο κυνήγι της συνδικαλιστικής δράσης στο γκέτο του Μάνεση στον Ασπρόπυργο. Μόλις προχτές η Επιθεώρηση Εργασίας Ελευσίνας παρείχε κάλυψη στον βιομήχανο και αγνόησε τις καταγγελίες του σωματείου τόσο για την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης, όσο και για τις τρομοκρατικές απολύσεις.
Η κάλυψη που παρείχαν στον Μάνεση αποθράσυνε τον βιομήχανο και τα τσιράκια του στο εργοστάσιο, που δυο μέρες τώρα, με τον τόπο να βράζει στους 40 - 42 βαθμούς, δίνουν εντολή σε εργαζόμενους να βγαίνουν στην αυλή για εργασίες που απαγορεύεται να γίνουν σε συνθήκες καύσωνα. Επιπλέον, απειλούν τώρα πια και προσωπικά τον πρόεδρο του σωματείου, Γ. Σιφωνιό, γιατί ως οφείλει επιμένει να ασκεί τα συνδικαλιστικά του καθήκοντα και να υπερασπίζει τα δικαιώματα των συναδέλφων του. Χτες, του έστειλαν το τρίτο κατά σειρά απειλητικό εξώδικο γιατί παρενέβη υπέρ εργαζομένων. Και πάλι η Επιθεώρηση Εργασίας -λειτουργώντας στο πνεύμα του προϊσταμένου της υπουργού Εργασίας- «σφυρίζει κλέφτικα», δεν παρεμβαίνει και καλύπτει τον Μάνεση. 
Είναι προφανής η εργολαβία που έχει αναλάβει ο υπουργός Εργασίας και με βάση την οποία οι υπηρεσίες του υπουργείου του αντιμετωπίζουν ως ιερή αγελάδα τον βιομήχανο Μάνεση.
Προφανές είναι, όμως, ταυτόχρονα και το συμφέρον των εργατών να συσπειρωθούν ακόμα περισσότερο στο σωματείο τους και συλλογικά να απαντήσουν τόσο στον Μάνεση και στην κυβέρνησή του, όσο και ειδικά στον υπουργό Εργασίας, Γ. Βρούτση. 
Εναν υπουργό που νομίζει πως επειδή διαθέτει μηχανισμό που του εξασφαλίζει την καθημερινή προβολή του στα μέσα ενημέρωσης, θα παραμένει στον αφρό ως δήθεν «διώκτης της ανομίας», ενώ η μόνη και κύρια αποστολή του είναι να παρέχει κάλυψη στην εργοδοτική αυθαιρεσία για το τσάκισμα των εργατών, να προωθεί συνολικότερα την αντεργατική πολιτική που εξασφαλίζει συνθήκες κερδοφορίας στο μεγάλο κεφάλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου