Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Καμιά διαχείριση της κρίσης δε θα σώσει το λαό


Σε δηλώσεις της για τις επικείμενες συναντήσεις του πρωθυπουργού με Μέρκελ και Ολάντ, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε:
«Καταρχήν, ο κύριος Σαμαράς επιχειρεί μια εκστρατεία με μπόλικα στοιχεία διαφήμισης, προκειμένου να καθησυχάσει τον ελληνικό λαό και να δημιουργήσει ψεύτικες ελπίδες. Σίγουρα η κυβέρνηση σύσσωμη θα συμμορφωθεί πλήρως με τις απαιτήσεις τόσο της ολιγαρχίας του πλούτου στην Ελλάδα, όσο και της ΕΕ.
Η προοπτική για τον ελληνικό λαό είναι δραματική. Θεωρούμε ότι αυτό το ζήτημα που μπαίνει να επιλέξει ο ελληνικός λαός είναι: Διαχείριση της κρίσης ή διέξοδος; Οποια μορφή διαχείρισης κι αν επιβληθεί, είτε είναι επιστροφή στη δραχμή, είτε είναι "κούρεμα", είτε είναι νέα δάνεια ή ευρωομόλογα, για το λαό η κατάσταση θα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Και από αυτήν την άποψη, ο ελληνικός λαός, έστω και τώρα, πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι καμία διαχειριστική πρόταση δεν απαντά στα προβλήματά του, ούτε της κυβέρνησης, ούτε της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι μπορεί να περιμένει ο λαός από αυτές τις συναντήσεις, η Αλέκα Παπαρήγα απάντησε:
«Ο ελληνικός λαός το μόνο που μπορεί να περιμένει είναι από τον εαυτό του, διαμορφώνοντας όμως την αναγκαία για τις σημερινές συνθήκες σωστή πολιτική επιλογή και οργανωμένος. Οι συζητήσεις αυτές, πέρα από το διαφημιστικό τους χαρακτήρα, αντανακλούν τη διαπάλη που γίνεται μέσα στην ΕΕ, ανάμεσα στις ηγετικές δυνάμεις, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες για το πώς θα κατανεμηθούν τα βάρη της κρίσης. Σε ένα πράγμα δεν τσακώνονται: Στο ότι οι λαοί πρέπει να πληρώσουν ακριβά. Σε αυτό δεν έχουν διαφωνία. Από εκεί και πέρα, οι διαφωνίες είναι τα ιδιαίτερα συμφέροντα της κυρίαρχης τάξης και των πολιτικών ηγετών της κάθε χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου