Σελίδες

17 Αυγ 2012

Συντονίζουν την προπαγάνδα τους ... για να κρύψουν τις πραγματικές αιτίες



Εντείνεται η προπαγάνδα των αστικών μέσων ενημέρωσης που θέλουν να ρίξουν όλο το βάρος για την περιβόητη «κρίση χρέους» (σ.σ.: που στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο παρά η καπιταλιστική οικονομική κρίση) στους ίδιους τους εργαζόμενους και μάλιστα σε ορισμένους δημόσιους υπάλληλους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το τελευταίο κύριο άρθρο της «Καθημερινής της Κυριακής», όπου αναφέρεται: «Οι Ελληνες φορολογούμενοι έχουν πληρώσει επί δεκαετίες άχρηστους δημόσιους οργανισμούς και φορείς, κατ' εξακολούθησιν "άρρωστους" ή παραβατικούς δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι ουδέποτε απομακρύνονται, και πλαστές ή αδικαιολόγητες συντάξεις και επιδόματα. Προφανώς και φταίνε οι ίδιοι οι πολιτικοί για την απερίγραπτη σπατάλη και διαφθορά που μας έφερε στο σημερινό χάλι. Τώρα όμως αυτοί πρέπει να πάρουν επιτέλους τις αποφάσεις τους χωρίς ταμπού και δισταγμούς».
Μας λένε, δηλαδή, ότι κύριος παράγοντας ευθύνης για τη σημερινή οικονομική κρίση είναι το «κακό» κράτος και οι κακοί δημόσιοι υπάλληλοι. 
Τι δε λένε, όμως;
Οτι, πρώτον, τα φαινόμενα δεν αφορούν όλους τους δημόσιους υπάλληλους, οι
οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι σκληρά εργαζόμενοι. 
Δεύτερον, ότι αυτή την κατάσταση στο Δημόσιο («σπατάλη και διαφθορά») και με τις «πλαστές ή αδικαιολόγητες συντάξεις», δεν τη διαμόρφωσαν γενικά κάποιοι ...«πολιτικοί» - όπως αναφέρει - αλλά συγκεκριμένες κυβερνήσεις, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αυτοί, δηλαδή, που εξακολουθούν να (συν)κυβερνούν και σήμερα. Είναι γέννημα θρέμμα του δικού τους πολιτικού συστήματος, αυτού του συστήματος που οι ίδιοι στηρίζουν ολόπλευρα. 
Τρίτον, ότι σπατάλη και διαφθορά και κακοδιαχείριση, στο δημόσιο τομέα, υπάρχει σε όλες τις χώρες του κόσμου. Και στις ΗΠΑ και στη Γερμανία και στη Γαλλία, παντού, έχουν κατά καιρούς αποκαλυφθεί σκάνδαλα, στα οποία συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι.
Το ζήτημα της διαφθοράς και της σπατάλης στο δημόσιο τομέα, είναι σύμφυτο με τον καπιταλιστικό τρόπο ανάπτυξης της οικονομίας. Σε μερικές, μάλιστα, χώρες η «διαπλοκή» είναι επίσημο στοιχείο της πολιτικής πρακτικής (π.χ. στις ΗΠΑ, όπου η προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων προέδρων ανοιχτά στηρίζεται και χρηματοδοτείται από πολυεθνικές).
Ας σταματήσει, λοιπόν, η «Καθημερινή» να «παίζει» με τη νοημοσύνη των εργαζομένων. Για την κρίση δε φταίνε κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι, ούτε κάποιες «πλαστές συντάξεις», που το ίδιο πολιτικό σύστημα ανέχτηκε. Ακόμη και στο ίδιο το χρέος που οι ίδιοι οι αστοί οικονομολόγοι θεωρούν ως αιτία της κρίσης, αυτά τα ποσά είναι ...σταγόνα στον ωκεανό.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος17/8/12, 11:57 π.μ.

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΚΟΛΟΕΓΓΛΕΖΟΙ... ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ COCA COLA (USA) ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... Καλή KAI H Παναγία !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή