Σελίδες

7 Αυγ 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αγωνιά μήπως βγούμε από την Ευρωζώνη ...


Την ...αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ ότι «η μνημονιακή τριανδρία οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία και τη φέρνει ακόμα πιο κοντά στην έξοδο από την Ευρωζώνη» εκφράζει σε χτεσινό σχόλιό του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με αφορμή τη χτεσινή νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης. «Και το χειρότερο, προσθέτει, στερεί κάθε δυνατότητα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, δίνοντας άρον - άρον "γη και ύδωρ" στην εγχώρια διαπλοκή και στην ευρωπαϊκή τοκογλυφία». Και καταλήγει πως «το μόνο παρήγορο είναι ότι αυτή η πολιτική δεν θα μπορέσει να υλοποιηθεί, καθώς η
κυβέρνηση δεν θα αντέξει υπό το βάρος της λαϊκής κατακραυγής».
Στο ίδιο θέμα, της συνάντησης των τριών, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του και ο Δ. Παπαδημούλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, που τους κατηγόρησε ότι δεν δείχνουν συνέπεια και πως «πρόκειται για κραυγαλέα αθέτηση προεκλογικών δεσμεύσεων», ενώ «το μείγμα των μέτρων που θα ανακοινωθούν, πέρα του ότι είναι σκληρά υφεσιακό και θα προσθέσει νέα ύφεση για την περίοδο 2012-2013-2014, είναι και ακραία μονομερές. Θα πληρώσουν και πάλι τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, οι συντάξεις, οι μισθοί και το κοινωνικό κράτος». Αυτό δηλαδή ήταν όλο κι όλο. Από κει και πέρα «ο κ. Στουρνάρας μπορεί να θεωρείται καλός τεχνοκράτης, αλλά να θυμίσω είναι ακραία μνημονιακός, ήταν υπέρ του μνημονίου εξ αρχής».
Τον καμβά της αντιπολιτευτικής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνει και ο Χρ. Στάικος, εκ μέρους του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χτες σε ραδιοφωνική συνέντευξή του επέμεινε ότι το θέμα είναι ότι «οι σκληρές διαπραγματεύσεις δεν υπήρξαν ποτέ. Δεν ήταν άλλωστε και στις προθέσεις της κυβέρνησης να κάνει διαπραγματεύσεις». Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα είναι ένας ...καλύτερος διαπραγματευτής με την τρόικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου