Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012

Φοβέρες και ψέματα από την κυβέρνηση, με αφορμή τα όσα έγιναν στην Υδρα


Με έναν οχετό από ψέματα και φοβέρες στο λαό που πτωχεύει ανεξέλεγκτα, η κυβέρνηση επιχείρησε την Κυριακή να αξιοποιήσει προπαγανδιστικά τα επεισόδια που προκάλεσε το Σάββατο η κατασταλτική επέμβαση στην Υδρα, με αφορμή την αντίδραση κατοίκων στη σύλληψη ιδιοκτήτριας εστιατορίου από κλιμάκιο του ΣΔΟΕ.
Θυμίζουμε ότι το κλιμάκιο είχε φτάσει στο νησί και έκανε ελέγχους για αποδείξεις σε καταστήματα. Οταν εντοπίστηκε η ιδιοκτήτρια της συγκεκριμένης ταβέρνας να μην έχει κόψει αποδείξεις, συνελήφθη και κατά τη μεταφορά της στο Αστυνομικό Τμήμα λιποθύμησε. Τότε, επενέβη ο γιος της, ο οποίος συνελήφθη και αυτός. Αμέσως μετά, καταστηματάρχες της περιοχής έφτασαν έξω από το Τμήμα και το πολιορκούσαν ζητώντας την απελευθέρωση του συλληφθέντος, ενώ έκοψαν το φως και το νερό στο κτίριο. Στο νησί έφτασε μία διμοιρία των ΜΑΤ το ίδιο βράδυ για να φυγαδευτούν τα μέλη του κλιμακίου αλλά και ο συλληφθείς και άλλη μία διμοιρία προκειμένου να συνεχιστούν οι έλεγχοι από το ΣΔΟΕ.
Επίσης, δεν έλειψαν τα επεισόδια με το πλήρωμα του ιπτάμενου δελφινιού που μετέφερε το κλιμάκιο στο νησί. Ο γιος της ιδιοκτήτριας της ταβέρνας μεταφέρθηκε το Σάββατο στον Πειραιά, ενώ αφέθηκε ελεύθερος αφού οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, μιας και δεν ήταν ο ίδιος υπεύθυνος κατά το νόμο.
Αναφερόμενος στα επεισόδια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου, προσπάθησε να παρουσιάσει τη φοροδιαφυγή σαν αιτία για όλα τα δεινά που βιώνει σήμερα η εργατική - λαϊκή οικογένεια, λέγοντας ότι ακυρώνει κάθε προσπάθεια «ανάκαμψης και ελπίδας για το μέλλον όλων». Στόχος του είναι να κρύψει πίσω από το συγκεκριμένο περιστατικό ότι η «νόμιμη» φοροαποφυγή και φοροαπαλλαγή του μεγάλου κεφαλαίου είναι αυτή που προκαλεί τα ελλείμματα και τα χρέη, τα οποία τώρα αξιοποιούνται σαν άλλοθι για τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα.
Στο ίδιο πνεύμα, ο Σ. Κεδίκογλου διακήρυξε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να επιβάλει με κάθε μέσο την «εφαρμογή των νόμων (...) να βάλει τέλος σε αυτή την καταστροφική και άδικη συμπεριφορά», για να συσκοτίσει την πραγματικότητα που λέει ότι άδικη για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους είναι η ταξική πολιτική υπέρ των μονοπωλίων, που τους συνθλίβει και τους καταδικάζει να φυτοζωούν.
Κατέληξε λέγοντας ότι «η κατάλυση του κράτους δεν θα γίνει ανεκτή»,θέλοντας να στείλει γενικά το μήνυμα της επιβολής του νόμου και της τάξης σε όποιον τολμάει να αμφισβητεί τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.
Σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας έκανε λόγο για«σόου επίδειξης αυταρχισμού» από την κυβέρνηση. Φαίνεται όμως πως στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει και άλλη άποψη, πιο «κοντινή» στην προπαγάνδα με την οποία η κυβέρνηση θέλει να νομιμοποιήσει τα εξοντωτικά μέτρα σε βάρος του λαού, αφού ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος, Δ. Παπαδημούλης, σχολίασε στο twitter: «Το δίκιο του Υδραίου φοροφυγά μου είναι απεχθές. Οσο μεγαλύτερη η φοροδιαφυγή, τόσο αγριότερη η περικοπή μισθών, συντάξεων».
«Δεν υπάρχει καμία κοινωνική ευαισθησία, ούτε καμία προοδευτική θεωρία που να μετατρέπει τη φοροδιαφυγή σε "αντίσταση"», ήταν το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ, ενώ και η ΔΗΜΑΡ, ο άλλος εταίρος της συγκυβέρνησης, «κάλυψε» κι αυτή την κατασταλτική επίθεση και τις κυβερνητικές απειλές. Ο Δ. Χατζησωκράτης, μέλος της Εκτελεστικής της Επιτροπής, δήλωσε ότι «κάθε δικαιολόγηση από πολιτικά κόμματα (...) της παρεμπόδισης των εντεταλμένων οργάνων της πολιτείας για την πάταξη της φοροδιαφυγής (...) απλώς αναδεικνύει το βαθιά συντηρητικό χαρακτήρα τους».
ΚΚΕ
Θέλουν «νομιμότητα» για να φυτοζωεί ο λαός
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ
Σε σχόλιο για τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, σχετικά με τα γεγονότα στην Υδρα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
«Η νομιμότητα, που η κυβέρνηση διακηρύσσει ότι θα επιβάλει με κάθε τρόπο, απαιτεί απ' τη λαϊκή οικογένεια, που το εισόδημά της δεν αρκεί ούτε για να καλύψει τις βασικές της ανάγκες, να πληρώσει φόρο 800 και 1.000 ευρώ, να μην έχει πετρέλαιο θέρμανσης, ούτε φάρμακα. Απαιτεί από τους μικρούς επιχειρηματίες που φυτοζωούν να κλείσουν, προκειμένου να διευρυνθούν οι προκλητικές φοροαπαλλαγές και τα προνόμια των μεγάλων επιχειρηματιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου