Σελίδες

26 Ιουλ 2012

Πρωτοσέλιδο «περιβόλι»...


 «Περιβόλι» και εξόχως αποκαλυπτικό το χτεσινό πρωτοσέλιδο της «Αυγής». Γράφει μεταξύ άλλων:
 «ΣΥΡΙΖΑ: Η συγκυβέρνηση των τριών μετέθεσε την "επαναδιαπραγμάτευση" στη Δευτέρα Παρουσία». Επιβεβαιώνεται, δηλαδή, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πλέον υπέρμαχος της «επαναδιαπραγμάτευσης» του μνημονίου, του οποίου την ακύρωση ζητούσε πριν από τις εκλογές της 6ης Μάη για να τρυγίσει ψήφους. Τώρα, ζητάει αυτά που έλεγαν πριν από τις εκλογές οι σημερινοί κυβερνητικοί συνεταίροι, τους οποίους τότε κατήγγειλε σαν «μνημονιακούς»! Γράφει σε άλλο σημείο: «Τον Μάρτιο "κλότσησαν" την παράταση της αποπληρωμής». Η «Αυγή» αναφέρεται σε πρόταση του ΔΝΤ για παράταση της αποπληρωμής του τελευταίου δανείου σε 10 με 12 χρόνια. Ούτε λίγο, ούτε πολύ εκφράζει τη στενοχώρια του, επειδή η πρόταση δεν έγινε τότε δεκτή από την προηγούμενη κυβέρνηση. Αρα, συμπεραίνει κανείς, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν ευχαριστημένος αν η κυβέρνηση είχε κερδίσει μερικά χρονάκια παραπάνω στην αποπληρωμή των δανείων, καλλιεργώντας την αυταπάτη ότι σ' αυτήν την περίπτωση το κόστος θα ήταν μικρότερο για το λαό.
Αναρωτιέται κανείς: Αν για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι λύση θετική για το λαό η παράταση της αποπληρωμής των δανείων, γιατί να μη θεωρείται λύση και η παράταση της «δημοσιονομικής προσαρμογής», όπως λένε σήμερα τα κόμματα της συγκυβέρνησης; 
Είναι πράγματι μαστόρικος ο τρόπος με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ σπρώχνει το λαό να συμβιβαστεί με τη λογική του μικρότερου τάχα κακού, όπως προπαγανδίζουν με ένα στόμα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. 
Γράφει σε άλλο σημείο η «Αυγή»: «Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία ζητούν άμεση εφαρμογή της συμφωνίας του Ιουνίου». Τα ίδια όμως λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στηρίζει την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. 
Παρουσιάζει δηλαδή ξεδιάντροπα σαν φιλολαϊκή μια ενδοκαπιταλιστική ρύθμιση. Ταυτόχρονα, παρουσιάζει σαν ήρωα τον Ραχόι και τους άλλους, που στις χώρες τους τσακίζουν το λαό, για να εξασφαλίζουν καλύτερους όρους δανεισμού για την πλουτοκρατία της χώρας τους, ένεκα και της αγιάτρευτης ανισομετρίας στον καπιταλισμό, αλλά δεν τα καταφέρνουν. Το επιτόκιο δανεισμού για την Ισπανία έφτασε στο 7,5%, το υψηλότερο από την έναρξη της κρίσης, γεγονός που την ωθεί σε καθεστώς ελέγχου, όπως η Ελλάδα. 
Αλήθεια, τι λιγότερο από τα παραπάνω λένε τα κόμματα που συγκυβερνούν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου