Σελίδες

4 Ιουλ 2012

Φούμαρα οι «δεσμεύσεις» ...


Ο Δ. Παπαδημούλης μιλώντας στο ρ/σ «Κόκκινο» κάλεσε τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ να δώσουν εξηγήσεις γιατί «νέρωσαν» τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις. 
Να λοιπόν η... φιλολαϊκή αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. 
Τα κόμματα της συγκυβέρνησης κατά το ΣΥΡΙΖΑ είχαν φιλολαϊκές δεσμεύσεις, αλλά τώρα τις νέρωσαν! Μάλλον το έκαναν για να τους δώσουν αντικείμενο αντιπολίτευσης. 
Εντάξει λοιπόν. Αλλά πριν ζητήσει εξηγήσεις από τους άλλους, γιατί δεν δίνει το καλό παράδειγμα εξηγώντας ο ίδιος τι απέγιναν οι κάλπικες υποσχέσεις με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ υφάρπαξε λαϊκές ψήφους;
Η «καταγγελία του μνημονίου» έγινε επαναδιαπραγμάτευση.
 
Η ανακήρυξη της τρόικας από «ανεπιθύμητη στην Ελλάδα» έγινε «θα την υποδεχτούμε αν ισχύσουν και για την Ελλάδα οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 29ης Ιούνη». 
Εδώ μάλιστα ακόμα και η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου πάει περίπατο. Αφού στη Σύνοδο Κορυφής δεν συμφωνήθηκε μόνο η δυνατότητα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών απευθείας από το μηχανισμό στήριξης. Αποφασίστηκε ακόμα ότι όσες χώρες το κάνουν αυτό, αυτομάτως θα υπογράφουν νέα μνημόνια, με πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα σ' αυτά που ήδη εφαρμόζουν. 
Παραπέρα, το «θα καταργήσουμε το χαράτσι της ΔΕΗ» έγινε... γαργάρα και ούτε καν τη λέξη κατάργηση δεν τόλμησε να ψελλίσει ο Αλ. Τσίπρας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη ΔΕΗ. Το ίδιο «γαργάρα» κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και την προεκλογική του υπόσχεση ότι θα επαναφέρει μισθούς και συντάξεις στα προ μνημονίου επίπεδα. 
Τώρα μιλάει για «πάγωμα» στο σημείο όπου έχουν φτάσει, εξευτελιστικό ούτως ή άλλως.
Δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικώντας την άσκηση της αστικής διαχείρισης θα ξεχάσει και το... όνομά του σε λίγο. 
Οχι βεβαίως πως οι υποσχέσεις του ήταν φιλολαϊκές. Αλλά λέμε... 
Καλό και πρέπον όμως είναι ο λαός να θυμάται καλά, να βγάζει συμπεράσματα και να τα μετουσιώνει σε πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου