Σελίδες

19 Ιουλ 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χτυπάει το σαμάρι για να γλιτώσει ο γάιδαρος


Εντυπωσιοθηρία με τους εκπροσώπους της τρόικας. Απροετοίμαστη χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ο Παπαδημούλης, επειδή δεν μπορεί να μαζέψει τα 11,5 δισ.!
Διεκδικώντας τον τίτλο του πλέον ένθερμου οπαδού της «αναδιαπραγμάτευσης» του μνημονίου, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να παραπλανά, ισχυριζόμενος ότι απ' αυτήν μπορεί να υπάρξουν οφέλη για το λαό. Χτες, με δηλώσεις του ο Αλ. Τσίπρας περιορίστηκε σε μια κριτική προς την κυβέρνηση άκρως αποπροσανατολιστική ως προς τις αιτίες που επιβάλλουν την εφαρμογή της συγκεκριμένης πολιτικής.
Κατά τα λεγόμενά του, «αυτή η κυβέρνηση» - υπονοώντας ότι μια «άλλη», του ΣΥΡΙΖΑ, θα έπραττε διαφορετικά - είναι «εγκλωβισμένη στις υπογραφές και στις δεσμεύσεις της» και «εκτελεί εντολές της τρόικας, δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και δεν προστατεύει τους πολίτες». Δηλαδή, οι επιλογές της δεν είναι στρατηγική της ΕΕ και της ντόπιας πλουτοκρατίας, αλλά επιταγές των ξένων συμμάχων, τις οποίες η συγκυβέρνηση εφαρμόζει πειθήνια.

Επιπλέον, την κατήγγειλε επειδή αποδέχτηκε «να ξεκινήσει διάλογο με την ίδια (!) επιτροπή της τρόικας, που εδώ και δύο χρόνια έχει αποτύχει πλήρως (...) φανερώνει την πλήρη παράδοσή της και την αδυναμία της να θέσει οποιοδήποτε αίτημα επαναδιαπραγμάτευσης στο τραπέζι». Συνεχίζοντας την εντυπωσιοθηρία εκτόξευσε και το πυροτέχνημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε αίτημά της για συνάντηση καθώς όπως είπε «οι κύριοι Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ είναι εντεταλμένοι υπάλληλοι με σκοπό την παρακολούθηση της εφαρμογής του μνημονίου και όχι πολιτικοί εκπρόσωποι των εταίρων μας»!
Στοχοποιώντας τα πρόσωπα, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί το λαό να εκτονώσει ανώδυνα την οργή του για τα βάρβαρα μέτρα, κρύβοντας ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας είναι επί της ουσίας εντεταλμένοι της ΕΕ, στο όνομα της οποίας ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι πίνουν νερό. Με άλλα λόγια, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, εγκλωβισμένη στα ασφυκτικά όρια ενός συστήματος του οποίου τη δοσμένη αντιλαϊκή διαχείριση θέλει να αναλάβει, φλυαρεί περί όνου σκιάς και σκοπίμως παραπλανά το λαό, τοποθετώντας στη θέση του αντιπάλου την τρόικα και μάλιστα τα φυσικά πρόσωπα που την απαρτίζουν.
Σ' αυτό το πνεύμα, δημαγωγικά αξίωσε απ' την κυβέρνηση να κάνει μια κίνηση«εθνικής ομοψυχίας (...) να αρνηθεί το διάλογο με μια αποτυχημένη επιτροπή υπαλλήλων, εντεταλμένη να ελέγξει την εφαρμογή ενός αποτυχημένου προγράμματος» και να τολμήσει (!) να ζητήσει «αντί συναντήσεων με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, έκτακτη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών, που θα αναζητηθεί ένας νέος στρατηγικός σχεδιασμός για την ελληνική περίπτωση».
Συμπληρωματικά στα παραπάνω, ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακολουθεί το δρόμο εξόδου απ' την Ευρωζώνη και έχρισε τον ΣΥΡΙΖΑ σαν τη μόνη δύναμη που μπορεί να διεκδικήσει «μια ισότιμη σχέση της Ελλάδας στην Ευρώπη», σε μια περίοδο όπου η ανισοτιμία βαθαίνει, λόγω της οξυμένης καπιταλιστικής κρίσης.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, μιλώντας χτες στη ΝΕΤ, έδωσε μια ακόμα γεύση της αδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ να αντιπαρατεθεί επί της ουσίας στην κυβέρνηση, με την οποία μοιράζονται κοινούς στρατηγικούς στόχους. Την κατηγόρησε για «εικόνα μιας απροετοίμαστης κυβέρνησης» κι αυτό γιατί «ενώ γνωρίζει ότι πρέπει να εξοικονομήσει 11,5 δισ. ευρώ - συν 2 δισ. ευρώ η απόκλιση- έρχονται οι υπουργοί και λένε ότι από όσες προτάσεις διατυπώθηκαν, συγκεντρώνουν μόλις 5,5 δισ. ευρώ (...) σήμερα έχουμε την εικόνα μιας κυβέρνησης εντελώς απροετοίμαστης να κάνει αυτά τα οποία ήξερε ότι θα κληθεί να κάνει»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου