Σελίδες

10 Ιουλ 2012

Περίεργα πράγματα...

Την αρχή έκανε η «Καθημερινή» που σε ενυπόγραφο άρθρο της φωτογράφισε τον ΣΥΡΙΖΑ ως τη δύναμη εκείνη που δέχτηκε προεκλογικά υπηρεσίες από αμερικανική ομάδα συμβούλων. 
Στο άρθρο αναφέρεται ότι η εταιρεία αυτή («Teneo») διαθέτει γραφεία σε επτά σημεία του κόσμου, πρόεδρός της είναι ο στενότερος σύμβουλος του Μπιλ Κλίντον και ιθύνων νους του οργανισμού «Clinton Global Initiative», που έχει σκοπό την ανταλλαγή και την ώσμωση των ιδεών μεταξύ ηγετών.


 Ομάδα της ειδικευόμενη στις πολιτικές καμπάνιες -σύμφωνα με την «Καθημερινή»- βρέθηκε προεκλογικά στην Αθήνα όπου «προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε αντισυστημικό κόμμα,
το οποίο θέλει να μετακινηθεί περισσότερο προς το κέντρο του πολιτικού φάσματος, αλλά να το κάνει με τρόπο, για να μην τρομάξει την πελατεία του». 


Στο θέμα έδωσε συνέχεια η εφημερίδα
«Δημοκρατία». Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο οργανισμός «Clinton Global Initiative», του οποίου ιθύνων νους είναι ο πρόεδρος της «Teneo», «ασχολείται με τις πολιτικές εξελίξεις διεθνώς και την ανάδειξη νέων, κατά τόπους φιλικών προς την υπερδύναμη ηγεσιών». 
Αυτά γράφτηκαν τις προηγούμενες μέρες και ο λαλίστατος κατά τα άλλα ΣΥΡΙΖΑ ούτε σχολίασε, ούτε διέψευσε. 
Τα ερωτηματικά παραμένουν, όπως όμως παραμένει γεγονός και οι -προεκλογικά- φιλικές διαθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του προς τις ΗΠΑ και τον Μπ. Ομπάμα και την πολιτική που εφαρμόζει.
ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

  1. Προς όλους:Ο ΣΥΡΙΖΑ επί τέλους εδέησε να τοποθετηθεί για τα δημοσιεύματα της "Καθημερινής" και της "Δημοκρατίας", δια μέσου επιστολής του Τ. Κορωνάκη, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχω κανένα λόγo να αμφισβητήσω την προσπάθεια διάψευσης, ούτε φυσικά να ισχυριστώ ότι τα δημοσιεύματα έχουν βάση. Άλλωστε δεν υπάρχουν και πολλά στοιχεία. Όμως, ομολογώ, ότι από την επιστολή του Τ. Κορωνάκη, μπερδεύτηκα περισσότερο και έχω περισσότερα ερωτήματα...Σε τελική ανάλυση δεν κατάλαβα να διαψεύδει κάτι επί της ουσίας. Με συγχωρείτε, ίσως έχω εγώ το πρόβλημα...Αλλά μπορείτε να τη βρείτε, να τη διαβάσετε και να κρίνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή