Σελίδες

16 Ιουλ 2012

Η γλώττα λύνεται στας Ευρώπας ...

ΣΤΑΘΑΚΗΣ, ΣΥΡΙΖΑ
Η γλώττα λύνεται στας Ευρώπας και εν προκειμένω εις Παρισίους (αν έχει εκεί έδρα η εφημερίδα).
Σούσουρο ιντερνετικό είχε προκληθεί μετά από αυτό το άρθρο, που πρώτα είδαμε στου Αντώνη και το εφιλοξενήσαμεν και εμείς. Οι διαδικτυακοί παρατρεχάμενοι έσπευσαν να μιλήσουν για διαστρέβλωση λεγομένων του προέδρου από το Reuters ή κάτι ανάλογο, επίσημη διάψευση ή καταγγελία για διαστρέβλωση εγώ τουλάχιστον όσο παρακολούθησα το θέμα, δεν είδα.
Το ενδιαφέρον είναι ότι λίγες μέρες μετά από εκείνη τη συνέντευξη Τσίπρα, δόθηκε μία άλλη συνέντευξη, αυτή τη φορά από τον Σταθάκη, σε γαλλική εφημερίδα, την οποία δεν την είχαμε πάρει χαμπάρι. Φίλος μας επληροφόρησε  προ ολίγου δια την ύπαρξή της και τον ευχαριστούμε. Ξέρει ποιος είναι.
Η συνέντευξη βρίσκεται εδώ, έχει ημερομηνία 29/06/2012. Μεταφράζω επίμαχα τμήματα.
Αν κάποιος θέλει να το μεταφράσει ολόκληρο,  μπι μάι γκέστ.


Κείμενο:
Comment voyez-vous évoluer la situation dans les prochains mois ? 
Antonis Samaras, le nouveau Premier ministre (Nouvelle Démocratie), va vivre un mandat difficile avec une énorme pression de l'Europe. La politique d'austérité va continuer, c'est une certitude, même si Samaras tentera de trouver des fonds pour soutenir la croissance et négociera deux ans supplémentaires pour l'application du mémorandum. Les Grecs manifesteront peut-être. Mais à Syriza, nous allons mener la bataille par notre travail d'opposition au parlement, sans appeler les gens à aller dans la rue.
Μετάφραση:
Ερώτηση: Πως θα αλλάξετε την κατάσταση τους επόμενους μήνες?
Απάντηση: Ο Αντώνης Σαμαράς, ο νέος πρωθυπουργός (Νέα Δημοκρατία) θα αντιμετωπίσει μία δύσκολη αποστολή, με μία τεράστια πίεση από την Ευρώπη. Η πολιτική λιτότητας θα συνεχιστεί, είναι σίγουρο, ακόμα και αν ο Σαμαράς προσπαθήσει να βρει πόρους για να υποστηρίξει την ανάπτυξη (σημ: μεγέθυνση) και διαπραγματευθεί για δύο χρόνια επι πλέον για την εφαρμογή του μνημονίου. Οι Έλληνες μπορεί να διαδηλώσουν. Αλλά στο Σύριζα, θα δώσουμε τη μάχη μέσω της δουλειάς μας ως αντιπολίτευση στο κοινοβούλιο, χωρίς να καλέσουμε τον κόσμο να κατέβει στο δρόμο.
Ερώτηση δική μου ... και αυτόν τον διαστρεβλώνουν ?? Δεν λέει αυτό που είπε και ο Τσίπρας πάνω κάτω την ίδια περίοδο στο Reuters ? 



Παρακάτω λέει και άλλα ενδιαφέροντα πράματα.

Κείμενο:

Quels sont vos principales critiques contre le mémorandum 2?
Il instaure une nouvelle réduction des salaires dans le privé de 25%, soit 50% au total puisqu'il y déjà eu une première baisse de 25% déjà appliquée. Ensuite, nous n'acceptons pas cette politique orientée vers la récession. Si nous avions gagné, nous n'aurions pas annulé le mémorandum, mais l'aurions totalement renégocié. Sur le plan interne, notre programme économique est fondé sur davantage d'équilibre fiscal : taxer plus les riches et moins les plus pauvres. Nous sommes dans la pire récession jamais enregistrée dans n'importe quelle économie depuis 1929. J'ai peur que cela ne s'arrange pas l'année suivante avec l'austérité...

Μετάφραση:

Ερώτηση: Ποιες είναι οι βασικές σας κριτικές κατά του μνημονίου 2?
Απάντηση: Εισάγει μία περαιτέρω μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα της τάξης του 25%, 50% συνολικά μιας και έχει ήδη υπάρξει 25% μείωση. Εν συνεχεία, δεν αποδεχόμαστε αυτή την πολιτική που στρέφεται προς την ύφεση. Αν είχαμε κερδίσει, δεν θα είχαμε καταργήσει το μνημόνιο, αλλά θα το είχαμε επαναδιαπραγματευτεί πλήρως. Στο εσωτερικό, το οικονομικό μας πρόγραμμα έχει βασιστεί σε περισσότερη δημοσιονομική ισορροπία: περισσότερη φορολόγηση των πλουσίων και λιγότερη στους πιο φτωχούς. Είμαστε στην χειρότερη ύφεση που έχει καταγραφεί σε οποιαδήποτε οικονομία από το 1929. Φοβάμαι ότι δεν θα βελτιωθεί την επόμενη χρονιά με την λιτότητα...
Έχει και άλλα διαμάντια η συνέντευξη, όπως εκεί που λέει ότι θέλουν να κάνουν έμμεση εθνικοποίηση των τραπεζών, η οποία δεν θα είναι ακριβώς εθνικοποίηση (??) αλλά κάτι σαν ενιαία εποπτεία του συστήματος (Ce n'est pas une nationalisation à proprement parler, simplement une seule personne qui supervise le système.)

Μας διαστρεβλώνουν! (Όπως λέμε μας ψεκάζουν).

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/7/12, 11:29 μ.μ.

    Οπορτουνισμός: η πλήρης υποταγή του στρατηγικού σχεδιασμού στους τακτικούς ελιγμούς.

    Πέρσι τέτοια εποχή, όταν οι αγανακτισμένοι μικροαστοί γουστάραν να ξεχυθούν στις πλατείες για να παίξουν την άμεση δημοκρατία και να καταργήσουν όλα τα κόμματα, σιγοντάραμε με μαεστρία νομιμοποιώντας ταυτόχρονα στη συνείδηση του κόσμου τους μαχαιροβγάλτες φασίστες. Τώρα, αφού αρμέξαμε όσες ψήφους μπορέσαμε και κάψαμε χιλιάδες εγκεφάλους, υποσχόμαστε ότι δε θα βγάλουμε τον κόσμο στους δρόμους και τονίζουμε την ανάγκη για γενναίους και απο-φασιστικούς ηγέτες που θα χρησιμοποιήσουν την οργή του κόσμου μπλα μπλα... Άι σιχτίρ.
    ΣΑΡΑΝΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/7/12, 11:40 μ.μ.

    ΓΕΙΑΣΟΥ ρε Σταθάκη που λές και αλήθειες , πολλές αλήθειες, σε αντίθεση με τον πρόεδρο σου, που λέει μόνο ψέμματα.
    Αυτός είναι ο Συριζα, οι "αριστεροί" μαλάκες που τον ψήφισαν τι κάνουν?
    Αυτά τα γνωρίζουν, ή ακόμα κοιμούνται τον ύπνο τον μακάριο στον καναπέ τους??
    Ξυπνάτε ρε χαιβάνια, αυτοί είναι χειρότεροι απο τον Γιωργάκη του Μπατσοκ και τον Βαγγελάκη του Κοδησό...
    ΞΥΠΝΑΤΕ.
    Ιφιγένεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/7/12, 12:02 π.μ.

    Οτι και να λέτε εσείς τα κκεδια , μονο κακια βγαζετε,
    παλι συκοφαντιες και ψεμματα λετε, ο αρχηγος μας ο Αλεξης αλλα λεει και εσεις δεν τα γραφετε.
    Εγω δεν πιστευω κανενα σας , εσεις ειστε προβοκατορες σαν τον Σαμαρα, πολεματε τον Συριζα , μηπως και γινει αριστερη κυβερνηση και χασει ο Σαμαρας με την Ντορα την κυβερνηση.
    Ολοι το λενε και εγω συμφωνω, το ΚΚΕ ειναι κομμα του συστηματος, ενω ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι ριζοσπαστικο κομμα και επαναστατικο.

    Αντε σεις με την κολογρια Αλεκα και μεις με τον κουκλο Αλεξη, να δουμε ποιος θα νικήσει η γρια ή το τεκνο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος17/7/12, 12:33 π.μ.

    ΨΑΧΝΩ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΣΥΡΙΖΑΙΟ...
    Ζητείται μέλος, στέλεχος, οπαδός, ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ , ή έστω εκείνο το γραφείο τύπου του Σκουρλέτου για να παρει θέση για όλα αυτά....
    Εγώ ο μαλάκας τους ψήφισα και τώρα τι να πώ στον κόσμο που με ρωτάει?
    Εκανα και την μαλακία, την μεγαλύτερη μαλακία απο να τους ψηφίσω, να το πώ κιόλας ο χαζός στους φίλους και γνωστούς, με περηφάνεια τότε.
    Και τώρα μου την πέσαν όλοι και με ρωτάν , "ο Συριζα θα ψηφίσει τον νόμο του ΚΚΕ για να καταργηθεί το μνημόνιο?", " ο Συριζα θέλει να κάνει αριστερή κυβέρνηση και με ποιούς?, αφού το ΚΚΕ δεν μπορεί γιατί διαφωνεί σε όλα με τον Συριζα, ή θα κάνει αριστερη κυβέρνηση με τον Φωτη Κουβέλη , δηλ. την ΔΗΜΑΡ, που τώρα είνα μαζί με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, αλλά αμα λάχει πάει και με τον Συριζα, ( με την χρυσηαυγη ακόμα δεν ξέρουμε αν πάει).
    Ρε παιδιά βοήθεια έχω τρελλαθεί, έχει και ζέστα, και διβάζω και αυτά που είπε ο άλλος παπάρας του Σύριζα στην Γαλλία, δεν αντέχω άλλο, δεν μπορώ και σήμερα μούρθε το μπουγιουρντί απο την εφορία, λέει μόνο 1983 ευρώ και βέβαια ακολουθεί η ΔΕΗ και βάλε...
    Ελεος ρε πούστη μου και εγώ τι θα κάνω , που να τα βρώ, εχω να πάρω μεροκάματο απο τον Φλεβάρη.
    Μούπε ο Τσίπρας ότι όλα θα πάν καλά , θα βρώ δουλειά και δεν θα πληρώνω άλλους φόπους άμα τον ψηφίσω, επειδή θα καταργήσει όλα τα μνημόνια.
    Εγώ ο μαλάκας και ψήφισα και πληρώνω και πληρώνω, τι σκατά ευταιξε?
    Πέρστε μου σας παρακαλώ , εγω ψήφισα Συριζα για να ζήσω καλύτερα . αλλα τίποτε, και χαράτσια πληρώνω και άνεργος είμαι και μάλλον με κοροιδεψαν , μεπιασαν κώτσο που λέμε και εμείς εδώ στο χωριό.
    Τι λεει ο Σπαθάκης του Συριζα σήμερα , τι μας λέει ρε παιδιά ο μαλάκας... ότι θα κάνει τα ίδια με την ΝΔ, και τότε ο μαλάκας γιατί τον ψήφισα και τώρα με φτύνει εκείνος ο Βαγγέλης που μου τάλεγε σωστά πρίν αλλά εγώ πούτσα κεφάλι- Συριζα, ας πρόσεχα.
    Καλά τα χαράτσια, αλλά να σε φτύνουν όλοι γιτί σε κορόιδεψαν... αυτό δεν υποφέρεται ντίπ για ντίπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "θα δώσουμε τη μάχη μέσω της δουλειάς μας ως αντιπολίτευση στο κοινοβούλιο, χωρίς να καλέσουμε τον κόσμο να κατέβει στο δρόμο."

    ----------------

    OK. καταλάβαμε, δόθηκαν τα "πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης" προς τα εκεί που απαιτείται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή