Σελίδες

24 Ιουλ 2012

Τα «δύο πρόσωπα» του πολέμου κατά του λαού


«Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς επιλέγει να βλέπει ανθρώπους της αγοράς, επιχειρηματίες, βιοτέχνες, εφοπλιστές, τραπεζίτες ώστε να σχηματίσει μία πιο καθαρή εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει γύρω του. Οι συναντήσεις, μαθαίνω, χαρακτηρίζονται "μη ανακοινώσιμες" και γίνονται κυρίως στα βόρεια προάστια. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός για ορισμένες κρίσιμες ΔΕΚΟ σκέφτεται πολύ σοβαρά να χρησιμοποιήσει άτομα από την αγορά και ειδικά για το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων μαθαίνω ότι τελικά καταλήγει σε άνθρωπο της αγοράς»... «Στο Μαξίμου πάντως ο Πρωθυπουργός ασχολήθηκε για αρκετή ώρα με τα συμβαίνοντα στην Χαλυβουργία και όπως μου είπαν οι στενοί συνεργάτες του, κάποια στιγμή είχε τόσο οργισθεί που δεν εκτελούνταν οι δικαστικές αποφάσεις που κτύπησε τα χέρια στο τραπέζι και είπε "τέρμα η ιστορία με την Χαλυβουργία". Και εν συνεχεία εμφανίστηκαν τα ΜΑΤ». 
Τα δύο παραπάνω σχόλια, που δημοσιεύτηκαν συνεχόμενα στην, έγκυρη σε τέτοια, παραπολιτική στήλη της ηλεκτρονικής έκδοσης του «Βήματος», απλά έρχονται να επιβεβαιώσουν περίτρανα τα «δύο πρόσωπα» της μίας και ενιαίας αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η νέα συγκυβέρνηση, που είναι ταυτόχρονα και απροκάλυπτος υπερασπιστής των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων και της πλουτοκρατίας και ορκισμένος εχθρός της εργατικής τάξης, τσακίζοντας δικαιώματα και αγώνες. 
Οι παραπολιτικές «λεπτομέρειες», όπως οι παραπάνω, απλά αναδεικνύουν την προφανή αλήθεια, αλλιώς αυτό που «ο κόσμος το 'χει τούμπανο», ότι δηλαδή η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να προωθήσει το σχέδιο εξόδου από την κρίση προς όφελος των μονοπωλίων, ρίχνοντας στα Τάρταρα και την απόλυτη φτώχεια την πλειοψηφία του λαού. 
Είναι γελασμένοι όμως αν νομίζουν ότι θα κάνουν περίπατο και πως θα τρομάξει ο οργανωμένος λαός «αν κτυπάνε το χέρι στο τραπέζι» ή στέλνουν τα ΜΑΤ στα εργοστάσια...
ΥΓ: Οι πληροφορίες ότι μεταξύ των επιχειρηματιών που βλέπει ο Α. Σαμαράς περιλαμβάνεται και ο Μάνεσης δεν επαληθεύονται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου