Σελίδες

7 Ιουλ 2012

«Πλασιέ» της δημόσιας περιουσίας... αλλά και έγνοια για την τιμή


Σε ρόλο «πλασιέ» της δημόσιας περιουσίας εμφανίστηκε χτες στο «ΣΚΑΪ» ο Δ. Χατζησωκράτης, στέλεχος της συγκυβερνώσας ΔΗΜ.ΑΡ. 
Προσπάθησε δε, να βαφτίσει το κρέας ψάρι για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Είπε μεταξύ άλλων, «δε μιλάμε για ιδιωτικοποιήσεις, μιλάμε για αποκρατικοποιήσεις, είναι μια άλλη διαδικασία που βγαίνουν πράγματα από το κράτος αλλά ο ρόλος του δεν παύει να υπάρχει»!!!
Αποκάλυψε ότι η ΔΕΗ «έχει μπει στο τραπέζι» ως φιλέτο προσφερόμενο στο μεγάλο κεφάλαιο για φαγοπότι, μαζί με λιμάνια και αεροδρόμια για τα οποία ανέφερε «στρατηγικός επενδυτής για ορισμένα χρόνια από 20 ως 25 αλλά με την ύπαρξη ισχυρής δημόσιας αρχής, ελέγχου και εποπτείας είναι αυτό που κάνουνε
σε όλα τα λιμάνια και αεροδρόμια της Ευρώπης». Ενώ για επιδόρπιο θα προσφερθεί ο ΟΠΑΠ για τον οποίο ο Δ. Χατζησωκράτης δήλωσε, «η διαδικασία της απελευθέρωσης των τυχερών παιχνιδιών προχωράει σε όλη την Ευρώπη άρα αυτό το μονοπώλιο δε θα είναι δεδομένο μετά από τρία - πέντε χρόνια, άρα πρέπει να τα σκεφτούμε».
Δε θα σχολιάσουμε εδώ τις φαιδρότητες με τις οποίες επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ή τις ακόμα πιο φαιδρές ερμηνείες τού τι συνιστά αποκρατικοποίηση και ποια η διαφορά απ' την ιδιωτικοποίηση. 
Η ουσία είναι μία. Σκοπός τους είναι να μην αφήσουν τίποτα όρθιο μπροστά στην ενίσχυση του κεφαλαίου. Είναι στο χέρι του λαού να μην τους περάσει και δεν πρέπει να τους περάσει.
Από την άλλη, όσον αφορά τη στάση της «υπεύθυνης αξιωματικής αντιπολίτευσης» του ΣΥΡΙΖΑ; Υπεύθυνα απέναντι στα μονοπώλια που ορέγονται τον πλούτο της χώρας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης καλεί την κυβέρνηση να μην πουλήσει τώρα γιατί «οι αποτιμήσεις επιχειρήσεων, ακίνητης περιουσίας, κινητής περιουσίας του δημοσίου είναι στα τάρταρα»! 
Τι να κάνει η κυβέρνηση; Απαντά: «Το ερώτημα δεν είναι το μέγεθος του κρατικού τομέα (...) αλλά πώς κανείς μπορεί να αξιοποιήσει τη δημόσια περιουσία ενδεχομένως και με κοινοπραξίες και με τον ιδιωτικό τομέα ή με διακρατικές συμφωνίες για να παραγάγει πλεονάσματα και πλούτο»! 
Οχι Γιάννης, Γιαννάκης δηλαδή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου