Σελίδες

13 Ιουλ 2012

Το ΠΑΜΕ έκλεισε το εργοστάσιο της «Πεζό - Σιτροέν»!

Ποιος έκλεισε το εργοστάσιο της «Πεζό - Σιτροέν» στο Ολνέ, έξω από το Παρίσι, που απασχολεί 3.000 άτομα;
 ...Το ΠΑΜΕ! 
Καθόλου απίθανο δεν είναι να το ακούσουμε και αυτό, με τη φόρα που έχουν πάρει τα διάφορα καλοταϊσμένα «παπαγαλάκια» και αστικά ΜΜΕ που πίσω από κάθε «λουκέτο» σε εργοστάσιο βλέπουν το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ. 
Η βρώμικη, ύπουλη και άτιμη προπαγάνδα τους οργιάζει το τελευταίο διάστημα με αφορμή την «Ελληνική Χαλυβουργία» στον Ασπρόπυργο, όπου ο καπιταλιστής ιδιοκτήτης απειλεί με λουκέτο του εργοστασίου, αλλά τα «παπαγαλάκια» ωρύονται ότι φταίνε οι ηρωικοί απεργοί εργάτες και το ΠΑΜΕ για το «κλείσιμο» του εργοστασίου, επειδή απλά επιμένουν να μη μετατραπούν σε σύγχρονους σκλάβους. 

Τα ίδια καθεστωτικά «παπαγαλάκια» θεωρούν αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα των καπιταλιστών να κόβουν μισθούς, να απολύουν μαζικά και τελικά να βάζουν λουκέτο στα εργοστάσια. 
Παρομοίως, θεωρούν αναφαίρετο δικαίωμα των καπιταλιστών να μεταφέρουν τα εργοστάσιά τους στις γειτονικές βαλκανικές χώρες ή στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας. Εκατοντάδες - χιλιάδες εργοστάσια έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια και «μετακόμισαν» σε αυτές τις χώρες, αλλά τα «παπαγαλάκια» δεν είπαν λέξη. Οπως επίσης καταπίνουν τη γλώσσα τους για τα δεκάδες - εκατοντάδες εργοστάσια που κλείνουν οι καπιταλιστές ιδιοκτήτες τους δίχως ποτέ να έχει γίνει σε αυτά κάποια απεργία ή να υπάρχει ΠΑΜΕ... 
Αντίθετα, πολλά από αυτά έκλεισαν παρόλο που τα σωματεία ήταν εργοδοτικά και στήριξαν μέχρι τέλους τις επιλογές των αφεντικών. 
Περιττεύει μάλλον να αναφερθούν συγκεκριμένα παραδείγματα... Το συμπέρασμα είναι ότι δεν μπορεί διαρκώς οι εργάτες να ελαχιστοποιούν τις απαιτήσεις τους και να σκύβουν διαρκώς το κεφάλι, γιατί απλά ανοίγουν περισσότερο την «όρεξη» των καπιταλιστών.
 Ο μόνος δρόμος είναι ο ταξικός και ανυποχώρητος αγώνας της εργατικής τάξης που έχει ως καθαρό ορίζοντα την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

5 σχόλια:

  1. Από το πολύ σκύψιμο, το κεφάλι θάφτηκε στο χώμα και έτσι έκλεισαν αυτιά και στόματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/7/12, 10:10 π.μ.

    1ο. Όταν έγιναν οι απολύσεις στον 902 το ΠΑΜΕ πο ήταν για να προστατεύσει τα συμφέροντα των εργαζομένων;
    2ο. Στο αντίστοιχο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Αλμυρό τι έγινε; Λειτουργεί το εργοστάσιο ή μεταφέρθηκε στο εξωτερικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε άργησες, αλλά επιβεβαιώνεις ακριβώς το νόημα της ανάρτησης.
      Οσο για το παραμύθι των απολύσεων στον 902, άστο μεγάλε, παλιά και χειλιοειπωμένη η προβοκάτσια, μην την επαναλαμβάνεις, απλά γίνεσαι γελοίος και ελεεινός, τόσο ελεινός που ούτε για προβοκάτορας δεν κάνεις.
      Πρώτα να ενημερώνεσαι και μετά να αμολάς τις παπαριές σου, βέβαια αν είσαι εργαζόμενος (πράγμα που δεν φαίνεται απο το σκεπτικό του σχολίου σου)σύντομα θα σε ακουμπήσει και εσένα η απόλυση και τότε ποιός θα σου συμπαρασταθεί, εκτός βέβαια αν περιμένεις βοήθεια απο τον Μάνεση.
      Αλήθεια για εκείνη την ραδιενέργεια απο το καίσιο-137, στο εργοστάσιο του Μάνεση στο Βόλο κουβέντα...
      Αχ κατακαυμένοι, σας έχουν κάνει τέτοια πλύση εγκεφάλου που δεν βλέπετε το ταξικό σας συμφέρον και γίνεστε τσιράκια του συστήματος, σε τέτοιο βαθμό που έχετε ταυτιστεί με τα σκουλίκια ...

      Διαγραφή
    2. Βλέπω ότι πλάκωσαν τα "ανώνυμα" τρόλια, για τους απολυμένους της τυποεκδοτικής,
      Πλήρη συγχορδία στην επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ και στο λαικό κίνημα απο όλα τα φερέφωνα του συστήματος.
      Φαίνεται , ότι νόμισαν πώς τώρα είναι ευκαιρία, λόγω μείωσης των εκλογικών ποσοστών του ΚΚΕ για να αρχίσουν πόλεμο σε όλα τα μέτωπα.
      ΕΝΑ ΘΑ ΠΩ ΣΤΟΝ "ΑΝΩΝΥΜΟ" ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΤΟΥ , ΧΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ ...
      ΣΕ ΤΟΥΤΑ ΕΔΩ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΑΚΙΑ ΣΚΟΥΡΙΑ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ...

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος17/7/12, 12:46 π.μ.

      Ρε τσογλάνια εδώ βρήκατε να κάνετε τα σκατά σας ... Ε αει στο διάολο.
      Τίποτε νέο έχετε να μας πείτε ?
      Αν όχι στην φιδιφωλιά σας... φασιστοειδή του συστήματος.
      Ο ΜΗΤΣΟΥΣ ΤΣ' ΡΙΝΑΣ

      Διαγραφή