Σελίδες

17 Ιουλ 2012

«Τελευταίο αντίο» στον σ. Γιάννη Καραμάνη


Κηδεύτηκε την Κυριακή με πολιτική τελετή στο Σταυράκι, το μέλος της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ
Πλήθος κόσμου, σύντροφοι, συγγενείς, συναγωνιστές και φίλοι, αποχαιρέτησαν την Κυριακή το απόγευμα με πολιτική κηδεία στο Σταυράκι Ιωαννίνων τον Γιάννη Καραμάνη, μέλος της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, της Τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, του ΔΣ στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων νομού Ιωαννίνων, που έφυγε πρόωρα το Σάββατο, σε τροχαίο δυστύχημα, μόλις στα 38 του χρόνια.
Το δυστύχημα έγινε στην εθνική οδό Αρτας - Αντίρριου, στο ύψος του δρόμου Μενιδίου και Κατάφουρκο (Μακρυνόρος), όταν διερχόμενο ΙΧ αυτοκίνητο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε μετωπικά με τη μηχανή που οδηγούσε ο σύντροφος Γιάννης. Η συνεπιβάτισσά του, Γεωργία Γεωργιάδου, μέλος της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ και πρόεδρος του κλαδικού συνδικάτου Γάλατος - Ποτών - Τροφίμων νομού Ιωαννίνων, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της Αρτας, σοβαρά τραυματισμένη, έχοντας όμως διαφύγει τον κίνδυνο.
Ο προαύλιος χώρος της εκκλησίας στο Σταυράκι γέμισε ασφυκτικά. Στην πολιτική τελετή παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Επιτροπής Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Κώστα Μπάτσικα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, αντιπροσωπεία της ΚΝΕ, της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, συνδικαλιστές από σωματεία όλης της χώρας. Η πομπή ξεκίνησε από το σπίτι του Γιάννη, με το ηπειρώτικο κλαρίνο να παίζει μοιρολόγια και τη σορό του σκεπασμένη με τη σημαία του ΚΚΕ.

Το τελευταίο αντίο εκ μέρους του ΚΚΕ, απεύθυνε ο Νεκτάριος Τριάντης, γραμματέας της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ. Μεταξύ άλλων σημείωσε: «Είμαστε περήφανοι σύντροφε, όπως περήφανη είναι και όλη η οικογένεια σου, όλοι οι φίλοι σου, από τη γειτονιά, το θέατρο, από όλα τα Γιάννενα. Υπηρέτησες το Κόμμα όπου και αν σου ζητήθηκε, σαν γραμματέας της ΚΝΕ στο νομό και μέλος του ΓΠ της ΚΝΕ, έπειτα σαν μέλος της ΝΕ του ΚΚΕ, πρόεδρος του σωματείου Ι/Υ, στη Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με αταλάντευτη και ακλόνητη στάση, κόντρα στο συμβιβασμό. Μαχητής δίπλα σε κάθε εργάτη, απολυμένο, άνεργο.
Σε αναγνωρίζουν όλοι για την ανιδιοτέλειά σου και τη μαχητικότητά σου. Μα πιο πολύ σε αναγνωρίζουν οι εργάτες από τον Καριπίδη, από τα Dia, από τα Carrefour, το ΔΙΕΘΝΕΣ, την ΠΙΝΔΟ, το ΒΙΚΟ, το ΧΗΤΟ, το ΝΙΤΣΙΑΚΟ, οι μετανάστες εργάτες και από δεκάδες άλλους χώρους δουλειάς εκεί που βαρυγκωμάει η εργατιά. Εκεί που έδινες τη μάχη του Κόμματος να οργανωθεί η εργατική τάξη στα σωματεία, στις επιτροπές του ΠΑΜΕ, να διεκδικήσει τον πλούτο που παράγει. Εκεί που δίναμε και δίνουμε τη μάχη μέσα στη χειρότερη καπιταλιστική κρίση, να μην κάνουν πίσω από το δίκιο τους, να σηκώσουν ανάστημα. Να ενώσουν τη δύναμή τους. Ησουν εκεί. Πρωτοπόρος, ανυπόταχτος, ανιδιοτελής, η φωνή του ΚΚΕ».
Με δυο λόγια γεμάτα συγκίνηση, αποχαιρέτησε το γιο, αδερφό και θείο εκ μέρους των συγγενών του, ο ξάδερφος του και σύντροφος Κωστής Φαρμάκης. 
Εκ μέρους του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων, στην πολιτική τελετή μίλησε η Χριστίνα Τουλκιαρίδου, ενώ χαιρετισμό στον συντοπίτη Γιάννη απεύθυνε εκ μέρους του τοπικού Δημοτικού Συμβουλίου Σταυρακίου ο Βασίλης Μητρόπουλος και από το καλλιτεχνικό σωματείο ΕΞΑΥΔΑ, ο Σάββας Κουνουβέλης.
  • Η Διεύθυνση και το προσωπικό του «Ριζοσπάστη», εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του σύντροφου Γιάννη Καραμάνη, ο οποίος, δίπλα στις κομματικές και συνδικαλιστικές τους χρεώσεις, είχε αναλάβει και τη διακίνηση του συνδρομητικού «Ριζοσπάστη» στην πόλη των Ιωαννίνων.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος23/7/12, 12:52 π.μ.

    ΟΙ ΖΕΥΓΑΔΕΣ ΦΕΥΓΟΥΝ, Η ΣΠΟΡΑ ΟΜΩΣ ΜΕΝΕΙ
    Καλό ταξίδι σύντροφε Γιάννη.
    ΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/7/12, 1:10 π.μ.

    Μπροστάρης σε όλες τις μάχες, μικρές και μεγάλες έδινε πάντα το παρών.
    Δεν έχασε ποτέ την πίστη του στην αναγκαιότητα και επικαιρότητα του σοσιαλισμού, δεν τον κατέβαλαν οι αντεπαναστατικές ανατροπές, δεν τα δίπλωσε, είχε σταθερό και αταλάντευτο μέτωπο ενάντια στον οπορτουνισμό, σε όσους δηλητηριάζουν την εργατική τάξη με αστικά ιδεολογήματα, που μιλούν για ανθρώπινο καπιταλισμό.
    Ο σύντροφος Γιάννης έφυγε, μα τα έργα του έμειναν και αποτελούν παρακαταθήκη, οδηγό για τους νεότερους, για το Κόμμα.
    ΣΗΦΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή